Belépés
Utazás Londonba Húsvétkor
Na, most egy kicsit visszaugrunk az időben még a kijevi kirándulás utánra. Aki olvasta a leveleket korábban (e-mail) az tudja, hogy ez Áprilisban volt. Londont tulajdonképpen a Húsvét adta hosszú hétvégén látogattuk meg. Ez a bejegyzés erről az utazásról fog beszámolni. (Ja, a bejegyzés alapvetően a Móni legfrissebb levelének az átmelt változata, úgyhogy a szám és személy ennek fo...
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít...
Pincepörkölt vörösborral
Pincepörkölt vörösborral

Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Töltött paradicsom sonkával
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh...
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
Currys tojássaláta
...
Hozzávalók:
8 főtt tojás,
2 főtt burgonya,
1 közepes lilahagyma
1 kisebb kígyóuborka,
1 húsos,
piros kaliforniai paprika

Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem

A díszítéshe...
Takaréklinzer
...

1/2 kg lisztet
1/4 kg zsírral,
1 egész tojással,
20 deka porcukorral,
1 Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 csipetnyi sóval és
annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrunk és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Va...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Budwig-krém
HOZZÁVALÓK:

8 kávéskanál rizs
8 kávéskanál olaj
24 szem mogyoró
2 citrom
2 alma
4 kis banán
20 dkg sovány fehér sajt

A díszítéshez
almagerezdek
mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsuk...
Citromkrém
HOZZÁVALÓK:

4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe...
Citromkrémes torta
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz

A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük....
Citromos-habos torta
HOZZÁVALÓK:


A piskótához:
4 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)

A krémhez:
3 citrom (leve)
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg mandula
5 tojás
1 citrom (reszelt héja)

A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek



ELKÉSZÍTÉS

A p...
Epres rizskrém
Hozzávalók:

5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr...
Epres mandulaálom
HOZZÁVALÓK:


A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka

A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
ma...
Fügetorta
HOZZÁVALÓK:

3-4 szem füge (friss)
10 dkg liszt
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
1 evőkanál dió (darált)
20 dkg cukor
8 dkg vaj
fél citrom (héja)
fél csomag sütőpor



ELKÉSZÍTÉS

15 dkg cukorból fél deci vízzel készítsünk karamellt, és öntsük egy közepes tortaforma aljába. Felezzük el a fügéket, ...
Fahéjas cseresznye
HOZZÁVALÓK:

2,5 dkg kukoricapehely (corn-flakes)
30 dkg cseresznye
3 dl joghurt
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
fél kávéskanál vaníliaaroma
1 evőkanál akácméz

A díszítéshez:
cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A kimagozott cseresznyét a kivajazott kis formákba töltjük, és a fahéj felével megszó...
1 2 3 .........58 59 .....87 88 ....115 116 117 
Címkék: Utazás Londonba Húsvétkor, kicsit visszaugrunk, kijevi kirándulás, leveleket korábban, bejegyzés alapvetően, átmelt változata, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, palacsintákhoz simára, tehéntúrót szitán, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, tésztából készült, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, mogyorót finomra, citromok levét, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, vajjal gyorsan, masszából golyót, tejet felforraljuk, cukorral édesítjük, rizsliszttel simára, közepes tortaforma, kimagozott cseresznyét, fahéj felével, vanilincukorral, megfonnyasztjuk, zsemlemorzsával, karalábévájóval, pirospaprikával, paradicsomokat, kukoricapehely, felforrósítjuk, marcipánmassza,
© 2013 TVN.HU Kft.