|
|
|
... és felnagyító reklámok tömeges elszaporodása a gyorssajtó elterjedésének időszakára - az 1800-as évek első harmadára - tehető. Módszerei az idők folyamán alapvetően nem változtak, csak finomabbak, aprólékosan kidolgozottak lettek. Ezeket megintcsak nem érdemes ehelyt boncolgatni, hiszen a huszadik század minden szülötte bőrén érzi a hatásukat. Annyit csak róluk: bizonyos áruk plak... |
|
|
|
|
|
|
|
... rétegezzük a kész hozzávalókat. Alulra káposzta kerüljön, takarja el teljesen a tálat! Rá kerüljön egy réteg a szójával összekevert rizs, majd ízlés szerint tejföl. Ez utóbbi ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyün... |
|
|
|
|
|
|
|
... mert ezek a legzamatosabb ízűek és a legnagyobb tápanyagtartalmúak.
Szagolja meg a gyümölcsöt, így tudja a legjobban megállapítani, hogy érett-e. Az érett gyümölcsök nemcsak finomabbak, vitaminban gazdagabbak, de könnyebben emészthetőek is, szemben az éretlenekkel.
A gyümölcsöket inkább darabonként válogassa ki vásárláskor, lehetőleg ne vegyen előre kimért és... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásrántottát kapjak. Közben a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliáscukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a csokiba. Ezután pedig tálkába szedjük, és mehet a hűtőbe.... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpiritani, csak halványsárgára sütni. A vasról a kész ostyát le kell venni késsel és ujra a másikat sütni; ezt mindaddig kell foly... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna,
1 teáskanál őrölt fahéj,
2-3 evőkanál bármilyen lekvár (de ne legyen híg),
10 evőkanál tej,
kb. 5 dkg mazsola (el ismaradhat, ha éppen nincs otthon, de vele finomabb),
1 marék durvára vágott dió (ez viszont fontos, mert nélküle nem jó!)
Elkészítés: Mindent egy keverőtálba teszünk, de a diónak csak a felét. Gé... |
|
|
|
|
|
|
|
Hernyócska ül az ágon és látja, hogy ott van előtte egy szép, nagy, zöld levél. Arra gondol: nem eszem még meg, megvárom, míg tovább süti a nap, jobban megérik és finomabb lesz.
Arra repül egy veréb, meglátja a hernyót. Gondolja a veréb: megvárom, míg a hernyó megeszi
a levelet, mert akkor szép dundi lesz és sokkal laktatóbb.
Arra kószál egy macska, meglátja a vereb... |
|
|
|
|
|
|
|
... A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Variáció
Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkaná... |
|
|
|
|
|
|
|
... Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Vé... |
|
|
|
|
|
|
|
... fogyasztod, a szemüvegedet is elhajíthatod. A benne lévő béta-karotin csak a szürkületi vakság esetén segíti a gyógyulást, ám ez a szembetegség nem túl gyakori.
A barna héjú tojások finomabbak
A tojás héjának színe nem függ össze az ízzel vagy a benne rejlő tápanyagokkal, a tojó tyúkok tápja azonban annál inkább befolyásolja ezt, ezért célszerű bio- vagy házi... |
|
|
|
|
|
|
|
... befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítju... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tálaláskor a pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).
Jó tudni
Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntettel körülöntjük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehűlt, összeturmixoljuk, és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és továbbfőzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha belecsavarjuk egy citrom levét, amikor a cukrot tesszük a gyümölcsmasszához. Melegen üvegekbe rakjuk, a tetejére kevés tartósítószert szórunk, lezárjuk, és száraz du... |
|
|
|
|
|
|
|
... hercegkisasszony. Csak annyit tudott, hogy a szeretet az, ha mindenki rád mosolyog, s te is rámosolyogsz mindenkire, még arra a csillogóan fekete, göndörhajú Probusra is, az óriásra, akinél finomabb mézeskalácsot senki sem süt, még a mama sem. Pedig az már nagy szó! Főleg ha Placidia mondja. És ha valaki sír, vagy nagyon-nagyon szomorú, akkor az a szeretet, ha megvigasztalod. S ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítve tálaljuk.
Variáció
... |
|
|
|
|
|
|
|
... adagoljuk, a lével meglocsoljuk, és hidegen tálaljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem nevezhető de a szakma ezen részét egész jól művelő kissé távolabbi szomszédom, hogy befejezze az elkezdett remekművet a ház homlokzatán. Igaz a művet úgyis én fogom befejezni mert a finomabb munkákat nem engedem át, nehogy valami visszavonhatatlan történjen.
Szóval a cement vásárlás is már kezd olyanná válni mint a reggeli kávé. A Betty meg tanulni ment, míg a Merci az is... |
|
|
|
|
|
|
|
A férfi mindig azt akarja, hogy ő legyen a nő első szerelme. Ez a férfiak ügyetlensége.
A nőnek finomabb ösztöne van. Ő a férfi utólsó szenvedélye akar lenni!
... |
|
|
|
|
|