Belépés
Ropogós csirke
... sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Forraljunk fel egy lábasban egy liter vizet, íz...
pizzamártás (sugo 2)
...30 dkg paradicsomot leforrázuk, meghámozzuk és apróra vágjuk (turmixgéppel is összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, őrölt feketeborssal, reszelt gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk, akkor is 1 dl mártás kell adagonként, és persze a jó öreg csipetnyi kreativitást se hagyd ki... :-)...
Óma, te édes!
... barnuljon meg. A tetejüket a következő krémmel megkenjük: puha sajtot elkeverünk egy kevés vajjal, 1 gerezd zúzott fokhagymával; vagy: túrót (juhtúrót) és vajat habosra keverünk, őrölt feketeborssal ízesítjük. Pirított kenyeret adunk hozzá.

Karamellizált alma

Az almát meghámozzuk, apróra vágjuk (kockára vagy csak forgácsoljuk, ahogy tetszik). Cukrot pirítunk,...
Lazactartár
... összevagdalom. Egy tál közepére teszem úgy, hogy egy mélyedés legyen...
Zöldborsóragu sonkával
... szedjük ki a főzővizéből, és tegyük egy tányérra. Szórjuk a sárgaborsót a sonka főzővizébe, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a fagyasztott zöldborsót. ĺzesítsük sóval és darált feketeborssal, majd főzzük 15 percig. Ha a zöldségek is megpuhultak, botmixerrel pürésítsük, de ne teljesen, elég ha csak párszor belekeverünk a bekapcsolt mixerrel, hogy maradjanak benne nagyobb dar...
A mai ebédem...
... lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd forraljuk jól ki.
Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, ...
Vörösboros kappanmellfilé ....
... g sárgarépa, 300 g zöldség, 100 g zellerszár, 1 kis fej karlábé, 1 db vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1 db paradicsom és 1 db zöldpaprika hozzáadásával sóval, lestyánnal, egész feketeborssal, szegfűszeggel és gyömbérrel ízesített levest főzünk)

- só, őrölt feketebors ízlés szerint

- 1 fűszercsokor petrezselyemzöldből, rozmaringból és kakukkfűből kötve
...
Töltött csirke zöldborsós.....
... tyúkhúsleves (1 db gyöngytyúkból, 350 g sárgarépából, 200 g gyökérből, 50 g zellerből, 50 g karalábéból egy kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika hozzáadásával sóval, egész feketeborssal, lestyánnal, gyömbérrel és szegfűszeggel ízesített tyúkhúslevest főzünk.)

- 60 g apróra vágott vöröshagyma

- 300 g zöldborsó

- 50 ml olívaolaj...
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
... réteslapok.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és őrölt feketeborssal fûszerezzük. 20-25 percig pároljuk, majd hagyjuk kihûlni. A réteslapokat ezzel a káposztakeverékkel megtöltjük, feltekerjük, és kivajazott tepsiben, közepes lángon készre süt...
Füstölt gombás falatok
... gömböcöt, ezzel is alaposan átsütjük, legvégén
hozzá öntjük a gombát, ízesítjük sóval (vegetával) s megszórjuk kevés
őrölt feketeborssal.


Párolt rizst kínálhatunk mellé.


Ötlet. A paprika helyett , vagy akár mellé tehetünk cukkinit, vag...
Káposzta sokféleképpen
... őrölt bors.

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomot...
Füstölt pulykapárizsival..
... Összekeverjük egy csipet sóval, a zsírral, a tojással és annyi liszttel, hogy nyújtható masszát kapjunk.

