Belépés
Patisszonos lecsó
... pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A ha...
Sült csirke sajtmártással
... C-fokra. A csirkét megmossuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra bontjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, mély tepsibe tesszük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit karcsú gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymával együtt a hús közé szórjuk.
2. Meglocsoljuk a húst az olajjal és a borral, alufólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva ...
Gombás pulykaragu makarónival
... paradicsomokat almaszerűen, vékony csíkban meghámozzuk, héjukat (mintegy rózsát formálva) feltekerjük, és félretesszük a díszítéshez. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, a paradicsomhúst karcsú gerezdekre szeljük.
2. A pulykahúst leöblítjük, vékony szeletekre, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajban. Meghintjük egy kevés sóval és frissen ő...
Mézes narancsos csirke
... felső oldalát bekenjük mézzel, majd a mézes felével lefordítjuk, és így sütjük tovább. Közben megkenjük a másik felét ...
Barackos tortácska
... összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük...
Almatorta
... kelesztjük.

A tésztát ismét átkeverjük, sütőpapírra tesszük, átlátszó háztartási fóliával letakarjuk (hogy ne ragadjon oda a nyújtófához) és kerekre nyújtjuk.

Az almákat gerezdekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük és körkörösen a süteménybe nyomkodjuk. 30 percig tovább kelesztjük.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Az almatortá...
Diákpalacsinta
... palacsintákat sütünk, a mézes gyümölcsökkel megtöltjük, és feltekerjük. Kivajazott sütőlapra tesszük a palacsi...
Egzotikus gyümölcsfalatok
... a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, a fehér héjat és a magokat is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyforma nagyságú alufóliadarabra szorosan egymásra tesszük a gerezdeket és a banánkarikákat, az alufólia széleit felhajtjuk, majd a rumos sziruppal meg...
Egzotikus gyümölcskocsonya
... a vaníliaaromát, ismét felforraljuk, és sűrű, sima masszává keverjük. Kihűtjük, majd a formába öntjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Az ananászszeleteket negyedekre vágjuk. A grépfútot gerezdekre szedjük, és minden fehér részt lehámozunk róluk. Tálaláskor a kocsonyát felszeleteljük, a gyümölcsdarabokkal körítjük, és mentával díszítjük.


Jó tudni

Agar-agar ...
Habos-mandulás finomság
... narancs
2 tojásfehérje

6 dkg cukor
3 mandulás sütemény
1 evőkanál narancslikőr



ELKÉSZÍTÉS

A déligyümölcsöket meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a fehér héjat, a hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A...
Juharszirupos fondü
... szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

Az ananász húsát felkockázzuk. A mangókat meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A narancsot gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megbarnuljanak. Az almákat és a körtéket is meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A pisk...
Narancslekvár
... 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a műveletet megismételjük, de most már csak 3-4 percig forraljuk a héjakat. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és száradni konyharuhára tesszük. A narancsokat gerezdekre szedjük, és még a gerezdek vékony héját is leszedjük. A műveletet vágódeszkán végezzük, a narancsok lecsöpögő levét kis tálkában fogjuk fel. Egy lábosba kimérünk 8 dl vizet, hozzáadjuk a cu...
Almaboros puncs
... citrom



ELKÉSZÍTÉS

Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szere...
Erőnlétfokozó tea
...1 személyre


HOZZÁVALÓK:


ELKÉSZÍTÉS

20 dkg tisztított epret (fagyasztott is lehet), 2 dl joghurtot, 1 dl tejet és gerezdekre szedett fél narancsot gyümölcspréssel összedolgozunk. Félbevágott eperszemekkel díszítjük.


Variáció

Fél banánt simára turmixolunk, 1 narancs levét kinyomjuk. A kettőt összekeverjük, é...
Spanyol macesz-gombócleves
... pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest leszűrjük, beledobjuk a megtisztított ceruzabab-szálakat, és félig lefedve puhára főzzük. A gerezdekre vágott paradicsomokat éppen csak átforrósítjuk benne.
4. Miközben a bab fő, a maceszmasszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és
2 l enyhén sós, gyöngyözve forrdogáló ...
Túrós saláta
... megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilaha...
Pulykapaprikás
... fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kis levessel meglocsoljuk.

A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük, a héjukat lehúzzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magjukat, és gerezdekre vágjuk őket.
4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a mártáshoz adjuk, majd kevergetve felforraljuk, hogy a mártást besűrítsük. Végül belekeverjük a paradicsomgerezde...
A bólé története
... készítik, a lényeg, hogy valamilyen tömény szeszes ital, bor és/vagy pezsgő, cukor és gyümölcs legyen benne.

Őszibarack bólé

Hat darab szép őszibarackot meghámozunk, gerezdekre vágjuk, és ízlés szerint lecukrozzuk. Öntünk rá 1-1 dl triplesec-ket és konyakot. Hagyjuk állni 20-30 percig, majd felöntjük 2 üveg száraz fehérborral, 1 üveg szódával.

Zell...
Göngyölt hús Pataki tálban
... kg krumpli, 1 fej fokhagyma, 3 dl tej, pirospaprika, kakukkfű
oregánó, petrezselyemzöld (lehet szárított), só

A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, kettévágjuk a cikkeket, beletesszük a tejbe, majd a húst is beletesszük, és hűtőben legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ezután a húst kiszedjük a tejből. ...
Mediterrán étrend cukorbeteg..
... saláta
A narancsos öntethez:
1 nagyobb narancs
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál édesítő
Elkészítés: A káposztát vékony metéltre, a 2 narancsot gerezdekre szedve szeletekre vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük és lazán összekeverjük. Leöntjük a páclével, majd hűtőszekrényben érleljük tálalásig.
Narancsos salátaöntet: A n...
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: bólé története, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, csirkét megmossuk, fokhagymát meghámozzuk, előbbit karcsú, fokhagymával együtt, pecsenyelével locsolgatva, paradicsomhúst karcsú, pulykahúst leöblítjük, felforrósított olajban, kevés sóval, mézes felével, másik felét, maradék túrót, ásványvízzel összekeverjük, tésztát ismét, almákat gerezdekre, süteménybe nyomkodjuk, sütőt 200°C-ra, mézes gyümölcsökkel, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, fahéjat kidobjuk, narancsokat meghámozzuk, fehér héjat, banánokat felkarikázzuk, alufólia széleit, rumos sziruppal, formába öntjük, ananászszeleteket negyedekre, grépfútot gerezdekre, kocsonyát felszeleteljük, déligyümölcsöket meghámozzuk, tojásfehérjét csipetnyi, ananász húsát, mangókat meghámozzuk, narancsot gerezdekre, műveletet megismételjük, narancsokat gerezdekre, gerezdek vékony, műveletet vágódeszkán, narancsok lecsöpögő, lábosba kimérünk, kettőt összekeverjük, levest leszűrjük, gerezdekre vágott, maceszmasszából vizes,
© 2013 TVN.HU Kft.