|
|
|
... tetején is tarthatjuk, ahol állandó meleget kap. Ha csirázni kezd, világos helyre tesszük és naponta öblögetjük. Hat-nyolc nap múlva elosztjuk két három felé. Kicentrifugázzuk a levét és elfogyasztjuk. Használat előtt alaposan mossuk meg. Aki érzékenyek a baktériumokra, gombákra, öblítsék le hidrogén peroxidos vízben. Fontos, hogy a vetésre kerülő búzamag ép és egész... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Bor
Õsidők óta az ember issza a bort sejtve a jó hatását. Az utóbbi idők kutatásai bebizonyítatták, hogy a bor valóban jó hatással van az egészségre, ha mértékkel fogyasztják, vagyis naponta maximum három decit. Egy-egy alkalommal egy decit fő étkezés után.
Növeli a HDL koleszterint:
A rendszeres borfogyasztás növeli a jó ko... |
|
|
|
|
|
|
|
... változatát termelték ki szerte a világban. A legjobb az, amelynek szép narancs színe van, az tartalmaz ugyanis legtöbb karotint, az A vitamin, elő-vitaminját. Táplálékunk szerves része. Fogyasztjuk főve, illetve párolva, vagy salátakeverékhez, de leghatásosabb nyersen a kicentrifugázott leve.
Tápértéke:
A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Súlyosabb esetben jó ha búzacsira olajjal fogyasztjuk az A vitaminos tök lét.
Petefészek és húgyhólyag gyulladás:
A meghűléses betegségekkel járó gyulladásokat szintén sikeresen gyógyítja a sütőtök lé. Hat... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon megfelel ahhoz, hogy elverje az éhséget, főleg azok számára, akik valójában nem is éhesek, csak unalmukban kívánnak rágicsálni valót. A csicsóka lé, ha lassan kortyolgatva fogyasztjuk, hogy legyen elég idő az ízlelő bolyhoknak érintkezésbe lépni velük, és jelezni az agynak a kellemes kielégülést, akkor úgy hat, hogy huzamosabb ideig nem kíván az egyén é... |
|
|
|
|
|
|
|
... újabb fajták megjelentetésével reagáltak: a natúr mellé jött az alacsony zsírtartalmú, az édesített, az ízesített stb. Statisztikák szerint manapság az emberiség több mint 30 százaléka fogyasztja rendszeresen, egy főre számítva kb.: 2 kilót évente. Hiszen finom, egészséges és diétás...
A joghurt tartalmaz fehérjét, természetes cukrot, zsírt, kalciumot, foszfort és... |
|
|
|
|
|
|
|
... testkilogrammonként 40 mg-nál többet, akkor teljesen veszélytelen.
A következő mesterséges édesítő, az acesulfam K emészthetetlen, s nem tartalmaz kalóriát. Ám ha nagy mennyiségben fogyasztják, kellemetlen utóízt ad az ételnek. Nagy előnye - akárcsak az aspartamnak -, hogy nem károsítja a fogzománcot. Ha cukor helyett ciklamát ,,műcukrot" használ,... |
|
|
|
|
|
|
|
... olcsóbban juthatnak áruhoz. Ment is ez egy jó esztendeig, de mivel csak nem akart megszületni az a nyavalyás aranykönyvi bejegyzés, meg már sugdolóztak is, hogy talán mégse a szegények fogyasztják el ezeket az ajándékokat, a kereskedők lassanként beszüntették az adakozást. A pénzadományok viszont továbbra is szépen gyûltek, gondoskodtak erről Róbert bácsi bizalmi em... |
|
|
|
|
|
|
|
... visszanyerését, a felépülést. A méz hatására a sejtek jobban használják fel az oxigént, miáltal jelentősen növelhető a teljesítőképességünk. Ez a magyarázata, hogy például a sportolók miért fogyasztják rendszeresen a versenyek előtt. A közmondás szerint egy kaptár tíz orvossal felér, ami arra utal, hogy a cukorbetegség kivételével gyakorlatilag szinte minden betegség megelőzésére,... |
|
|
|
|
|
|
|
... mértékben használjuk fel bolygónk ásványait - a New Scientist magazin azt igyekezett felmérni, hogy mi, meddig állhat még rendelkezésünkre
Az évek múlásával lassan de biztosan fogyasztjuk el a világ egyik legdrágább és legritkább fémjét, a platinát, melynek nagy része a gépjárművek kipufogócsövein át távozik, hiszen az autók, teherautók és buszok katalizátorai mind plat... |
|
|
|
|
|
|
|
... mértékben használjuk fel bolygónk ásványait - a New Scientist magazin azt igyekezett felmérni, hogy mi, meddig állhat még rendelkezésünkre.
