|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv... |
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Az alábbi gyakorlatokkal a fenekünket formálhatjuk és feszesíthetjük farizmainkat. Az egyensúlyi helyzet megtartása miatt javul a koncentrációs készségünk is. Végezzük el minden második nap a gyakorlatokat!
1. gyakorlat
a/ A gumiszalagot összekötjük, majd térdelő helyzetbe helyezkedünk. A gumiszalagot a két lábunk köré tesszük úgy, hogy a talajon lévő boka és ... |
|
|
|
|
|
|
|
Készülj fel!
A következőkben gyakran fogom az angol dreadlocks szót használni a raszta haj és a raszta helyett. Bár a szószerinti fordítás "bozontos tincsek"-nek is fordítható, és mindamellett, hogy ez a szó magába foglalja elsőként a hajviseletet de egy életstílust is, van történelmi jelentőssége is! A dreadlocks mint félelmetes tincsek, Jamaica történetében, az őslakosok és ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A világhálón kapok recepteket. Némelyik nagyon szuper:) Remélem ha itt gyűjtöm őket másnak is örömöt fognak okozni:)
Jó étvágyt!!!!!!!
Mandulás patkó
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg darált mandula (dió, mogyoró), 1 vaníliás cukor, 12 tojásfehérje. A hozzávalókat összegyúrjuk, rudakat sodrunk belőle és azokat késsel 10 cm-es darab... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához: 1 evőkanál méz, 1 csomag szárított élesztő, 25 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 15 db napon szárított paradicsom, 20 dkg feta sajt, 1 marék fekete olívabogyó, 3 szál újhagyma, 1 csokor friss oregánó, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaja, darált ... |
|
|
|
|
|
|
|
Mandulás patkó
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg darált mandula (dió, mogyoró), 1 vaníliás cukor, 12 tojásfehérje. A hozzávalókat összegyúrjuk, rudakat sodrunk belőle és azokat késsel 10 cm-es darabokra vágjuk. A rudakat patkóformára hajlítjuk és sütőlemezre helyezve, előmelegített sütőben (180 C fokon) 10-15 perc alatt megsütjük. Forrón, v... |
|
|
|
|
|
|
|
Levesek
Aranyló tyúkhúsleves
-Hozzávalók:
1 kisebb tyúk
4-5 szál sárgarépa
3-4 szál petrezselyemgyökér
1 darabka zeller
1 darabka karalábé vagy karfiol
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 szem burgonya
só
zöldbors
fekete bors (s... |
|
|
|
|
|
|
|
Zöldséges csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre:
12 db csirkeszárny, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, l 1 csipet kakukkfű, 50 dkg darabolt konzerv paradicsom, 50 dkg mélyhűtött zöldségkeverék
Előkészítés:
A c... |
|
|
|
|
|
|
|
Zöldséges csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre:
12 db csirkeszárny, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, l 1 csipet kakukkfű, 50 dkg darabolt konzerv paradicsom, 50 dkg mélyhűtött zöldségkeverék
Előkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a... |
|
|
|
|
|
|
|
Ácsot fogadtak fel egy ház tetejének javítására, és csak éppen befejezte első napi kemény munkáját. Korábban gépkocsija durrdefektet kapott, és ezért egy órát késett a munkából; villanyfűrésze zárlatos lett, és most régi teherautója nem akart elindulni. Amint hazafelé haladt egyik barátjával, halálos csöndben ült a kocsiban. Hazaérkezve, odament a bejárati ajtóhoz, megállt röviden ... |
|
|
|
|
|
|
|
DR:KISZELY ISTVÁN:ŐSI MAGYAR NÉPI HANGSZEREK EREDETE ÉS PÁRHUZAMAI
Az énekes zene mellett fontos megvizsgálni, hogy milyen kapcsolat van az európai és ázsiai, illetve a keleti népek és a magyar nép által használt hangszerek között. Az európai zenekultúra legtöbb hangszerének ázsiai eredetét az magyarázza, hogy a régi keleti kultúrák messze magasabb színvonalon álltak, mi... |
|
|
|
|
|
|
|
Kivirágzott tojásfák
A tojásfa mindenkinek mást jelent: kinek szakrális szimbólum a virágzó barkaág, kinek a tavasz beköszöntét hirdeti, megint másnak egyszerűen szép húsvéti dekoráció. Bárhogy legyen is, egy biztos: öröm a szemnek és a léleknek, és igazán egyszerű elkészíteni.
Felültettük...
... |
|
|
|
|
|
|
|
Házunk arculatának dísze, a terület védelmének eszköze
A fakerítés nem megy ki a divatból
A kerítésnek többféle szerepe van. Távol tartja a nemkívánatos látogatókat, jelzi a tulajdon határát, és nem utolsósorban díszíti környezetünket.
Kiválasztásakor figyelembe kell venni a ház stílus... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 csokor zöldspárga, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, 2 tojássárgája, 20 dkg trappista sajt, só, őrölt szerecsendió, őrölt bors.
Elkészítése:
A spárgák végeit vágjuk le, majd spárgapucolóval vagy burgonyahámozóval tisztítsuk meg. Forraljunk fel egy nagy fazékban sós vizet, majd tegyük bele a spárgaszálakat. Főzzük két percig, után... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez.
Elkészítése:
Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük e... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 adag megfőzött rizs, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csomag zöldspárga, 1 darab avokádó, 1 maréknyi zöldborsó, fél citrom leve, darált bors, só.
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végeit vágjuk le, majd vágjuk két centis darabokra. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsóval együtt. Főzzük két percig, majd szedjük át egy hideg ví... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta vagy réteslap, 60 dkg szamóca, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 tábla étcsokoládé.
Elkészítése:
Vágjuk le a szamócák csumáit, mossuk meg jól, majd csepegtessük le alaposan. Tegyük egy tálba, ha szükséges, a nagyobb szemeket vágjuk kétfelé. Szórjuk rá a cukrot... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag zöldspárga, 7 db tojás, 1,5 dl tejszín, só, darált bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál balzsam ecet, fél maréknyi retekcsíra, 8-10 szem koktélparadicsom.
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végeit vágjuk le, majd vágjuk két centis darabokra. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe és f... |
|
|
|
|
|
|
|
Különösen puha lesz a kéz, ha éjszakára vastagon bekrémezi és kesztyűt húz rá
Kezünk és körmeink örökké szem előtt vannak. Ez épp elég ok arra, hogy különös figyelmet fordítsunk rájuk. A kéz az ember névjegye. Mivel mindig nézőpontban van, sokat elárul: a testápoláshoz való viszonyunkat és korunkat is. Mert kezünk állandóan és védtelenül ki van téve a környezeti befolyás... |
|
|
|
|
|