|
|
|
... egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal.
A kisült piskótát elfelezzük és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.
A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük és kivesszük az 1/3 részét.
A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesim... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral kemény habot készítünk.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál tejszínhabbal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez. A habot elfelezzük, külön-külön óvatosan összeforgatjuk a joghurtokkal
Folpackkal bélelt nagyméretű őzgerincformába simítjuk az epres massza felét, erre egy sor tejbe mártogatott piskótát fektetün... |
|
|
|
|
|
|
|
... finom, és pár nap után is puha marad!
Elkészítés leírása
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott e.k kakaóport. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
Mindkettő ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sűrűre főzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral.
Majd összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.
Sorrend:
tészta
Nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg)
b... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sűrűre főzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral.
Majd összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.
Sorrend:
tészta
Nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg)
b... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral kemény habot készítünk.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál tejszínhabbal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez. A habot elfelezzük, külön-külön óvatosan összeforgatjuk a joghurtokkal
Folpackkal bélelt nagyméretű őzgerincformába simítjuk az epres massza felét, erre egy sor tejbe mártogatott piskótát fektetün... |
|
|
|
|
|
|
|
... 200 g Rama
30 g só
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarinkrémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a vágott diót. Tepsibe tesszük, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. Kihűtjük.
A tésztát miután megkentük mogyorókrémm... |
|
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citromhéjat, a cukrot, a fűszereket, az aszalt epret és végül a lisztet. Jól összekeverjük. A hideg tésztát elfelezzük. az egyik felét kinyújtjuk és egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, úgy hogy a szélét is kibéleljük vele, kb. 3-4 cm magasságban. (Ha kisebb formát használunk, akkor magasabb lesz a p... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott diót. Tepsibe tesszük, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. Kihűtjük.
A tésztát miután megkentük mo... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszínt kemény habbá verjük.
3. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár ek tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a többi mennyiséghez.
4. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük.
5. A kapcsos tortaformába helyezzük a piskótalapot, rákenjük a fehér, majd a barna habot.... |
|
|
|
|
|
|
|
... felül.
5. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
6. A tejből, tojássárgájából, cukorból, pudingporból krémet főzünk.
7. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
8. Elfelezzük a krémet, s az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
9. A tortát a formában töltjük meg.
10. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krém... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgabarack
* 3 tasak 3:1 dzsemfixáló
* 6 db befőttes üveg kupakkal, és celofán
elkészítés
1. A jó érett barackot megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük.
2. Fényes nagy fazékba tesszük fel főzni.
3. Beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet.
4. Folyamatosan kevergetjük, és ha felforr még 3 percet főzzük.
5. Az... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 1 zacskó befőtt tartósító
* fahéj
* szegfűszeg
* befőttes üvegek, celofán
elkészítés
1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
2. A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
3. Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
4. Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszínt kemény habbá verjük.
3. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár ek tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a többi mennyiséghez.
4. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük.
5. A kapcsos tortaformába helyezzük a piskótalapot, rákenjük a fehér, majd a barna habot.... |
|
|
|
|
|
|
|
... befőttes üvegek, celofán
elkészítés
1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
2. A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
3. Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
4. Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben, másik 3 dl-ben feloldjuk az édeskét.
2. A lisztben elkeverjük a cukrot, az olajat és az élesztőt. Összegyúrjuk az édeskés tejjel.
3. Elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót, majd egy kis tej segítségével összegyúrjuk.
4. Keleszteni nem kell a tésztákat, rögtön gombócokat formálunk belőlük.
5. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben, másik 3 dl-ben feloldjuk az édeskét.
2. A lisztben elkeverjük a cukrot, az olajat és az élesztőt. Összegyúrjuk az édeskés tejjel.
3. Elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót, majd egy kis tej segítségével összegyúrjuk.
4. Keleszteni nem kell a tésztákat, rögtön gombócokat formálunk belőlük.
5. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Csipetnyit megsózzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a pulykamellfilét lapjában elfelezzük, de nem vágjuk végig, hanem széthajtjuk. Így egy nagy, nyitott szeletet kapunk, ami még mindig túl vastag ahhoz, hogy megtölthessük, ezért az előbbi műveletet még egyszer megismételjük. Az... |
|
|
|
|
|