|
|
|
A kicsontozott csirkernellet felszeletelem és kicsit kiklopfolom. Tejbe mártom, grillporkeverékkel és csipetnyi majoránnával fűszerezem, majd hirtelen átsütöm. Ezután mindegyik szeletre ráhelyezek egy félbevágott sárgabarackot (lehet friss és befótt is), és betakarom egy-egyvékony eidamisajt-lappal. Elhelyezem a tepsiben, és az egészet meglocsolom egy egész tojással összekevert tej... |
|
|
|
|
|
|
|
... elsimítom. Mikor már szép piros� ropogós a bőre, húsvágó deszkára rakom, fejét levágom, nehogy a fejben lévő gőzök megpuhítsák a ropogós bőrét. A malacot hosszában kettévágom és felszeletelem. A tálon eredeti alakjára összerakom, szájába velesült almát vagy citromot teszek. Párolt káposztával, burgony tálalom.
Jó étvágyat kivánok m... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonnával elsimítom. Mikor már szép piros, ropogós a bőre, húsvágó deszkára rakom, fejét levágom, nehogy a fejben lévő gőzök megpuhítsák a ropogós bőrét. A malacot hosszában kett... |
|
|
|
|
|
|
|
... macskafű két perc alatt a lakás minden pontjára elkerül, kivéve a cicák pocakját. Úgyhogy gondoltam egy merészet, és a macskafüvet snittlingként tálalom: fogok egy csokorra valót, apróra felszeletelem és ráteszem a mackák ennivalójára.
És ilyenkor a következő történik: Mircike lenyalogatja a szaftot és megeszi a macskafüvet. Milán letúrja a macskafüvet az adagjáról, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db kicsontozott felső pulykacomb, 5 dkg szárított vargánya, 20-30 dkg csiperke, zsír vagy olaj, 3 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors
Felszeletelem a csiperkét, a hagymát és a fokhagymát. Késsel lyukakat vágok a pulykahúsba, több helyen megspékelem a felaprított szalonnaszeletekkel. Néhány szeletet félreteszek. Mangali... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A csirkéből és a zöldségek feléből húslevest készítek; leszűröm, a maradék sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kelkáposztát, a karalábét, a hagymákat és a csiperkét felszeletelem, és beleszórom a levesbe. Ha megfőtt, a darabokra metélt húst is hozzáadom. Hideg vízzel elkeverem a 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt, és szójaszósszal ízesítem. Hozzáöntöm a leveshez, és ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... üvegtészta
A csirkéből és a zöldségek feléből húslevest készítek; leszűröm, a maradék sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kelkáposztát, a karalábét, a hagymákat és a csiperkét felszeletelem, és beleszórom a levesbe. Ha megfőtt, a darabokra metélt húst is hozzáadom. Hideg vízzel elkeverem a 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt, és szójaszósszal ízesítem. Hozzáöntöm a leve... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztított csirkét kis darabjaira vágom. (A combokat kétfelé, a mellet négyfelé darabolom.) A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázom, az előzőleg megmosott uborkát pedig héjastól felszeletelem. A zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágom. Egy jó nagy bogrács alját hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával kibélelem, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
1 kg mexikói zöldségkeverék
25 dkg sajt ízlés szerint
bazsalikom
ételízesítő
2 tojássárgája
fehérmártás
Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem, enyhén kikloffolom, besózom, borsozom és a tepsi aljára sorba rakom. A fagyos zöldségkeveréket ráborítom, megszórom kevés ételízesítővel és előmelegített sütőbe teszem. (Nem kell lefed... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem árt
fél liter tejszín, kiegészítésnek hozzá tej,
2db tojás,
fűszerek: só, fehérbors, szerecsendió 1-1-1 arányban
Először a burgonyát hámozom meg, vékonyan felszeletelem, de nem egyszerre, hogy ne barnuljon meg. Hanem ahogy rétegezem a tepsibe, mindig néhány burgonyát egyszerre csak. A burgonyakarikákat úgy rakom egymásra, mint a tetőcserepet, megszórom a só... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonya
15 dkg trappista sajt
1 doboz natút krémsajt
olívaolaj
só
bors
tárkony
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd tisztítás után felszeletelem. Közben a csirkemellet apró kockákra vágom, sózom, borsozom az olívaolajon megpirítom. Sütés közben bőven megszórom tárkonnyal. A jól átsült húshoz hozzákeverem a krémsajtot,... |
|
|
|
|
|
|
|
... habbá verem a tojásfehérjét a cukorral. Ezt a habot kenem rá a négy lapra. Feltekerem és kis ideig pihentetem a hűtőben. (kb. 15 perc)
Ezután mindegyiket kb. 1-1.5 cm vastagon felszeletelem és kikent sütőlapra fektetem. Tetejére durvára vágott diót teszek és megsütöm.
