|
|
|
Problémát okozhat a tejcukor megemésztése
Évente fejenként 35 kilogrammot, naponta majdnem 10 dekát eszünk belőle, holott ennek töredéke lenne az ideális. A cukrokkal kapcsolatban rengeteg tévhit kering, éppen ezért nem árt tisztázni néhány kérdést.
1. Mekkora az a cukormennyiség, ami még nem hagy nyomot az alakunkon?
A szénhidrátok - köztük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj.
Egy literes kimérőkancsóban csomómentere elkeverem a darát, a lisztet a tejjel, a cukrokkal, sóval és a mazsolával. Hagyom állni egy órát, hogy a dara kicsit beszívhassa a tejet.
Mielőtt sütném, belekeverem a három tojás sárgáját is, és reszelek bele citromhéjat i... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... óra múlva nyújtsuk ki a té... |
|
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük,utána belekeverjük a kókuszt,és a két lap közé töltjük.
Betoljuk az előmelegített sütőbe,és közepes lángon kb. 30-40 percig,"tűpróbáig" sütjük.
A mázhoz a tojást a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... valakinek hozzátettem egy picit az egészséges életmód felfogásához, már megérte. Sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... most pedig ötven kilónál tartunk. Azt is tudom, hogy a cukorbetegség akkor jelent meg, amikor a 16. vagy 17. században megjelent a kristálycukor Nagy-Britanniában.
Az ipari cukrokkal az van, hogy nem kötött cukrok, hanem szabad cukrok, hamarább felszívódnak a szervezetben, ami megnöveli a vércukorszintet - ezt a szervezetnek ki kell egyensúlyoznia, és inzulint kel... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 citrom
1 csomag sütőpor
3 csomag vaniliás cukor
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vanilia cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos liszte... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 citrom
1 csomag sütőpor
3 csomag vaniliás cukor
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vanilia cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezut... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl rum, 1 csapott evőkanál zselatin, 3.5 dl tejszín habja, 25 dkg eper
Tetejére: 1.5 dl tejszínből vert hab, eper
Elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal és pici sóval, majd a tojások fehérjének keményre vert habjába keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat, és a vízfürdőben lágyra olvasztott csokoládét. Papírral bélelt formába öntjük, és elő... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 citrom
1 csomag sütőpor
3 csomag vaniliás cukor
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vanilia cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezutá... |
|
|
|
|
|
|
|
... mellett oly ügyesen intézte a dolgokat, hogy senki se sejtett semmit.
Pista gyorsan és megfontolás nélkül hódított meg minden nőt, aki a keze ügyébe esett. A fiókja tele volt cukrokkal, pántlikákkal, levelekkel. Olykor gondosan bepakolva egy-egy selyem fejkendőt hozott. Kibontotta, megmutatta és elbeszélte, hogy egy lánynak lesz. Érdeklődés nélkül hallgattam ezeket a do... |
|
|
|
|
|
|
|
... megéri.
Krém:
3 tojás
25dkg porcukor
2 van.cukor
10dkg liszt
7dl tej
A tojások fehérjét felverem és felhasználásig hűtőbe teszem.
A t.sárgáját a cukrokkal kikeverem,pár csepp tejet adok hozzá,majd apránként adom hozzá a lisztet és a maradék tejet.Felteszem a tűzre és krémmé főzöm.Ha megfőtt,a t. keményre vert habjá... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
3 tojás
5 dkg pirított dió apróra vágva
20 dkg nutella
1 dl tej
Elkészítés:
A csokoládét apróra daraboljuk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük a tojásos masszába.
A tésztát muffinformában forró sütőben 200 fokon kb. 20 p... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 ek apróra vágott pirított dió vagy mandula
1-2 csepp vaníliaaroma
1 tojás
Elkészítés:
A töltelék elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott ét csokit, az aromát és a pirított magvakat.
A leveles tésztát kinyútjuk és háromszögekre vágjuk fel a gyúródeszkán.
Mindegyik köze... |
|
|
|
|
|
|
|
... folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
2. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
3. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot... |
|
|
|
|
|
|
|
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?... |
|
|
|
|
|
|
|
... Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk, és 1 órát pihentetjük. Négy cipóra osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk kisebb tepsi nagyságúra és megtöltjük.
A töltelékhez a darált diót a cukrokkal összekeverjük, és háromfelé osztjuk. A kikent, lisztezett tepsibe tesszük az első kinyújtott tésztalapot, megkenjük lekvárral, majd megkenjük a töltelékkel. Befedjük a következő lappal... |
|
|
|
|
|
|
|
... mert gyorsan sül, nehogy megégjen. Amíg meleg, addig kell kiszúrni, hogy fel lehes... |
|
|
|
|
|
|
|
... mert gyorsan sül, nehogy megégjen. Amíg meleg, addig kell kiszúrni, hogy fe... |
|
|
|
|
|
|
|
... jelenti.
A gomba a fenyőfán a légyölő galóca mása. A régi sámánok ebből főztek italt a transzba eséshez. Egyébként a fenyő és a gomba szimbiózisban él a természetben: a fa cukrokkal látja el a gombát, az viszonzásul segíti a fát ásványi anyagok és víz felvételében. Tehát a valóságban is szorosan együtt élnek.
A napkeleti bölcsek tömjént és mirhát hoztak az új... |
|
|
|
|
|