|
|
|
... (2x1 adagolókanál) kapja folyamatosan kétszer két hónapon keresztül.
A pulmonológiai és speciális, célzott laboratóriumi vizsgálatok változása egyértelműen jelzi majd flavonoidokban gazdag termék, a pulmonálisan érintett betegek fiziológiai paramétereire, valamint életminôségére kifejtett hatását.
A projekt vezetôje: Prof. Dr. Szilasi Mária, Debreceni Tüdôklinika v... |
|
|
|
|
|
|
|
Csökkenti a szívbetegség kockázatát
A flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a szívbetegség korai tüneteit, írják brit kutatók. A brit élelmiszeripari kutatóintézet munkatársai a flavonoidok közül a quercetint vizsgálták. A quercetin megtalálható a teában, a hagymában, az almában és a vörösborban is. A quercetinről kimutatták, hogy fogyasztásával megelőzhető az érfalak g... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Alzheimer-kór ellen együnk almát
Egy amerikai-koreai közös vizsgálat megállapította, hogy az alma, a banán és a narancs fogyasztása védelmet nyújthat idegrendszert károsító betegségek, például az Alzheimer-kór ellen. Az Alzheimer-kór memóriavesztéssel járó progresszív betegség, kimutathatóan az oxidatív stressz okozta sejtkárosodás következménye. Mind a nyugati, mind a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... azonban rájöttek, hogy a vörös és kék kukorica színét adó anyagok, amelyeket tartalmaznak olyan gyümölcsök is, mint a feketeáfonya, a feketeszőlő és a nagyon sötét fajtájú vérnarancs, flavonoidokban, antioxidánsokban szintén igen gazdagok és eredményesen alkalmazhatók a szívinfarktus okozta károsodások ellen.
Az egereken végzett kísérletek eredményei biztatóak. Két egér... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sok luteint, természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban is
A spenót (Spinacia oleracea) a libatopfélék családjába tartozó növény. Kutatások szerint valószínűleg a Közel-Keletről származik, innen került az arabok közvetítésével Spanyolországba. A tél végén vagy kora tavasszal szedhető, ezért az egyik legkorábbi friss zöldség. Egynyári növény, bár megtéve... |
|
|
|
|
|
|
|
... képződését.
Zöldségek, gyümölcsök: cékla, padlizsán, vöröskáposzta, vöröshagyma, áfonya, szilva, cseresznye, kék szőlő, szeder.
Fehér:
A fehér színű zöldségek flavonoidokban gazdagok, általában erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek.
Zöldségek: fehérrépa, fokhagyma, gomba, karfiol, spárga, stb
... |
|
|
|
|
|
|
|
... aztán a főzet alapját képezi. Nevét gyönyörű pirosas színe a "Redbush" után kapta.
Gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot, vitaminokat (C-, E-vitamin).
... |
|
|
|
|
|
|
|
... képződését.
Zöldségek, gyümölcsök: cékla, padlizsán, vöröskáposzta, vöröshagyma, áfonya, szilva, cseresznye, kék szőlő, szeder.
Fehér:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... hasznára válik-e az istenek eledele az embernek?
Nézzük csak a Közép-amerikai kuna indiánokat, akik maguk termesztik a kakaócserjét, és bőségesen fogyasztják annak flavonoidokban gazdag termését. Nos, az ott kutató Norman Hollenberg és csoportja (Harvard Egyetem) arra az eredményre jutott, hogy ezek az indiánok, akik ilyen sok kakaóval élnek, szinte sohasem szenvedn... |
|
|
|
|
|
|
|
... a betegnek kell kifizetnie.
Napkristály Flavin: A termőhely és fajtaválogatott hét fajta gyümölcs kivonat az egyedi gyártástechnológiának köszönhetően polifenolokban, flavonoidokban, növényi antioxidánsokban gazdag. Ezek a hatóanyagok hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal egészségünk megőrzéséhez. A flavonoidok és termékein... |
|
|
|
|
|
|
|
... érrendszerre, erősítette meg a már eddig is ismert összefüggést egy angol kutatócsoport széleskörű elemzésének eredménye. A kutatás újdonsága, hogy nem csak általánosságban mutatta ki a flavonoidokban gazdag élelmiszerek szívvédő hatását, hanem az említett ételekhez külön-külön is hozzárendelte azt a mechanizmust, amely jótékony hatásukért felelős.
