Belépés
Húsvéti fészek
HOZZÁVALÓK:

1 dl szénsavmentes ásványvíz
késhegynyi só
1 kockacukor
3,5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 tojás
15 dkg mascarpone sajt
2 evőkanál ribizlilekvár
1 tasak vaníliáscukor

A díszítéshez:
12 kicsi csokitojásELKÉSZÍTÉS

A tésztához a sóval és a cukorral felforraljuk a vizet, majd le...
Újévi SMS-ek és versikék
... otthonra lel!
A Te szívedben is találjon otthonra, És ne felejtsd el azt se, aki e pár sort írta!
Boldog Új Évet!

Irigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.
Szilveszterkor az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön....
Móra Ferenc:
A HÚSVÉTI TOJÁSOK

Az erdő közepében, egy vén cserfa alatt kicsi házikó állott. A házikóban lakott Tapsi úr a feleségével meg a két gyerekével. Rendes, jóravaló erdei nyulak voltak Tapsiék, és bár hosszú volt a fülük meg kurta a farkuk, senkinek az erdőben panasza nem lehetett ellenük.
Egy reggelen, éppen újév reggelén, Tapsiné azt kérdezte az urától:
- No, édes...
Tojáskavalkád
Kivirágzott tojásfák

A tojásfa mindenkinek mást jelent: kinek szakrális szimbólum a virágzó barkaág, kinek a tavasz beköszöntét hirdeti, megint másnak egyszerűen szép húsvéti dekoráció. Bárhogy legyen is, egy biztos: öröm a szemnek és a léleknek, és igazán egyszerű elkészíteni.
Felültettük...

...
A húsvéti tojások


A húsvéti tojások
Móra Ferenc

Az erdő közepében, egy vén cserfa alatt kicsi házikó állott. A házikóban lakott Tapsi úr a feleségével meg a két gyerekével. Rendes, jóravaló erdei nyulak voltak Tapsiék, és bár hosszú volt a fülük meg kurta a farkuk, senkinek az erdőben panasza nem lehetett ellen...
Szilveszteri SMS-ek
... minden szívben otthonra lel! A Te szívedben is találjon otthonra, És ne felejtsd el azt se, aki e pár sort írta! Boldog Új Évet!

Irigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.

Szilveszterkor az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elk...
A húsvéti nyúl
...
A húsvéti nyúl


A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez kötődő figura, a Mikuláshoz és a Fogtündérhez hasonlóan a gyermekfolklór része: a gyermekek ,,hisznek" a húsvéti nyúlban, amely tavasszal, általában húsvétkor titokban, mint a Mikulás, ajándékot hoz nekik.

Tipikusan nyugat-európ...
A húsvéti tojások

Móra Ferenc: A HÚSVÉTI TOJÁSOK

Az erdő közepében, egy vén cserfa alatt kicsi házikó állott.
A házikóban lakott Tapsi úr a feleségével, meg a két gyerekével. Rendes, jóravaló erdei nyulak voltak Tapsiék, és bár hosszú volt a fülük, meg kurta a far...
Madár fészek ajándékba!
A húsvéti ajándékozás szokása is régi. Húsvéti kosarakat tojással, kiscsirkével, nyúllal már a régiek is ajándékoztak egymásnak. Az első húsvéti kosarat Assisi Szent Ferenc kapta, aki a böjt hat hetét egy napos itáliai szigeten töltötte. A szigeten csak apró állatok laktak, és így társa a legenda szerint csak egy apró nyúl volt, aki madárfészekből készült húsvéti kosarat adott neki...
Szilveszteri SMS-ek
... újévre!

Hull a hópehely, A szeretet ma minden szívben otthonra lel! A Te szívedben is találjon otthonra, És ne felejtsd el azt se, aki e pár sort írta! Boldog Új Évet!

Irigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.

Szilveszterkor az optimista azért várja az éjfélt, h...
90 ÚJÉVI köszöntő!!!!!!!!
... Igaz, hogy még nincs itt az év vége,
De én lehet, hogy négykézláb érek a végére.
Ezért hát, míg stabilan állok,
Boldog Új Évet Kívánok!

52. Irigykedve néz most a húsvéti nyúl, mert a mai buliban a Jézuska az úr. Táncolnak az angyalok, szikráznak a fények, legyen ma szép napod, s utána Boldog Új Éved!

