Belépés
Gondolatok az álmok jelentőség
... szemmozgások.

De az alvást és azon belül is az álmokat nem csak ilyen szempontból lehet megközelíteni, hanem egy kicsit másképp is. Most nézzük talán ezeket az aspektusokat. Ahogy Freud mondta, az álom nem véletlen működése a szervezetünknek, hanem konkrét funkciója van. Ezen kijelentését Pierre Janet megfigyeléseiből származó következtetéseire alapozta. Freud vezetésév...
Miért ment át...
... ???
RICHARD M. NIXON: A csirke NEM ment át az úton.
MACHIAVELLI: Igaz, a csirke átment az úton. Ki törodik vele, hogy miért? A tény, hogy végül átjutott, igazolja minden cselekedetét.
FREUD: A puszta tény, hogy ennyire érdekel, miért ment át a csirke a túloldalra, elfojtott szexuális bizonytalanságodat tárja fel.
BILL GATES: Most fejeztük be az új Csirke Office...
Igaz, de használhatatlan
... van.
Vincent van Gogh holland festő levágta a bal fülét. Az Önarckép bekötött füllel c. festményén viszont a jobb fülén van a kötés, mivel tükörből festette le magát.
Sigmund Freud betegesen félt a páfrányoktól.
Nyugat-Virginiában törvény tiltja a savanyúkáposzta és a káposzta főzését a szaga miatt. Aki a törvényt megszegi, börtönnel lakol.
Georgia-ban törv...
Szükségtelen szorongásain.
... elélvez, "de ezt csak a csiklóm izgatásával lehet elérni, s az nem az igazi" - mondta, áthatva azzal a (tév)hittel, hogy akinek nincs hüvelyi orgazmusa, az nem teljes értékű nő. Ezt a mítosz Freud tanításai tették széles körben ismertté, aki a clitorális (a csikló izgatásával elérhető) orgazmust a szexuális fejlődés alacsonyabb szintjének hitte, s úgy tartotta, hogy a szexuálisan ...
Szex minden időben
... elfogadja, maradnak a fél-információk (hogy mit mond az óvodában a Miki vagy a Szandra, mert nekik nagy tesójuk van), mit lehet sejteni a filmekből és nagyobb korban a viccekből. Siegmund Freud szerint létezik egy látencia-kor, amikor a gyerek érdeklődésén kívül marad a szex. Amikor már nem és még nem foglalkoztatja igazán, sőt látszólag egyáltalán ez a téma. Ez a kor valójában ug...
Idézetek bölcsességek 6
... haragszanak a tolvajra, de megvetik a koldust.
A nő addig szép, amíg szeretik.

Einstein:
A legszebb, amit átélhetünk, a dolgok titokzatossága.

Sigmund Freud
Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.

Bibó István:
A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.

Karinthy: |...
Csirkeügyi szakkonferencia...
... NIXON: A csirke NEM ment át az úton.
MACHIAVELLI: Igaz, a csirke átment az úton. Ki törődik vele, hogy miért? A tény, hogy végül átjutott, igazolja minden cselekedetet.
FREUD: A puszta tény, hogy ennyire érdekel, miért ment át a csirke a túloldalra, elfojtott szexuális bizonytalanságodat tárja fel.
BILL GATES: Most fejeztük be az új Csirke O...
Csirke az úton
... NIXON: A csirke NEM ment át az úton.

MACHIAVELLI: Igaz, a csirke átment az úton. Ki törodik vele, hogy miért? A tény, hogy végül átjutott, igazolja minden cselekedetét.

FREUD: A puszta tény, hogy ennyire érdekel, miért ment át a csirke a túloldalra, elfojtott szexuális bizonytalanságodat tárja fel.

BILL GATES: Most fejeztük be az új Csirke Office 2...
Soha nem haszontalan...
..."A macskákkal töltött idő soha nem haszontalan."
/Sigmund Freud/

...
Első bejegyzés-büszke lehetek
... eszembe, h elolvastam a "második pontot", és rájöttem, hogy három mondaton belül mindössze háromszor használatm a "bár" szót. Ezentúl odafigyelek a "bár" szavaimra.
Az is lehet, h ez egy 'Freud-i elszólás', miszerint sürgősen bárba akarok menni, h leigyam magam...
Nah, asszem, ennyi elég mára, mer még mösönöre is fel akarok menni... bár most is fent vok, csak rejt...
A Tibeti Halottaskönyvről
... Lelkiismeretünk ítélete folyamatosan kísér életutunkon, és ha kellően érzékenyek maradunk szavaira, jó iránytűje életünknek az ösztönök és vágyak útvesztőjében. Az idézett szöveg egyértelműen Freud Oedipus-komplexumát és a bűnbeesés mítoszát juttatja eszünkbe, melynek legnagyobb büntetése nem a földi élet szenvedése és a halál, hanem a felejtés, a tudatlanság, származásunk tudatán...
Majdnem első bejegyzés
... eszembe, h elolvastam a "második pontot", és rájöttem, hogy három mondaton belül mindössze háromszor használatm a "bár" szót. Ezentúl odafigyelek a "bár" szavaimra.
Az is lehet, h ez egy 'Freud-i elszólás', miszerint sürgősen bárba akarok menni, h leigyam magam...

