Belépés
Vagyok, aki vagyok...
... és felnagyító reklámok tömeges elszaporodása a gyorssajtó elterjedésének időszakára - az 1800-as évek első harmadára - tehető. Módszerei az idők folyamán alapvetően nem változtak, csak finomabbak, aprólékosan kidolgozottak lettek. Ezeket megintcsak nem érdemes ehelyt boncolgatni, hiszen a huszadik század minden szülötte bőrén érzi a hatásukat. Annyit csak róluk: bizonyos áruk plak...
Szójás rakott kel
... rétegezzük a kész hozzávalókat. Alulra káposzta kerüljön, takarja el teljesen a tálat! Rá kerüljön egy réteg a szójával összekevert rizs, majd ízlés szerint tejföl. Ez utóbbi ...
Körtés uborkasaláta
... sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyün...
Legyen fitt konyhatündér!
... mert ezek a legzamatosabb ízűek és a legnagyobb tápanyagtartalmúak.

Szagolja meg a gyümölcsöt, így tudja a legjobban megállapítani, hogy érett-e. Az érett gyümölcsök nemcsak finomabbak, vitaminban gazdagabbak, de könnyebben emészthetőek is, szemben az éretlenekkel.

A gyümölcsöket inkább darabonként válogassa ki vásárláskor, lehetőleg ne vegyen előre kimért és...
Francia csokikrém 2 személyre
... tojásrántottát kapjak. Közben a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliáscukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a csokiba. Ezután pedig tálkába szedjük, és mehet a hűtőbe....
Az ostya sütés
... megpiritani, csak halványsárgára sütni. A vasról a kész ostyát le kell venni késsel és ujra a másikat sütni; ezt mindaddig kell foly...
Lusta asszony sütije
... szódabikarbóna,
1 teáskanál őrölt fahéj,
2-3 evőkanál bármilyen lekvár (de ne legyen híg),
10 evőkanál tej,
kb. 5 dkg mazsola (el ismaradhat, ha éppen nincs otthon, de vele finomabb),
1 marék durvára vágott dió (ez viszont fontos, mert nélküle nem jó!)



Elkészítés: Mindent egy keverőtálba teszünk, de a diónak csak a felét. Gé...
Tanmese
Hernyócska ül az ágon és látja, hogy ott van előtte egy szép, nagy, zöld levél. Arra gondol: nem eszem még meg, megvárom, míg tovább süti a nap, jobban megérik és finomabb lesz.
Arra repül egy veréb, meglátja a hernyót. Gondolja a veréb: megvárom, míg a hernyó megeszi
a levelet, mert akkor szép dundi lesz és sokkal laktatóbb.
Arra kószál egy macska, meglátja a vereb...
Csokigolyó gyerekeknek
... A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.


Variáció

Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkaná...
Csokis charlotte
... Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Vé...
10 tévhit az éléskamrából
... fogyasztod, a szemüvegedet is elhajíthatod. A benne lévő béta-karotin csak a szürkületi vakság esetén segíti a gyógyulást, ám ez a szembetegség nem túl gyakori.

A barna héjú tojások finomabbak

A tojás héjának színe nem függ össze az ízzel vagy a benne rejlő tápanyagokkal, a tojó tyúkok tápja azonban annál inkább befolyásolja ezt, ezért célszerű bio- vagy házi...
Epercharlotte
... befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítju...
Flambírozott körtés palacsinta
... Tálaláskor a pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).


Jó tudni

Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a ...
Habos barack málnaöntettel
... öntettel körülöntjük, ...
Almalekvár körtével
... lehűlt, összeturmixoljuk, és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és továbbfőzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha belecsavarjuk egy citrom levét, amikor a cukrot tesszük a gyümölcsmasszához. Melegen üvegekbe rakjuk, a tetejére kevés tartósítószert szórunk, lezárjuk, és száraz du...
A Ravennai gerlék története
... hercegkisasszony. Csak annyit tudott, hogy a szeretet az, ha mindenki rád mosolyog, s te is rámosolyogsz mindenkire, még arra a csillogóan fekete, göndörhajú Probusra is, az óriásra, akinél finomabb mézeskalácsot senki sem süt, még a mama sem. Pedig az már nagy szó! Főleg ha Placidia mondja. És ha valaki sír, vagy nagyon-nagyon szomorú, akkor az a szeretet, ha megvigasztalod. S ha...
Meglepetés dinnye
... díszítve tálaljuk.


Variáció
...
Őszi gyümölcskoktél
... adagoljuk, a lével meglocsoljuk, és hidegen tálaljuk....
Semmitmondó nap
... nem nevezhető de a szakma ezen részét egész jól művelő kissé távolabbi szomszédom, hogy befejezze az elkezdett remekművet a ház homlokzatán. Igaz a művet úgyis én fogom befejezni mert a finomabb munkákat nem engedem át, nehogy valami visszavonhatatlan történjen.
Szóval a cement vásárlás is már kezd olyanná válni mint a reggeli kávé. A Betty meg tanulni ment, míg a Merci az is...
A férfi és a nő
A férfi mindig azt akarja, hogy ő legyen a nő első szerelme. Ez a férfiak ügyetlensége.
A nőnek finomabb ösztöne van. Ő a férfi utólsó szenvedélye akar lenni!

...
1 2 3 ...........140 141 ......210 211 ......279 280 281 
Címkék: ostya sütés, gyorssajtó elterjedésének, 1800-as évek, idők folyamán, huszadik század, kész hozzávalókat, szójával összekevert, nagy tányérra, legzamatosabb ízűek, legjobban megállapítani, érett gyümölcsök, gyümölcsöket inkább, fehérjét kemény, kész ostyát, másikat sütni, keverőtálba teszünk, diónak csak, hernyó megeszi, margarint narancslekvárral, benne lévő, szürkületi vakság, barna héjú, tojás héjának, ízzel vagy, benne rejlő, tojó tyúkok, pálinkával meglocsoljuk, megfelelő sűrűséget, cukor gyorsan, citrom levét, cukrot tesszük, tetejére kevés, csillogóan fekete, lével meglocsoljuk, szakma ezen, elkezdett remekművet, művet úgyis, finomabb munkákat, cement vásárlás, reggeli kávé, férfi mindig, férfiak ügyetlensége, nőnek finomabb, férfi utólsó, összeturmixoljuk, vaníliáscukorral, szórócsokoládéba, hercegkisasszony, narancslekvárral, tojásrántottát, gyümölcskoktél, elterjedésének, megvigasztalod, tartósítószert, szódabikarbóna, halványsárgára, belecsavarjuk, epercharlotte, beleforgatjuk, málnaöntettel,
© 2013 TVN.HU Kft.