|
|
|
... egy sertés farkát vagy fülét, vagy egy kis füstö... |
|
|
|
|
|
|
|
...
nôs;
penicillin-kúr... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítése:
A káposztát gyaluljuk vagy vágjuk szálasra, a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tegyük föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süssük ki. A tejfölt keverjük el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vegyük ki a káposztából, de tartsuk melegen. A káposztá... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megtalálja, szerencsés lesz. A kenyeret szépen fel is díszítik, Krétán még kenyérhímző aszzonyok is vannak, akik tésztából cifra rajzokat kanyarítanak a kenyérre. Szokás a kenyeret felszeletelni úgy, hogy minden családtagnak jusson egy szelet belőle, és ezt az asztalnál ülve, közösen elfogyasztani.
A fiatal lányok karácsony reggelén a patakhoz mennek vízért, ebből iszik az eg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Egykorúak, de nem egyakaratúak.
Tiszták és mocskosak.
Igazak és becstelenek.
Nincs még egy nemzedék, amelynek tagjai ilyen messzire kerültek egymástól.
Felszeletelt bennünket a történelem, mint cukrász a tortát.
De az igazak nem vesztették szem elől egymást.
Mint ahogy a gazemberek is egymásra találtak.
Valamennyien '28-asok.
K... |
|
|
|
|
|
|
|
... gluténmentes kenyerek hamar kiszáradnak. Ha otthon sütünk, akkor mindig tegyünk a liszthez egy főtt burgonyát is.
A kenyeret fóliába csomagolva tegyük a hűtőszekrénybe, vagy felszeletelve, kis csomagokban helyezzük a mélyhűtőbe. Sütőben vagy kenyérpirítóban felmelegítve friss, ropogós kenyérhez jutunk.
A glutén fehérjetermészetű anyag, a diéta során tehát gon... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemellet felkockázzuk, és egy serpenyőben megsütjük, rászórjuk az apró petrezselyemlevelet, sózzuk, borsozzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tököt, a csirkehúst, hozzáadva a felszeletelt tojásokat és a majonézt. Hűtve tálaljuk.
Töltött sütőtök
Hozzávalók: 1 darab 1 kg körüli sütőtök, só, 1 kiskanál őrölt paprika, 1 kis fej reszelt vöröshagyma, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőt pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszateszszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáönt... |
|
|
|
|
|
|
|
... hangulatról...
Frissítő fürdő
5 csepp citrom és narancs-olajat adjon a fürdővízhez, s új energiával töltődik fel.
Citromfürdő
Négy citrom levét és egy felszeletelt citromot adjon a fürdővízhez. A bőre bársonyos, és ráadásul illatos lesz tőle.
A gyors lazulásért
Néha annyi a munkánk, hogy legszívesebben más bolyg... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonnát, kockára vágott hagymát, kockára vágott paprikát, kockára vágott paradicsomot, és igy tovább, mig tele nem lesz a hurkapálca.
Flekken sűtőn puhára süttjük, a kolbásszal és a felszeletelt hússal együtt.
Jó étvágyat! Kép az albumban megtekinthető. Ide nem akar sikerülni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... hideg húslével), hogy, sûrû levest kapjunk, hozzákeverjük a prézlit, majd behûtjük.
Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Külön tálon elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, csemegeuborkát, kemény tojást, olajbogyót, pirítós-szeletkéket - és ízlés szerint csípős paprikafélét, chilit (az eredeti bizony a "magyar... |
|
|
|
|
|
|
|
... szűrve befejezzük a párolást. Végül egy mélyebb tál oldalára 20 dkg vajjal, 4 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... francia konyha tradícionális remekei közé tartozik. Nevét tökéletesítője, Urbain Dubois adta, aki több mint húsz évig állt Orloff herceg szolgálatában. Az istenáldotta tehetségű séf a felszeletelt húst hagymával és szarvasgombával töltötte, ízes Maintenon-szósszal locsolta meg, erre pedig a szintén zamatos parmezán került, hogy aztán az egész tökéletes ízcsodává álljon össze a süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... ferdén bevagdossák, és az így kialakított kis zsírrombuszokba beszúrnak egy-egy szegfűszeget. A sonkát ezután sütőben sütik, amíg a mézes-cukros keverék szépen megbarnul a zsírrétegen. Felszeletelve, burgonyával és főtt káposztával eszik.
Mindenszentekkor az egyik hagyományos kísérő a hús mellé a colcannon-nak nevezett étek. Burgonyapürét összekevernek vékony csíkokra v... |
|
|
|
|
|
|
|
... illetve hogy különleges illatukat más élelmiszerek átvegyék. Célszerű sajtjainkat külön ,,sajtdobozban" tárolni.
Nagyszerű csemege a sajttál, melyet különféle felszeletelt sajtokból állíthatunk össze. Mellé feltétlen kínáljunk diót, egyes sajtokkal kitűnő ízhatást ad. Ha tartalmasabbat szeretnénk, pirítóst, vajat is szervírozzunk a sajttál mellé.
L... |
|
|
|
|
|
|
|
... erős paprika
ghí (olaj)
só (vegeta), kevés fekete őrölt bors
Elkészítése:
A felszeletelt vöröshagymát ghín megfonnyasztjuk, majd tovább
sütjük még a felkarikázott paprikával. 1-2 perc múlva hozzáadjuk
a felkockázot... |
|
|
|
|
|
|
|
... amely 600 élelmiszerünk pontos összetételét közli. Azért hasznos ez a kiadvány, mert vannak olyan ételek, amelyeken egyszerűen olvashatatlan a felirat, vagy mert a csomagolással együtt felszeletelik és kidobják (pl. felvágottak, déligyümölcsök, miniélelmiszerek). Így pedig még az sem tud tájékozódni, aki tudni szeretné, mit is eszik.
Szóba kerülnek a kiadványban a csecs... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrlésű kenyér, 1 tojás, 1 banán, egy bögre narancsdzsúsz.
Tízórai: 1 banánízű sovány joghurt .
Ebéd: 1 fejes saláta, 2 kockára vágott sárgarépa, 4 meghámozott, felszeletelt paradicsom, 1 felszeletelt banán, mindezt leöntjük olívaolajjal, citromlével, sóval, fűszerrel készített öntettel. Egy szelet teljes őrlésű kenyérrel tálaljuk.
Uzsonna: rágjunk ... |
|
|
|
|
|
|
|
Birsalmasajt
A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. (1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.) Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szell... |
|
|
|
|
|