|
|
|
... kézből. Fénylik csupasz önmagában, kissé vulgáris is, ahogyan kibontom a ruhájából. A hagymát egészen pici részekre aprítom, hogy amikor a kész étel a szánkba kerül, ne harapjunk rá a hagymadarabokra. El kell olvadnia az összetevőkben, hogy velük eggyé válva valami mássá alakuljon. Valamivé, ami úgy táplál, hogy közben a kulináris élvezetekben részesíti azokat, aki kapják. Táncol ... |
|
|
|
|
|
|
|
... de óvatosan
Amíg fő-fövöget a krumpli, lehéjazom és felkarikázom a kolbászt és a hagymát - lehetőleg minél vékonyabbra. A karikázás közben jó eséllyel szétomló hagymadarabokra begorombulok, és körök helyett kisebb szeletekre vágom, mert így is jó.
Fél szemmel gyakran a krumplira sandítok, és sűrűn elmormolom: nem túlfőzni! Egyrészt még sülni is fog, más... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... percen keresztül megpirítjuk. A lilahagymát felkockázzuk, a fokhagymát félbevágjuk és egy kerámia sütőtál aljába szórva megágyazunk a comboknak, melyeket bőrös felükkel lefelé a hagymadarabokra fektetünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk az összetört borókabogyóval, majd lefóliázzuk a kerámiatálat és 200 °C-ra előmelegített, légkeverésre állított sütőben, a középen lévő rácsr... |
|
|
|
|
|
|
|
... percen keresztül megpirítjuk. A lila hagymát felkockázzuk, a fokhagymát félbevágjuk és egy kerámia sütőtál aljába szórva megágyazunk a comboknak, melyeket bőrös felükkel lefelé a hagymadarabokra fektetünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk az összetört borókabogyóval, majd lefóliázzuk a kerámiatálat és 200 °C-ra előmelegített, légkeverésre állított sütőben, a középen lévő rács... |
|
|
|
|
|
|