Nah, asszem, ennyi elég mára, mer még mösönöre is fel akarok menni... bár most is fent vok,...
palack
... rombol és a jó gáz rosszra is felhasználható.
ha...
mai szerzeményeim:))
Sigmund Freud
"Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza."

Saint-Exupéry:
"Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.."

Karinthy:
"A nemek közötti kapcsolatban a férfi annyira lesz férfi, amennyire a nő nőnek tartja magát. "

Bibó István:
"A szabadság ott...
Bölcselet... igaz.....

Mindennek amit teszünk, két eredője van. A nemi ösztön és a fontosság utáni vágy.
( Sigmund Freud )
...
Jobb egészséget
... sokat tehetünk az életmód és a környezet terén.

Sok ember meglehetősen céltalanul bolyong az életben, ám van, ami segíthet az egészséges gondolatvilág kialakításában.

Freud szerint a vallás egyetemes rögeszme, míg Marx szerint az emberiség ópiuma. Ma azonban elfogadott tény, hogy a vallásos hit mind a test, mind az értelem egészséges fejlődését segítheti. Az ...
Amit szivedbe
Amit szivedbe rejtesz
Freud nyolcvanadik születésnapjára

Amit szivedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
sziveddel várd ki azt.

A szerelembe - mondják -
belehal, aki él.
De úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér.

S aki él, mind-mind gyermek
és anyaölbe vágy. |...
Nagyon sok arcod van.
... saját természeteddel, akkor megosztottság támad benned, és tudathasadásossá válsz.
És ezzel nem csupán az egyszerű emberek vannak így, hanem az olyan nagyságok is, mint Sigmund Freud, aki nagymértékben hozzájárult az emberi tudat megértéséhez. Kidolgozta a pszichoanalízis módszerét, hogy az emberek megismerhessék mindazt, ami a tudatalattijukban rejlik.
Mert itt ...
Az asszociáció művészete
... megfejtésének, s ez a szabad asszociáció technikája, amit előszeretettel használnak korunk pszichológusai is mint a pszichoanalízis egyik alapmódszerét.


Az úttörő szerepet itt is Freud játszotta, aki álmai vizsgálata közben felfedezte, hogy az, amit visszaidéz az álomból, valójában csak ,,álruha", s ezt az éber tudat ,,húzta" a valódi álom k...
Az álomélet csodája
... értelmetlen hallucinációnak bélyegezte az álmokat. Persze ma sem tart ott, hogy képes legyen az isteni tanács és útmutatás közvetítőjeként kezelni. De a 21. század embere sokat köszönhet az öreg Freud doktornak, aki elsőként fedezte fel, hogy az álmok az elnyomott tudattalan képekbe öntött üzenetei a tudatos énnek címezve. A világhírű osztrák pszichiáter saját - talán megleh...
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ....50 51 52 
Címkék: Tibeti Halottaskönyvről, Ahogy Freud, Pierre Janet, RICHARD, BILL GATES, Csirke Office, Sigmund Freud, Siegmund Freud, Bibó István, Csirke, Freud Oedipus-komplexumát, álmok jelentőség, asszociáció művészete, álomélet csodája, kicsit másképp, csirke átment, puszta tény, jobb fülén, káposzta főzését, szaga miatt, törvényt megszegi, csiklóm izgatásával, mítosz Freud, csikló izgatásával, szexuális fejlődés, gyerek érdeklődésén, dolgok titokzatossága, macskákkal töltött, idézett szöveg, bűnbeesés mítoszát, földi élet, nemek közötti, férfi annyira, nemi ösztön, fontosság utáni, környezet terén, egészséges gondolatvilág, vallás egyetemes, emberiség ópiuma, értelem egészséges, szerelembe &#8211, falat kenyér, olyan nagyságok, emberi tudat, pszichoanalízis módszerét, emberek megismerhessék, tudatalattijukban rejlik, szabad asszociáció, pszichoanalízis egyik, úttörő szerepet, éber tudat, valódi álom, isteni tanács, öreg Freud, elnyomott tudattalan, tudatos énnek, világhírű osztrák, halottaskönyvről, tudathasadásossá,
© 2013 TVN.HU Kft.