3. A párizsit apró kockára vágjuk, fél dl tejföllel, sóval és őrölt feketeborssal összekeverjük.

4. A burgonyás tésztát 3-4 mm-esre nyújtjuk, és egyforma négyszögekre vágjuk.

5. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd először...
Receptek
... meg, amíg a répa és a hagyma megpuhul, majd vedd ki a zöldséget, és tedd félre. Szűrd át a szószt, forrald be, amíg a szósz besűrűsödik, és utána ízlés szerint fűszerezd. A bárányt feketeborssal és sóval fűszerezd, és mindkét oldalát süsd meg, majd 140 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig süsd rózsaszínre. A tálaláskor a párolt zöldséget tedd tányérra, vágd fel hozzá a bárányt,...
Recept
... fel főni kb. 3 liter vízbe.
Miután felforrt, szedd le a habját és tedd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Ízesítsd sáfránnyal, gyömbérrel, feketeborssal, sóval.
Főzd lassú tűzön.
Tisztítsd meg és darabold fel a zöldségeket.
Amikor a hús már majdnem puha, tedd bele a sárgarépát, a gyökeret, a zellert, a karalábét és a gombát....
Krumplis pizza
... Vegyük le a tűzről, és kenjük rá a pesztót. Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, szórjuk bele a kis darabokra felvágott paprikát és lilahagymát. Darált feketeborssal, kakukkfűvel ízesítsük, majd erős lángon pár percig pirítsuk. Halmozzuk a megsütött burgonyalepényre a pirított zöldségeket, tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, majd szó...
Erdélyi csorbaleves
... zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd paprikázzuk és beletesszük a húst is, amit kissé pörkölünk, majd kevés vizet aláöntve főzünk. Izesitjük sóval, kevés őrölt feketeborssal. A zöldségeket tisztitás után felszeleteljük, daraboljuk, majd belefőzzük. Az egészet felhígítjuk, majd belefőzzük az apróra szaggatott galuskát, tovább borsozzuk, s a csipős paprikáva...
Paradicsomos húsgombóc.
... beletesszük a barnarizst, majd hozzáöntünk kétszerannyi vizet és felforraljuk. Ha felforrt kislángra tesszük, és addig főzzük, amíg az összes levet felszívja. A rizst ízlés szerint kevés feketeborssal, vegetával és egy csipet sóval ízesítjük. Tegyük félre kihűlni!

2. Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a három nagyobb fej hagymát apró kockákra. A fazék...
Paradicsomos húsgombóc
... beletesszük a barnarizst, majd hozzáöntünk kétszerannyi vizet és felforraljuk. Ha felforrt kislángra tesszük, és addig főzzük, amíg az összes levet felszívja. A rizst ízlés szerint kevés feketeborssal, vegetával és egy csipet sóval ízesítjük. Tegyük félre kihűlni!

Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a három nagyobb fej hagymát apró kockákra. A fazékba ...
Sajttal és szalonnával töltött
... pirítjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. Az áztatott zsemlét összegyúrjuk a szalonnával, a sajttal, a petrezselyemmel és a tojásokkal. Ízesítjük sóval, őrölt feketeborssal és szerecsendióval. Az így elkészült tölteléket a csirke bőre alá töltjük.
Tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk rá, és 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Időnként meg...
Minestrone
... olívaolaj maradékát is. Folytassuk a főzést legalább 50 percig, közben időnként keverjük meg és pótoljuk az elforrt vizet.
5. Mielőtt a tésztára szedjük, szórjuk meg fri...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Sütik Anna, vágásokba nyomjunk, liter vizet, kevés vízzel, készítési módot, következő krémmel, kevés vajjal, almát meghámozzuk, mélyedés legyen, sonka főzővizébe, felkockázott burgonyát, fagyasztott zöldborsót, bekapcsolt mixerrel, forró tejet, sűrű mártáshoz, reszelt sajtot, kisebb méretű, megfőzött karfioldarabokat, mustáros mártással, káposztát legyaluljuk, zsírban megpirítjuk, réteslapokat ezzel, paprika helyett, csipet sóval, párizsit apró, burgonyás tésztát, kiskanálnyi tölteléket, hagyma megpuhul, szósz besűrűsödik, bárányt feketeborssal, párolt zöldséget, másik nagy, maradék olívaolajat, megsütött burgonyalepényre, pirított zöldségeket, apróra vágott, zöldségeket tisztitás, egészet felhígítjuk, apróra szaggatott, csipős paprikáva, összes levet, rizst ízlés, három nagyobb, petrezselymet finomra, sajtot lereszeljük, áztatott zsemlét, csirke bőre, főzést legalább, elforrt vizet, tésztára szedjük, burgonyalepényre, pulykapárizsival, karfioldarabokat, petrezselyemmel, szerecsendióval, összetörhetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.