Az évek múlásával lassan de biztosan fogyasztjuk el a világ egyik legdrágább és legritkább fémjét, a platinát, melynek nagy része a gépjárművek kipufogócsövein át távozik, hiszen az autók, teherautók és buszok katalizátorai mind pl... |
|
|
|
|
|
|
|
Az évek múlásával lassan de biztosan fogyasztjuk el a világ egyik legdrágább és legritkább fémjét, a platinát, melynek nagy része a gépjárművek kipufogócsövein át távozik, hiszen az autók, teherautók és buszok katalizátorai mind platina felhasználásával készülnek. A fém visszanyerése igen nehéz feladat, mivel a járművek hatalmas területen terítik azt, a platinának pedig jelenleg ne... |
|
|
|
|
|
|
|
... így, ameddig tetszik, vagy ameddig a kívánt testsúlyt el nem értük.
De vigyázat, a szervezetnek szüksége van időnként zsírra és energiára! Ha csak a kalóriaszegény ételeket fogyasztjuk, az éhség előbb vagy utóbb jelentkezni fog, akkor is, ha már majd kipukkadunk a salátától.
Hogy egy élelmiszer alkalmas-e arra, hogy karcsúsítson, azt a Volumetrics-érték dönti... |
|
|
|
|
|
|
|
... szervezetünkbe, mivel a szintetikus készítmények hasznosulása gyengébb, kevésbé szívódnak fel és jutnak be a sejtekbe. A legismertebb példa ismét a C-vitamin: ha narancs vagy grapefruit formájában fogyasztjuk, értékes rostokhoz és egyéb anyagokhoz, káliumhoz és flavonoidokhoz is hozzájutunk, melyek fokozzák a szervezet regenerációs és ellenálló képességét. De ha valakinek az étren... |
|
|
|
|
|
|
|
... étlapján. Még vodkához is kínálták mint modern körítést. A kaviár viszont maradt továbbra is a legnépszerűbb exportcikk, olyasmi, amit szívesen ad el az ember másoknak, de ô maga nem fogyasztja.
A Volga menti Asztrahánban élénk feketepiaca van a fekete kaviárnak, nagyon olcsón, százötven euróért adják kilóját. Az állam persze szigorúan bünteti a kaviár illegális forgal... |
|
|
|
|
|
|
|
... hat.
Szardínia
Erejét a réz és a cink adja. Segítség a hajnak.
Hetente háromszor
Sok omega3 savat, rezet és cinket tartalmaz, amely táplálja a hajhagymákat. Ha gyakrabban fogyasztja, törékeny, ritka haja megerősödik, újjászületik. E tengeri halacskákat nagyon gyorsan el lehet készíteni. Mivel sok zsiradékot tartalmaznak, elég ha megfűsze... |
|
|
|
|
|
|
|
A kávéházban egy francia fogyasztja a reggelijét: kávé, kifli, vaj és dzsem az asztalon, amikor megjelenik egy rágógumizó, tipikus amerikai férfi és se szó, se beszéd, leül az asztalához. A francia ügyet sem vet rá.
Egy idő múlva az amerikai nem bírja tovább:
- Ti franciák, mindig megeszitek az egész kiflit?
- Persze - morogja mogorván a francia.
Az amerikai kif... |
|
|
|
|
|
|
|
... összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Fontos: kenyérmorzsát, lágy kenyeret és sózott, füstölt szalonnát sose adjunk a madaraknak, mert megbetegedhetnek tőle!
A fekete rigó és a vörösbegy előszeretettel fogyasztják például a reszelt sárgarépát, almát, de a konyhai ételmaradékokból is kiválogatják a nekik való falatokat. A számukra összeállított élelmet a talajon helyezzük el, akár egy bokor tövéb... |
|
|
|
|
|