|
|
|
... 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát, csak kós... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... !!
18 dkg vaj
22 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
38 dkg liszt
1 cs sütöpor 1 dkg os
pici só
tej
A vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekeverni , hozzádni a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hatlapos
3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .
Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kossuth kifli
12 tojás 14 evőkanál cukor 12 kanál liszt 5 dkg zsír a tojások sárgáját a zsírral kikeverni habosra a tojásfehérjét a cukorral verjük, fel majd összeadjuk, és bele tesszük a lisztet melybe egy sütőport kevertünk. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk tetejére darabos diót, szórunk, majd sütjük, ha kisült hagyjuk egy kicsit hűlni és pogácsaszag... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Mézes tészta öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.
Ilona szelet
30 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy hozzá
2,5 dl tejszínt,
3 dkg krémsajtot és
1 kávéskanál
curryt.
A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd
apránként forgasd bele a tejszínt. (A curryt helyettesítheted
más illatos fűszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval,
vagy csípős pirospaprikával. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejéről az írót eltávolítjuk,
langyos állapotban tartjuk melegen. Krómacél habüstbe tojássárgáját és tejszínt adunk. Vízfürdőbe állítjuk, és habverővel végzett gyors mozdulatokkal habosra verjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon fel, mert a mártás kicsapódik!) A mártást ezután levesszük a vízfürdőről és vékony sugárban adagolva, habverővel állandóan keverve hozzáadju... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.
A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan dolgozzuk ki. Keverjük hozzá a csokoládét. Vajazzunk ki egy sütőlemezt (vagy alufólián) és kiskanállal osszuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt
Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag kemény tésztát kapunk.
A húsdarálónak van egy fajta sütit ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután... |
|
|
|
|
|
|
|
... középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.
Töltelék készítése:
az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fö... |
|
|
|
|
|
|
|
... félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.
A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk. 2 részbe kakaót gyúrunk. A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghemp... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásokat a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel habosra keverjük, és a tésztára öntjük. Az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét megrakjuk, és meleg sütőben készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd grillrácsra borítjuk, és levesszük... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott t... |
|
|
|
|
|
|
|
... héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük. A levét kinyomjuk, majd ebbe keverjük a gyümölcsöket. Lefedjük, és fél órára hűtőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor,
40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.
A zsírt a tojás... |
|
|
|
|
|