|
|
|
...
20 dkg makaróni
2 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl 12 %-os tejföl
10 dkg reszelt sajt
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg sertéscomb
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tűzá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt liszttel csomómentesre kikeverünk, a levest behabarjuk vele, ... |
|
|
|
|
|
|
|
3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk ar... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adu... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt fehér bors
ételízesítő
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... ezt is kis darabkákra összetördeljük. (A karamellt műanyag zacskóban, húsklopfolóval könnyedén össze tudjuk törni.)
A többi cukrot is megpirítjuk, a maradék kb. 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódik, majd kihűtjük.
A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, pár percig állni hagyjuk, majd a marga... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprikával, sóval, füstölt lángolt kolbászt teszünk rá, és néh... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforralju... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve ho... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... szolgál. Amikor az étel teljesen elfőtte a le... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát is,sózzuk,borsozzuk,majd puhára pároljuk.A krumplit enyhén sós vízben félig megfőzzük majd hozzáadjuk a borsót ,borsikafűt és puhára főzzük.Ha kész hozzáadjuk a hú... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk arr... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
A hagymát nagyon pici darabokra aprítjuk. Olajban megpuhítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük. A zöldborsót hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felengedjük, megszórjuk paprikával és a cukorral.
Fedő alatt pároljuk. Nézzünk rá 5 perc múlva, és adjunk hozzá vizet, ha szükséges, de ne legyen túl híg. 15-20 percig főzzük, amíg a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... kisütjük és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.
Spárga sertéskarajjal
Hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... sargajat a cukorral es vanilias cukorral feheredesig verjük, bele a mascarponet es a rumot , tovabb verni. A tojasok feherjet kemenyre verni es az egeszet lazan összekeverni. A kavet tejjel felengedjük, es izles szerint rummal izesitjük. Egy tal aljat kirakjuk ebben a folyadekban megmartott babapiskotakkal, ra a krem, majd kicsi kakaoporral megszorjuk. A retegezest addig folytatju... |
|
|
|
|
|