Belépés
Cukorbetegség
...
20 dkg makaróni
2 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl 12 %-os tejföl
10 dkg reszelt sajt
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A ...
Tepsis húsos burgonya
...

50 dkg sertéscomb


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tűzá...
Tárkonyos pulykaraguleves
... alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt liszttel csomómentesre kikeverünk, a levest behabarjuk vele, ...
Borsóleves


3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát....
Japankristaly
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk ar...
Rizses húsgombóc...
... megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adu...
Kati Szakácskönyvéből:)
... őrölt fehér bors
ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük....
Kekszes finom sütikék
... ezt is kis darabkákra összetördeljük. (A karamellt műanyag zacskóban, húsklopfolóval könnyedén össze tudjuk törni.)

A többi cukrot is megpirítjuk, a maradék kb. 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódik, majd kihűtjük.

A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, pár percig állni hagyjuk, majd a marga...
Hajdúsági töltött káposzta
... paprikával, sóval, füstölt lángolt kolbászt teszünk rá, és néh...
töltött káposzta
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforralju...
Fõételek
... evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve ho...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Gasztronómiai lexikon K - L
... szolgál. Amikor az étel teljesen elfőtte a le...
borsikafű
... fokhagymát is,sózzuk,borsozzuk,majd puhára pároljuk.A krumplit enyhén sós vízben félig megfőzzük majd hozzáadjuk a borsót ,borsikafűt és puhára főzzük.Ha kész hozzáadjuk a hú...
Japánkristály
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arr...
Borsópörkölt
... bors

A hagymát nagyon pici darabokra aprítjuk. Olajban megpuhítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük. A zöldborsót hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felengedjük, megszórjuk paprikával és a cukorral.

Fedő alatt pároljuk. Nézzünk rá 5 perc múlva, és adjunk hozzá vizet, ha szükséges, de ne legyen túl híg. 15-20 percig főzzük, amíg a ...
Csülkös receptkönyv
... felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk...
sajtos roló
... nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.

A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük....
Spárga receptek
... kisütjük és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.

Spárga sertéskarajjal

Hozzá...
alma
... sargajat a cukorral es vanilias cukorral feheredesig verjük, bele a mascarponet es a rumot , tovabb verni. A tojasok feherjet kemenyre verni es az egeszet lazan összekeverni. A kavet tejjel felengedjük, es izles szerint rummal izesitjük. Egy tal aljat kirakjuk ebben a folyadekban megmartott babapiskotakkal, ra a krem, majd kicsi kakaoporral megszorjuk. A retegezest addig folytatju...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, KNORR Pörkölt Rafinériát, leveleket kevés, sonkát apró, apróra vágott, kockákra vágott, szeletekre vágott, levest behabarjuk, apróra vágyott, borsót tovább, citrom levét, hússütésből visszamaradt, tűzálló tálban, sütőbe visszatéve, zöldségeket megtisztítjuk, leves felforrt, karamellt műanyag, többi cukrot, pudingport először, karamelles tejjel, maradék zsírral, káposztára locsoljuk, fakanál nyelével, óráig pároljuk, hagyma szétfőjön, tűzről levéve, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, étel teljesen, krumplit enyhén, hagymát nagyon, zöldborsót hozzáadjuk, pici vízzel, péppé zúzott, hagymás olajat, csülök főzőlevéhez, húst puhára, burgonyát meghámozzuk, megfőtt csülköt, lisztből rántást, forrásban lévő, kapott massza, tojások sárgáját, felvert fehérjével, felével kibélelünk, tűzálló tálat, megfőtt spárgát, következő mártással, lisztből világos, spárgalével felengedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.