Belépés
Borjúhús mézes mártással
... közepük rózsaszínű maradjon. Ezután elkészítjük a mártást. A húsléhez adjuk a tejszínt, fűszerezzük és kiforraljuk. Hozzáadjuk ...
Citromos csirkeleves
... együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük a turmixolt levest. A tűzről levéve, állandó k...
Epres-krémes palacsinta
... porcukorral és a citrom átszűrt levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd levével együtt, lábaskába szedjük. Fedő nélkül 3 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk, besűrítjük, melegen tartjuk.
3. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk. Hagyjuk langyosra h...
Gombás pulykaragu makarónival
... felöntjük a húslevessel, és az egészet puhára pároljuk.
3. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot és a kaprot, élénk tűzön 5 percig forraljuk, aztán hozzáöntjük a fél dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak besűrítjük.
4. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük az olívaolajjal, majd 4 tányérra elosztva fészkeket tekerünk belőle. K...
Mártogatós kalács
... az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy órát kelesztjük. Közben a tortaformát először sütőpapírral, majd a megkelt tésztával kibéleljük. A kalács tetejét egy kicsit bevagdossuk, az elkevert tojással megkenjük, esetleg darált dióval vagy mandulával meghintjük, és ismét egy órát kelesztjük. A sütőbe téve 180 fokon mintegy 50 percig sütjük. Nem lesz olyan száraz a kalács, ha fogy...
Alma-mártás
... apróra vágva.

Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre számitsunk egy kanál tejfÖlt és egy kávéskanál lisztet; ezeket keverjük jól össze, ha simára elkevertük, a forró almát levével együtt lassanként keverjük fel a habarással, ügyelve, hogy kicsi edénybe ne készitsük a habarást, mert akkor csomós marad és rossz lesz a mártás. Ha felvegyitet...
Lemezes linzer
...
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.

A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk. 2 részbe kakaót gyúrunk. A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral megkenjük, majd rátesszük a fehér tésztát, e...
Szerelmeslevél
...
30 deka liszttel elkevert
1/2 csomag sütőport
20 deka vajjal vagy 15 deka zsírral késsel jól összedolgozzuk, azután
5 tojás sárgájával gyúrjuk.

A tésztából kis, dió nagyságú gömböket formálunk, melyeket vékonyra nyújtva, a következő töltelékkel közepén egy ujjnyi szélesen vastagon megkenünk.

Töltelék:
5 tojás habját,
20 de...
Almás szelet
...
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.

A zsírt a ...
Lottó-tészta
... sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
citrom reszelt héja és leve,
tej,
kakaópor,
meggy,
20 dkg porcukor,
16 dkg darált dió.

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cukrot, és kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Kevés tejjel tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, az egyik f...
Háziasszony remeke
...
kevés tejföl,
lekvár,
10 dkg darált dió.

A tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom l...
Joghurtos süti
... mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütőpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.

A joghurtot a cukorral, a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk gyümölcsökkel (almával, meggyel, cseresznyével, szilvával, stb.).
Közepes vagy nagy tepsinél dupla adagot készítsünk! |...
Krumpliprósza
... elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe ...
Makaróni, csőben sütve
... többibe pedig elkeverjük a megfőtt makarónit.
Megízleljük, s ha kell, utánízesítjük.
Ezután kivajazunk egy tűzálló edényt, zsömlemorzsával vékonyan meghintjük, és a mártással elkevert makarónit beletesszük. Tetejét a félretett mártással bevonjuk, kevés tejföllel megöntözzük, reszelt sajttal meghintjük, zsemlemorzsával, és kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd forró ...
Tojáslepény sonkával
... tej.
Serpenyőben felhevítjük a zsírt és megpirítjuk benne a finomra vágott sonkát.
Ügyeljünk, hogy csak félig pirítsuk meg a sonkát. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel vagy tejjel e...
Ponty- vagy harcsapaprikás
... paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem s...
Csikóstokány
... feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puh...
Ördögkehely
... szilva, porcukor, 2 dl tejszín, 0,5 dl szilvapálinka, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanálnyi zselatin, 4 szem kockacukor.

Elkészítése:

Az aszalt szilvákat pálinkával elkevert (vagy aromás) vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, elkeverjük 0,5 deci tejszínnel, 3-4 kanál porcukorral, vaníliás cukorral, és összeturmixoljuk. A maradék tejszint kemény habbá...
Narancsos csirke
... beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj keverékén körbesütjük, pirítjuk a csirkét. Kívülről is besózzuk, aláöntjük a narancslével elkevert bort. Fóliával letakarva, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon, 30-40 percig pároljuk. A fóliát levesszük, néhány szelet narancsot szegfűszeggel a csirke mellére szúrunk, ...
Őszi gyümölcskoktél
... méz
2 dl cukormentes szőlőlé
2 fürt muskotályos szőlő
1 alma
1 vilmoskörte
16 diógerezd



ELKÉSZÍTÉS

Előző nap annyi, konyakkal elkevert vízbe áztatjuk a mazsolát, amennyi ellepi. Másnap a citrom héjának felét lereszeljük, 30 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A citrom levét kinyomju...
1 2 3 .......185 186 ....277 278 ....369 370 371 
Címkék: húsléhez adjuk, margarinon világos, turmixolt levest, tűzről levéve, citrom átszűrt, egészet puhára, órát kelesztjük, tortaformát először, megkelt tésztával, kalács tetejét, kicsit bevagdossuk, elkevert tojással, sütőbe téve, alma puhára, kanál tejfÖlt, kávéskanál lisztet, forró almát, citromhéjjal habosra, sütőporral elkevert, barna tészta, fehér tésztát, következő töltelékkel, ujjnyi szélesen, zsírral elmorzsoljuk, porcukorral habosra, tojással simára, megfőtt makarónit, tűzálló edényt, mártással elkevert, félretett mártással, finomra vágott, tejszínnel vagy, szétnyomott gerezd, aszalt szilvákat, túrót villával, maradék tejszint, narancslével elkevert, fóliát levesszük, csirke mellére, citrom héjának, citrom levét, összeturmixoljuk, zsemlemorzsával, zsömlemorzsával, lecsöpögtetjük, felforrósított, gyümölcskoktél, szerelmeslevél, összedolgozzuk, harcsapaprikás, tojássárgáját, krumpliprósza, összekeverjük, szegfűszeggel, halszeleteket, szilvapálinka, utánízesítjük, előmelegített, gyümölcsökkel, cseresznyével,
© 2013 TVN.HU Kft.