Belépés
Uborkás burgonyasaláta
... metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel egy...
Fahéjas almagombóc
... formálunk, és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifőzzük. A vajat megforró...
Csevabcsicsa
... átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor papri...
Vegyes sütik
... fakanállal össze állítjuk. Pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk.

Tetejére a hab
2 tojás fehérjét 2 e. kanál vizet 20 dkg cukorral kemény habbá verünk a forró tésztát megforgatjuk benne ,nem kell vissza tenni mert úgyis rá szárad.

Sajtos sós pálca vagy pogácsa

75 dkg liszt 1 cs. Margarin 2 dkg élesztő 1 dl cukros langyos vízbe meg futatni. 1...
Ananászos palacsintatorta
... összekeverjük. A tojássárgákat meg a vajat is hozzáadvjuk, és simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémes-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukro...
Ananászos rizskorona
... (akkor jó, ha minden tejet magába szívott a rizs). A cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, aranyszínűre karamellizáljuk, majd a kerek közepű (savarin) formába öntjük. A formát addig forgatjuk minden irányba, míg mindenhová eljut a karamell. Amikor a rizs puha, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, és egy kis részét a forma aljába simítjuk. Befedjük...
Bögre tészta
... hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta aljára sütésnél.
Előmelegített sütőben sütjük, 25 percig nem szabad kinyitni , mert akkor összeesik a tésztánk.
Kiadós nagy adag, gáztepsi...
Hólabda
... nagy tepsiben, hogy ne legyen magas
a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a
rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a
lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük
a simára vajjal, majd a fent e...
Tiramisu
... és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.
A mascarponét a kihűlt krémbe keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
A babapiskótákat a kávéba mártjuk (éppen csak nedves legyen, áztatni nem szabad!). A kávés piskóták negyedrészével kibélelünk egy tál alját, majd megkenjük a krém egyharmadával. A réte...
Citromos palacsintafelfújt
... belekeverjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről, és belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét habosra keverjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk. A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, mindegyikre néhány kávéskanál tölteléket kenünk, kettéhajtjuk, majd sütőlapra tesszük úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Tetejüket porcu...
Zöld almás csavart torta
... segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7-8 dkg finom kristálycukrot. Habverővel egymás után beledolgozzuk a 6 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon (10-12 perc alatt) megsütjük.
2. A piskótá...
Cseresznyés puding
... főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott a cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. Kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg süt...
Csokikrém cseresznyével
... felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk....
Csokis fondü
... mártogathatunk a csokiba. Készíthetjük úgy is, hogy a gyümölcsdarabok...
Csokis kocka
... felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, lisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük, a ...
Csokis-diós krém
... Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is hozzáadjuk. A diót durvára vágjuk (néhány gerezdet félreteszünk), és a krémhez keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Üvegkelyhekbe töltjük, és dióval díszítjük. Tálalásig hűtőbe állítjuk.


Jó tudni

A csokoládé akkor áll el sokáig, ha hideg helyen tartjuk. Könnyen megolvasztha...
Csokival és mandulával töltött
... kávéskanál segítségével a belsejükbe töltjük a krémet. Ujjainkkal addig formázzuk a fügéket, amíg eredeti, aszalás előtti alakjukat visszanyerik. A tetejüket visszatesszük, mindegyiket kakaóba forgatjuk, és minyonpapírokra tesszük. Porcukorral megszórjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük.


Ha a fügék túlságosan összeaszalódtak, akkor 10 percre állítsuk vízgőzbe, majd hű...
Édes ricottakrokett
... felvert tojást. Végül a gyümölcsdarabokat, a mazsolát és a fenyőmagot is belekeverjük. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 12 golyót formálunk a masszából. Felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


Jó tudni

Az olajat nem égetjük le, és még egyszer felhasználhatjuk, ha a kroketteket nem...
Epres-mandulás charlotte
... díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrölt mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likőrrel szirupot főzünk. 8 bab...
Gesztenyegolyók
... Belekeverjük a margarint, a gesztenyepürét ...
1 2 3 ........102 103 ....153 154 ....203 204 205 
Címkék: kihűlt burgonyát, vajat megforró, kétféle fűszerpaprikával, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, forró tésztát, vaníliás cukorral, tésztába forgatjuk, másik oldal, ananászt simára, kerek közepű, formát addig, rizs puha, forma aljába, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, tészta aljára, krémmel majd, simára vajjal, krém besűrűsödik, kihűlt krémbe, tojásfehérjét habbá, mascarponés krémbe, kávéba mártjuk, kávés piskóták, krém egyharmadával, citrom levét, tojásfehérjét habosra, krémbe forgatjuk, szokásos módon, sütőporral elvegyített, masszát sütőpapírral, tojásfehérjéket kemény, darás krémbe, cukorral felforraljuk, cukorral kemény, csokikrémbe forgatjuk, krémet kelyhekbe, csokikrém mellé, tojássárgákat egyesével, krémhez keverjük, tojásfehérjét kemény, liszttel felváltva, diót durvára, csokoládé akkor, belsejükbe töltjük, tetejüket visszatesszük, fügék túlságosan, forró olajban, őrölt mandulát, tejszínt kemény, mandulás krémbe, feloldott zselatint, likőrrel szirupot,
© 2013 TVN.HU Kft.