Belépés
Joghurtos-túrós meggykrém
... Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl tejszínt, habzsákba szedjük, és girlandokat nyomunk a krém tetejére....
Áfonyatorta
... Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat. Sima masszává turmixoljuk, majd golyót formálunk belőle, és folpackkal letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük. Az áfonyát és a maradék cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. A mandulával megszórju...
Almás-szilvás torta
... tojássárgája
a forma kikenéhez vaj
liszt



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cukorral és a pálinkával összekeverjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztához a lisztet, a vajat, a tojást és a tojássárgáját, csipetnyi sót és fél dl vizet összegyúrunk. Golyót formálunk belőle, folpackkal le...
Citromkrémes torta
... cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a le...
Cseresznyés-csokoládés terrin
... 1,5 dl-t, a kihűlt csokoládékrémet és a kakaós krémet összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, majd a tejszínhabot és a tojáshabot is. Egy nagyobb sütőformát (pl. őzgerinc) folpackkal kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk a tetejét, és a fagyasztóba tesszük. (Akár egy hónappal előbb is elkészíthetjük!) A maradék likőrt a cukorral egy serpenyőben addig főzzük, a...
Csokis dinnyekocsonya
... és a -levet. A formába simítjuk, és 20 percre a fagyasztóba állítjuk. A maradék zselatint a maradék sziruphoz adjuk, ebbe keverjük a ...
Csokis-narancsos fondü
... briós



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra, szeletekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Rögtön meglocsoljuk mindet citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A darabokat tálakra rendezzük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A kekszeket és a briósokat kis szeletekre vágjuk. A csokikrémhez a kis darabokra tördelt csokit a tej...
Csokitorony
... tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, a fenyőmagot és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, é...
Dinnyés kosárkák
... (reszelt héja)
1 dl tejszín
1,25 dl joghurt
4 kész süteménykosárka



ELKÉSZÍTÉS

A rózsavíz és a méz felét salátástálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A joghurtot a citromhéj felével, a maradék rózsavízzel és mézzel habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínből porcukorral vert kemény...
Dinnyés ricotta
... is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszúkás formát folpackkal a szélein is kibélelünk, az alját és a széleit a sonkával kirakjuk úgy, hogy mindenhol fedésben legyenek. Erre simítjuk a sajtos krémet, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor folpackkal ki...
Epertulipán
... szeletekre vágjuk. A narancslikőrt, a mézet, a bort összeöntjük. (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a fahéjat. 4 kis kerek sütőformát kivajazunk.

2.
A kinyújtott réteslapokat ...
Flambírozott habos fagyibomba
... tojáshabot.

3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk.

4.
A barackokat a lével és a likőrrel turmixoljuk. A habhoz a tojásfehérjéket a ...
Fűszeres keleti csemegék
... vízbe áztatott, majd kislángon melegített, feloldott zselatint. Jól összekeverjük, és félretesszük. A hatodik banánt is felkarikázzuk, a szeleteket a maradék vajban átpirítjuk, és a folpackkal bélelt tálalótányérra, egymás mellé tesszük. Ráöntjük a pürét, és ha már kellően kihűlt, hűtőszekrényben hűtjük tovább. A manduláshoz 2 dl hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd kislángon me...
Jeges cseresznyekrém
... pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krémes, de kemény habbá verjük, majd fakanállal kis adagonként hozzákeverjük a cseresznyepürét. Elsimítjuk a tetejét, folpackkal letakarjuk, és 3 órára a fagyasztóba tesszük. Tálaláskor 2 evőkanállal gombócokat szedünk belőle a tányérokra.


Variáció

A krém közepébe tehetünk néhány sz...
Málnabomba
... piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát „kibélelünk” vele. Erre simítjuk a krém felét, majd ismét roládok következnek, végül a maradék krém, és az utolsó réteg ismét rolád. Folpackkal lefedjük, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Külön adhatunk hozzá málnakrémet.


Variáció
...
Málnás homoktorta
... és mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, az őrölt mandulát, a naracsvirág-vizet, majd óvatosan megkeverjük. Kezünket porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgat...
Mézes puszedli
... összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert és a reszelt citromhéjat, majd egyenletesen a mézes keverékhez adagoljuk. Folpackkal lefedjük, és 45 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Egyenlő részekre vágjuk, ...
Mézes-krémsajtos nugát
... a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejszínhabhoz öntjük. Olajjal kikent hosszúkás tűzálló tálba öntjük, folpackkal befedjük, és 6 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, desszertestálkákban kínáljuk, a málnapürével körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük. A maradék málnapürét külön tálkákb...
Narancslé torta
... beleöntjük a masszát. 160 fokos sütőben megsütjük. A tortaformát kikapcsoljuk, és megvárjuk, amíg a torta kihűl. Hurkapálcával megszurkáljuk, vigyázva arra, hogy ne szúrjuk át az alját. Folpackkal betakarjuk, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel habbá verjük, összekeverjük a forralt tejben feloldott zselatinnal, és még melegen a tortára k...
Nektarin-ribizli saláta
... meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és mély tálba rakjuk. A mézet a citromlével simára keverjük, ezzel meglocsoljuk a gyümölcsszeleteket, összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, leszárítjuk, és leszemezzük a ribizlit, a mézes gyümölcshöz keverjük, és gyümölcskelyhekbe adagoljuk. A mandulás tejszínnel dí...
1 2 3 ......22 23 ...34 35 ...44 45 46 
Címkék: krém egészéhez, hűtőbe tesszük, habfixálóval kemény, krém tetejére, maradék cukrot, tésztát lisztezett, mandulával megszórju, forma kikenéhez, szilvákat kettévágjuk, pálinkával összekeverjük, vajjal gyorsan, masszából golyót, cukorral habosra, reszelt citromhéjat, kihűlt csokoládékrémet, kakaós krémet, nagyobb sütőformát, masszát beleöntjük, fagyasztóba tesszük, hónappal előbb, maradék likőrt, serpenyőben addig, formába simítjuk, fagyasztóba állítjuk, maradék zselatint, maradék sziruphoz, gyümölcsöket meghámozzuk, darabokat tálakra, tojásfehérjéket csipetnyi, krémhez adjuk, folpackot levesszük, másik folpackot, citromhéj felével, maradék rózsavízzel, tejszínből porcukorral, dinnyét meghámozzuk, citromlével együtt, sajtos krémbe, sonkával kirakjuk, sajtos krémet, bort összeöntjük, eprekre öntjük, vajat megolvasztjuk, kinyújtott réteslapokat, tejszínt habbá, tojásos keverékhez, likőrrel turmixoljuk, hatodik banánt, maradék vajban, folpackkal bélelt, tejszínt összekeverjük, krém közepébe,
© 2013 TVN.HU Kft.