A kutatók előtt évek óta is... |
|
|
|
|
|
|
|
... érrendszerre, erősítette meg a már eddig is ismert összefüggést egy angol kutatócsoport széleskörű elemzésének eredménye. A kutatás újdonsága, hogy nem csak általánosságban mutatta ki a flavonoidokban gazdag élelmiszerek szívvédő hatását, hanem az említett ételekhez külön-külön is hozzárendelte azt a mechanizmust, amely jótékony hatásukért felelős.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörösbort csak vörös és kék szőlőből készítik, és a héját elkeverik a szőlőlével az erjedéshez, ez adja majd meg a vörösbor színét és ízét. A vörösbor gazdag antioxidánsokban, főleg flavonoidokban. Egyes flavonoidok (proantocianidok) megakadályozzák a bőrt alkotó kollagénmolekulák lebomlását, ami az öregedés fő kiváltója. A vastag héjú szőlőből készült vörösbor az átlagosnál több ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörösbort csak vörös és kék szőlőből készítik, és a héját elkeverik a szőlőlével az erjedéshez, ez adja majd meg a vörösbor színét és ízét. A vörösbor gazdag antioxidánsokban, főleg flavonoidokban. Egyes flavonoidok (proantocianidok) megakadályozzák a bőrt alkotó kollagénmolekulák lebomlását, ami az öregedés fő kiváltója. A vastag héjú szőlőből készült vörösbor az átlagosnál több ... |
|
|
|
|
|
|
|
... termesztették, de a második világháború óta már csak elvétve szaporítják, illetve ültetik. Mint a berkenyék általában, a házi berkenye is gazdag C-vitaminban, sárga színanyagokban (flavonoidokban), pektinben és csersavakban, melyek igen élénkítik az emésztést. A legnagyobbra növő faj, a barkóca berkenye termése szintén fogyasztható: naspolyára emlékeztető, igen kellemes ízű. Ez a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 6.16 mg.
Ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban gazdag. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot, vitaminokat (karotinok, C, E-vitamin). Csersav tartalma igen csekély. K... |
|
|
|
|
|
|
|
... képződését.
Zöldségek, gyümölcsök: cékla, padlizsán, vöröskáposzta, vöröshagyma, áfonya, szilva, cseresznye, kék szőlő, szeder.
Fehér:
A fehér színű zöldségek flavonoidokban gazdagok, általában erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek.
Zöldségek: fehérrépa, fokhagyma, gomba, karfiol, spárga, stb.
0 komment , kategória: ... |
|
|
|
|
|
|
|
... élettani jellemzői
/Internet-work/
vörös szőlő
A vörös szőlő gazdag antioxidáns hatású (bio) flavonoidokban, melyek a szabad gyököket közömbösítve védelmet nyújthatnak a rák, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér-betegségekkel szemben. Csökkenti a vérrögképződés veszélyét.
Könnyen emészthe... |
|
|
|
|
|
|
|
... azonban, hogy naponta több pohár házilag készült csokoládét isznak, ám ezt a szokást a nagyvárosba költözők - akiknél megjelent a magas vérnyomás betegség - nem folytatják.
A flavonoidokban dús csokoládé növeli az agyi vérellátást is, theobromin tartalma miatt köhögéscsillapításra alkalmazható, valamint hangulatjavító hatása is közismert. Lengyel Margit klinikai farmako... |
|
|
|
|
|
|
|
... azonban, hogy naponta több pohár házilag készült csokoládét isznak, ám ezt a szokást a nagyvárosba költözők - akiknél megjelent a magas vérnyomás betegség - nem folytatják.
A flavonoidokban dús csokoládé növeli az agyi vérellátást is, theobromintartalma miatt köhögéscsillapításra alkalmazható, valamint hangulatjavító hatása is közismert. Lengyel Margit klinikai farmakol... |
|
|
|
|
|