53. Itt a szilveszter itt van újra!
A n...
Karácsonyi SMS
... angyalok a földre szállnak.
Szálljanak be otthonodba,
S maradjanak nálad!
Szívből kívánok szeretet teli,
Békés, boldog Karácsonyt!!! |...
Szilveszter, Újév idézetei
... szerencsemalackák ismét útra kélnek. Azt kívánom neked, hogyha arra járnak, nézzenek be hozzád, s maradjanak nálad.

Újévi kívánságokIrigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.

A függetlenség napja című filmAdjék Isten...
Szilveszteri idézetek, SMS-ek
... el.
Békét hoz és szeretetet, minden jó embernek.Irigykedve néz a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliba az angyalka az úr, táncolnak a fények, legyen boldog napod és utána jó éved.

...
Újévi sms-ek 2
... Hozzon az új év sok barátot, szerelmet és boldogságot!

Idejöttem, itt állok, minden jót kívánok: Bundát, csizmát, kalapot, göndörszőrű malacot.

Irigykedve néz most a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliban a Jézuska az úr. Táncolnak az angyalok szikráznak a fények, legyen jó napod és utána boldog új éved!

Itt az új év, új jót hozzon, régi jóktól meg n...
Újév
... Évet!


Csillognak az ünnepi fények, lelassul a rohanó élet,
melegszik a családi fészek.
Kívánok Néktek sok szépet, sikeres, boldog új évet!


Irigykedve néz most a húsvéti nyúl,
mert a mai buliban a Jézus az úr.
Táncolnak az angyalok,szikráznak a fények,
legyen ma szép napod,s utána Boldog Új Éved!


A mai na...
Móra Ferenc: Húsvéti tojások
Móra Ferenc: HÚSVÉTI TOJÁSOK

Az erdő közepében, egy vén cserfa alatt kicsi házikó állott. A házikóban lakott Tapsi úr a feleségével meg a két gyerekével. Rendes, jóravaló erdei nyulak voltak Tapsiék, és bár hosszú volt a fülük meg kurta a farkuk, senkinek az erdőben panasza ...
A csipogó hímes tojás
... meghallgatni, hogy mi is történt valójában, mikor visszakapta elveszett gyermekét.
Végül minden jól végződött...
A csipogó hímes tojás
... meghallgatni, hogy mi is történt valójában, mikor visszakapta elveszett gyermekét.
Végül...
Húsvéti nyuszi és társai
Húsvéti nyuszi és társai

A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi a húsvét ünnephez kötődő figura, a Mikuláshoz és a Fogtündérhez hasonlóan a gyermekfolklór része: a gyermekek ,,hisznek" a húsvéti nyúlban, aki tavasszal, általában húsvétkor titokban ajándékot hoz nekik.

Honnan jön a nyuszi?

Tipikusan nyugat-európai hagyomány, a ...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Újévi SMS-ek, Móra Ferenc, Szilveszteri SMS-ek, Karácsonyi SMS, Boldog Új Évet, HÚSVÉTI TOJÁSOK, Assisi Szent Ferenc, Boldog Új Évet Kívánok, Boldog Új Éved, Adjék Isten, Kívánok Néktek, húsvéti tojások, húsvéti nyúl, csipogó hímes, cukorral felforraljuk, optimista azért, erdő közepében, házikóban lakott, erdőben panasza, tojásfa mindenkinek, virágzó barkaág, tavasz beköszöntét, húsvét ünnephez, gyermekfolklór része, gyermekek &#8222, húsvéti nyúlban, húsvéti ajándékozás, első húsvéti, napos itáliai, szigeten csak, legenda szerint, apró nyúl, földre szállnak, függetlenség napja, angyalok szikráznak, ünnepi fények, rohanó élet, családi fészek, gyermekfolklór, szilveszterkor, madárfészekből, ribizlilekvár, szénsavmentes, tojáskavalkád, vaníliáscukor, ajándékoztak, szilveszteri, kiscsirkével, fogtündérhez, meghallgatni, függetlenség, felforraljuk, elkészíteni, felültettük, elkezdődjön, visszakapta, beköszöntét, feleségével, kivirágzott, mindenkinek, ajándékozás, szilveszter, díszítéshez, göndörszőrű, boldogságot,
© 2013 TVN.HU Kft.