Tanácsok:
A sütőt 170 fokra állítom, és akkor van készen a süti, amikor a hab szép róz... |
|
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás karaj
Hozzávalók:
karaj
só
bors
fokhagyma
liszt
kevés étolaj
Elkészítés:
A húst felszeletelem, kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom. Kevés olajon hirtelem mindkét oldalát pirosra sütöm. Rászórom az apróra vágott fokhagymát, aláöntök 1/2 dl vizet, és fedő alatt 20 perc alatt... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabkákra vágom, ráöntöm a szójaszószt, a chilit és ízlés szerint borsot.
Olajon kicsit lepirítom a bepácolt csirkemellet az újhagymával együtt.
Amíg pirul a hús, felszeletelem a gombát, a zöldpaprikát. A sárgarépát hosszúkás, gyufaszál darabkákra vágom, majd az összes hozzávalót a lecsepegtetett bambuszrüggyel együtt a csirkemellhez öntöm. Hozzáadom a fehér... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgája,vegeta,só,bors,2 szelet szalonna,10dkg sonka,tészta,sajt
Elkészítés:
A tejfölt a tojásokkal összekeverem.Teszek bele ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgája,vegeta,só,bors,2 szelet szalonna,10dkg sonka,tészta,sajt
Elkészítés:
A tejfölt a tojásokkal összekeverem.Tes... |
|
|
|
|
|
|
|
... II.
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: Hozzávalók:
# karaj
# só
# bors
# fokhagyma
# liszt
# kevés étolaj
Elkészítés: Elkészítés: A húst felszeletelem, kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom. Kevés olajon hirtelem mindkét oldalát pirosra sütöm. Rászórom az apróra vágott fokhagymát, aláöntök 1/2 dl vizet, és fedő alatt 20 perc... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
1-2 evőkanál olívaolaj
10 dkg fetasajt vagy mozzarella vagy gomolya sajt
Elkészítés:
A paradicsomot kisebb szeletekre vágom, a hagymát felszeletelem, a zöldfûszert felaprítom, és egy tálba teszem. Az öntethez a citrom levét elkeverem a mézzel (vagy cukorral vagy édesítővel), hozzáadom a sót, az őrölt borsot és az olajjal is alaposan... |
|
|
|
|
|
|
|
... falától. Lefedem, és kb. 1 órát, pihentetem langyos helyen.
Míg pihen a tészta, kiveszem a hűtőből a feltétre valókat. A sonkát apró kockára vágom, kolbász bőrét lehúzom, és felszeletelem, a paprikát-paradicsomot is szeletelem, sajtot durvára darálom.
Kiolajozott, kb.30x40-es tepsibe, húzogatom-igazítgatom a megkelt tésztát, megkenem a pizzakrémmel. Az egyik ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kicsontozom, megmosom. Szeletelem, majd grill fűszerkeverékkel megszórom. Fél óra pihentetés után kevés olajon szép pirosra sütöm, és kisebb kockákra vágom.
A zeller szárat felszeletelem fél cm-es darabokra. Az uborkát vastagabb szeletekre, majd metéltre vágom. A paradicsomot cikkekre vágom. A salátát alaposan megmosom, nagyobb kockákra vágom.
A mártáshoz val... |
|
|
|
|
|