|
|
|
... Gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál meggykrémet, majd a krém egészéhez adjuk, és óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva 4 szép kehelybe simítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2,5 dl tejszínt, habzsákba szedjük, és girlandokat nyomunk a krém tetejére.... |
|
|
|
|
|
|
|
... Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat. Sima masszává turmixoljuk, majd golyót formálunk belőle, és folpackkal letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük. Az áfonyát és a maradék cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. A mandulával megszórju... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
a forma kikenéhez vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cukorral és a pálinkával összekeverjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztához a lisztet, a vajat, a tojást és a tojássárgáját, csipetnyi sót és fél dl vizet összegyúrunk. Golyót formálunk belőle, folpackkal le... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
8 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a le... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... 1,5 dl-t, a kihűlt csokoládékrémet és a kakaós krémet összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, majd a tejszínhabot és a tojáshabot is. Egy nagyobb sütőformát (pl. őzgerinc) folpackkal kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk a tetejét, és a fagyasztóba tesszük. (Akár egy hónappal előbb is elkészíthetjük!) A maradék likőrt a cukorral egy serpenyőben addig főzzük, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a -levet. A formába simítjuk, és 20 percre a fagyasztóba állítjuk. A maradék zselatint a maradék sziruphoz adjuk, ebbe keverjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... briós
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra, szeletekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Rögtön meglocsoljuk mindet citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A darabokat tálakra rendezzük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A kekszeket és a briósokat kis szeletekre vágjuk. A csokikrémhez a kis darabokra tördelt csokit a tej... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, a fenyőmagot és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... (reszelt héja)
1 dl tejszín
1,25 dl joghurt
4 kész süteménykosárka
ELKÉSZÍTÉS
A rózsavíz és a méz felét salátástálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A joghurtot a citromhéj felével, a maradék rózsavízzel és mézzel habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínből porcukorral vert kemény... |
|
|
|
|
|
|
|
... is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszúkás formát folpackkal a szélein is kibélelünk, az alját és a széleit a sonkával kirakjuk úgy, hogy mindenhol fedésben legyenek. Erre simítjuk a sajtos krémet, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor folpackkal ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk. A narancslikőrt, a mézet, a bort összeöntjük. (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a fahéjat. 4 kis kerek sütőformát kivajazunk.
2.
A kinyújtott réteslapokat ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojáshabot.
3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk.
4.
A barackokat a lével és a likőrrel turmixoljuk. A habhoz a tojásfehérjéket a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízbe áztatott, majd kislángon melegített, feloldott zselatint. Jól összekeverjük, és félretesszük. A hatodik banánt is felkarikázzuk, a szeleteket a maradék vajban átpirítjuk, és a folpackkal bélelt tálalótányérra, egymás mellé tesszük. Ráöntjük a pürét, és ha már kellően kihűlt, hűtőszekrényben hűtjük tovább. A manduláshoz 2 dl hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd kislángon me... |
|
|
|
|
|
|
|
... pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krémes, de kemény habbá verjük, majd fakanállal kis adagonként hozzákeverjük a cseresznyepürét. Elsimítjuk a tetejét, folpackkal letakarjuk, és 3 órára a fagyasztóba tesszük. Tálaláskor 2 evőkanállal gombócokat szedünk belőle a tányérokra.
Variáció
A krém közepébe tehetünk néhány sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát „kibélelünk” vele. Erre simítjuk a krém felét, majd ismét roládok következnek, végül a maradék krém, és az utolsó réteg ismét rolád. Folpackkal lefedjük, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Külön adhatunk hozzá málnakrémet.
Variáció
... |
|
|
|
|
|
|
|
... és mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, az őrölt mandulát, a naracsvirág-vizet, majd óvatosan megkeverjük. Kezünket porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgat... |
|
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert és a reszelt citromhéjat, majd egyenletesen a mézes keverékhez adagoljuk. Folpackkal lefedjük, és 45 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Egyenlő részekre vágjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejszínhabhoz öntjük. Olajjal kikent hosszúkás tűzálló tálba öntjük, folpackkal befedjük, és 6 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, desszertestálkákban kínáljuk, a málnapürével körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük. A maradék málnapürét külön tálkákb... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleöntjük a masszát. 160 fokos sütőben megsütjük. A tortaformát kikapcsoljuk, és megvárjuk, amíg a torta kihűl. Hurkapálcával megszurkáljuk, vigyázva arra, hogy ne szúrjuk át az alját. Folpackkal betakarjuk, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel habbá verjük, összekeverjük a forralt tejben feloldott zselatinnal, és még melegen a tortára k... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és mély tálba rakjuk. A mézet a citromlével simára keverjük, ezzel meglocsoljuk a gyümölcsszeleteket, összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, leszárítjuk, és leszemezzük a ribizlit, a mézes gyümölcshöz keverjük, és gyümölcskelyhekbe adagoljuk. A mandulás tejszínnel dí... |
|
|
|
|
|