Belépés
A liturgia adoráció
... követve - felelevenítsék a szentségimádás gyakorlatát" - mondta Antonio Cañizares bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa a Vatikáni Rádióban, dikasztériuma e héten megrendezett plenáris üléséről nyilatkozva.

A liturgia elsősorban adoráció. Az Egyház Isten műve, Istennek az emberért végbevitt tettei jelennek meg benne. A liturgiá...
Ferenc pápa: az embereknek lehetőséget kell adni a migrációra, de arra is, hogy ne kelljen kivándorolniuk
... és a béke című vatikáni találkozón szólalt fel, amelyet a január elsejétől a menekültekkel és a migránsokkal foglalkozó, úgynevezett átfogó emberi fejlődés előmozdításának vatikáni dikasztériuma rendezett a Nemzetközi Migrációs Hálózat (SIMN) nevű egyházi szervezettel és a Konrad Adenauer Alapítvánnyal közösen.
Ferenc pápa kijelentette, hogy a migráció nem új jelenség az embe...
A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott ....
A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába
2018. június 20. szerda 16:33
Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.
Egyre több áldozatot szed a Fuego vulkán Guatemalában, amelynek kitörése - nem végleges becslések szer...
A francia legfelsőbb bíróság engedélyezi az eutanáziát
... eutanáziát Vincent Lambert esetében.
Roberto Colombo, a római Szent Szív Katolikus Egyetem orvosi fakultásának tanára, a Pápai Életvédő Akadémia tagja és a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma konzultora a Vatikáni Rádiónak adott interjúban kommentálta a francia legfelsőbb bíróság döntését.
A rendelkezés ugyanis törölte a fellebbviteli bíróság májusi ítéletét, amely me...
Ferenc pápa fát ültetett Assisi Szent Ferenc emléknapján
... kertekben
..................
A faültetésen jelen voltak Amazónia térségének egyházi vezetői és őslakosainak küldöttsége, a püspöki szinódus és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma tagjai, a ferences rend elöljárói, a Pánamazóniai imahálózat képviselői és a katolikus globális...
Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére hívja az
... e válság súlyosabbá válik, a hívek iránymutatást várnak arra, hogy miként válaszoljanak a problémára.
Ennek tudatában a Szentatya és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma arra ösztönzi a katolikus közösségeket, hogy kezdeményezzenek bátrabb lépéseket a teremtett világ védelmében a Laudato si' hét során.
Arra hívják a közösségeket, hogy őszintén mé...
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
... kapcsolódik a vízhez. Sok helyen azonban még mindig nem jutnak hozzá az emberek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat veszi számba az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma által márciusban, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan kiadott dokumentum, amelynek címe: Aqua fons vitae (A víz az élet forrása).
................
1 
Címkék: Assisi Szent Ferenc, Antonio Ca&#241, Szentségi Kongregáció, Vatikáni Rádióban, Egyház Isten, Nemzetközi Migrációs Hálózat, Konrad Adenauer Alapítvánnyal, Vincent Lambert, Roberto Colombo, Szent Szív Katolikus Egyetem, Pápai Életvédő Akadémia, Élet Dikasztériuma, Vatikáni Rádiónak, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma, liturgia adoráció, embereknek lehetőséget, pápa segélyt, vulkánkitörés által, francia legfelsőbb, szentségimádás gyakorlatát, liturgia elsősorban, emberért végbevitt, béke című, január elsejétől, migránsokkal foglalkozó, vulkánkitörésben megsérültek, természeti katasztrófa, római Szent, rendelkezés ugyanis, fellebbviteli bíróság, faültetésen jelen, püspöki szinódus, ferences rend, katolikus globális, hívek iránymutatást, katolikus közösségeket, teremtett világ, ezzel kapcsolatos, élet forrása, kezdeményezzenek, vulkánkitörésben, erőforrásunkról, előmozdításának, istentiszteleti, kivándorolniuk, felelevenítsék, szentségimádás, megünneplésére, válaszoljanak,
© 2013 TVN.HU Kft.