|
|
|
... A 4 legfinomabb tészta
Farfalle fokhagymás-tejszínes-parmezános articsókamártásban
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 közepes vagy nagy, vékonyra szeletelt articsóka
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 nagy gerezd, finomra aprított fokhagyma
* 1 evőkanál, apróra vágott friss kakukkfű
* kis csavarintás citromlé
* 2 dl sűrű tejs... |
|
|
|
|
|
|
|
Ricottával töltött lasagnebatyu
Hozzávalók:
10 dkg lasagnelap
10 dkg ricotta
1 üveges paradicsomszósz
rukkola
reszelt sajt
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Tegyük a lasagna lapokat egy nagyobb tálba, és öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje, majd hagyjuk 5 percig a vízben. Azután... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Ricottával töltött lasagnebatyu
Hozzávalók:
* 10 dkg lasagnelap
* 10 dkg ricotta
* 1 üveges paradicsomszósz
* rukkola
* reszelt sajt
* olívaolaj
* só
* bors
Elkészítés:
Tegyük a lasagnalapokat egy nagyobb tálba, és öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellep... |
|
|
|
|
|
|
|
A tökéletes pizzatészta receptjével
A pizzavariációknak se szeri, se száma, hiszen tulajdonképpen olyan feltétekkel pakolhatod meg a tésztát, amelyeket a legjobban szeretsz. Egy-egy ropogós szelethez nem lesz másra szükséged, csak némi szószra, pár szelet húsra vagy zöldségre, és jó sok sajtra, ami ropogósra sül a tetején.
15 csodás fűszernövény
15 csodás... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db pizzatészta
0.5 doboz tejföl
1 kevés oregáno
1 kevés bazsalikom
1 kevés só
1 kevés bors
0.25 kg csirkemell
1 kevés mozzarella
Elkészítés:
Beleöntjük a tejfölbe a fűszereket, sót, majd összekeverjük. A pizzatésztát megkenjük vele. A csirkemellet nagyon vékonyra szeleteljük, ezt tesszük rá ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g kék sajt
250 ml tejszín
400 g tagliatelle tészta
1 db Knorr Petrezselymes Ízbomba
4 db bazsalikom levél
40 g parmezán sajt
Elkészítés:
Főzzük meg bő, lobogó sós vízben a tésztát.
Míg fő a tészta, készítsük el a szószt. Daraboljuk fel a sajtot kis darabokra, lassú tűzön, folyamatosan keverve ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg marhafelsár
40 dkg sertés comb
3 db vöröshagyma
1 EK zsir
1 EK süritett paradicsom
1 dl tejfől
só bors
1 KK liszt
1 kk cukor
1-2 babérlevél
Elkészítés:
A kétféle húst egyenlő nagyságura kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a marhahúsra,ráhelyezzük a disznóhús... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Sziléziai göngyölt hús!
Hozzávalók:
40 dkg marhafelsál
40 dkg sertés comb
3 db vöröshagyma
1 K zsír
1 K sűrített paradicsom
1 dl tejföl
só bors
1 KK liszt
1 kk cukor
1-2 babérlevél
Elkészítés:
A kétféle húst egyenlő nagyságúra kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a mar... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg apró garnéla
1 fej aprított hagyma
5 db fokhagymagerezd
2 db paradicsom vagy paradicsompüré
20 ml Főzőtejszín
25 dkg masnitészta
só
bors
Rama margarin
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát és kevés margarinon üvegesre pároljuk.Közben a fokhagymát fokhagymanyomón összetörjük és azt... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz
Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak.
Salsa
A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által i... |
|
|
|
|
|
|
|
Citromhéj - a citrom héja
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert: citrom és édes citrom (lima).
A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a hatás, amelyet... |
|
|
|
|
|
|
|
... Farkas Boglárka:
Kitaszított
A pillanat varázsa arcomon
Mint lepke száll nyári alkonyon
Elillan és újra a büszke
tartás tükröződik rajta.
Büszkeségem lesz végzetem, mert
Nem tudok megalkudni, hogy
Végre élvezzem életem.
Nekem ez nem járandóságom?
Kitaszított vagyok, akár hattyúk
Közt a rút kiskacsa. Mondd!|... |
|
|
|
|
|
|
|
Manapság rengeteget olvashattunk arról, hogy milyen jó a limonádé, mint nyári hűsítő.
Aztán arról is rengeteg információ keringett, hogy a citromos víz mennyire egészséges.
Most pedig öntsünk tiszta vizet a citromra és lássuk mi is a valóság.
Miért a citrom?
A citrom olyan, mint egy bohócautó: fel van szerelve mindennel - rengeteg tápanyag... |
|
|
|
|
|
|
|
..........
....
Milyen paradicsomot válasszunk? Mennyire sűrítsük be? Fűszerezzük? Mindent a paradicsomeltevésről, s még azt is megtudhatod, mit kezdjél a passzírozá... |
|
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos mozzarellás csirkemell recept
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé,
1 csokor zöldpetrezselyem,
olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
só,
fehér bors,
kevés liszt,
2 db paradicsom,
mozzarella,
ba... |
|
|
|
|
|
|
|
............................
A CITROM HÉJA
Bevallom, nem tudtam elképzelni, hogy lereszeljek egy egész citromot, ezért először kipróbáltam.
Borzasztó egyszerűen sikerült, így merem ajánlani.
Egy újabb csodaszer!
Egy biztos, ez aztán ártani ... |
|
|
|
|
|
|
|
Egy Osztrák gyógyszerész ismerősömtől kaptam, továbbítom Nektek is!
A CITROM HÉJA
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?
Egyszerű... tegyél egy ,,jól megmo... |
|
|
|
|
|
|
|
... Egy osztrák gyógyszerésztől származik az információ...
A CITROM HÉJA
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?
Egyszerű... tegyél egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó)szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen veszendőbe?
Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le a... |
|
|
|
|
|
|
|
................
A CITROM HÉJA
-
-
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van,
aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni,
hogy abból semmi ne menjen pocsékba?
Egyszerű... tegyél egy "jól m... |
|
|
|
|
|