Belépés
Nincs Cím
... kevergette volna a kapucsínót. Hiába akart megfelelni az anyósnak, aki szerint a nő a férfi szolgálója, mindig ,,ura“ elé teszi a meleg ételt, ő maga pedig csak maradék csirkecsontokat szopogat a hokedlin kuporogva, valahol a konyhasarokban.
Áldozathozatalával csak azt éri el, hogy lelke örökké háborogni fog a vélt és valós megaláztatások, elszenvedett sérelmek mia...
Őseink háziállatai(3)
... Közép-Ázsiában is és további átmeneti szállásterületeiken is ismerték és tartottak baromfit, hiszen környezetük is tartott és sírjaikban is ott vannak az útravalónak adott ételek között a csirkecsontok és a tojáshéjak. Hogy hoztak-e magukkal azt eddig nem sikerült bizonyítani. Mivel őseinknek egyetlen szálláshelyükről sem kellett menekülniük, teljes állatállományukkal, növényi mag...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Aczél Géza
... mélykék az űr
tiszta tudása szóval ezzel a szűzi nézéssel indultam szemetemmel
a nagy találkozásra hol a fáradt vegetáció alatt a hamut tétován
megkapartam s kifehéredett csirkecsontok haláltáncba indultak
alattam mely nézés váratlanul összevillant egy kezdetleges konyhai
a la carte-tal az anyukát széltében dicsőítő paprikás csirke galuskával
örökre s...
Ki fedezte fel Amerikát?
... egyre több tudós kutatja a régvolt állatok és növények örökítő anyagát, például az emberi történelem pontosítása érdekében.

Így tett Lisa Matisoo-Smith is, aki a chilei csirkecsontok vizsgálatával jutott a meglepő következtetésre. Azokból az ásatásokból ugyanis, amelyet egy chilei város mellett végeztek, nemcsak az évszázadokkal ezelőtt élt bennszülöttek maradványai ker...
Rákos Sándor : Hegyi történet
... elgyönyörködtek játékunkban.

Egyszer csak ismerős hangot hallottam:

- Ni, a Buksi! A mi Buksink!

A hang egy idős asszonyé volt, aki az üdülőben csirkecsontokat szokott adni nekem. Most is szeretet csillant a hangjában. Férje, köpcös, rövidlátó ember, összehúzott szemmel vizsgálgatott. Végül mosolyogva közelebb lépett hozzám.

&#...
Nyári csirkekocsonya
Hozzávalók 6 tálkához:
1 egész csirkemell,
csirkecsontok (mell, farhát, comb),
3 felsőcomb,
6 db csirkeláb,
6 db csirkemáj (dupla),
20 dkg füstölt hús (comb),
só,
8 szem egész feketebors,
1 pici darabka szerecsendió,
1 nagyon pici darab (10 cm-es sárgarépa),
1 pici fehérrépa,
1/2 pingponglabdányi zeller vagy
1 csokor ...
Nyári csibekocsonya
Nyári csibekocsonya

Hozzávalók 6 tálkához:
1 egész csirkemell,
csirkecsontok (mell, farhát, comb),
3 felsőcomb,
6 db csirkeláb,
6 db csirkemáj (dupla),
20 dkg füstölt hús (comb),
1 egész fej (nagyobb) fokhagyma,
só,
8 szem egész feketebors,
1 pici darabka szerecsendió,
1 nagyon pici darab (10 cm-es sárgarépa)...
Tokaji csirkeleves sonkával
... füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel...
Waterzooi gantois
... fűszerekkel.
b) Viszont ha meg akarom adni a módját, és megközelítőleg az eredeti ízt szeretném a tányéromban érezni (megéri!), előző nap az alábbi alaplét készítem el: a húsos csirkecsontokat 200 fokra hevített sütőben enyhén megpirítom. Vigyázok rá, hogy meg ne égjen! Ezután fazékba teszem, felöntöm hideg vízzel és felfőzöm. Amikor a habját feladta, leszedem azt kis szűrőve...
májas CSIRKELEVES
... csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvaszt...
tokaji CSIRKELEVES SONKÁVAL
... 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, ho...
TÖLTÖTT CSIRKEcomb
... szeletelem, majd 2 evőkanál olajon, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, fedő alatt, saját levében puhára párolom, és zsírjára sütöm. Ha a töltelék langyosra hűlt, a csirkecsontok helyére töltöm. A combokat hústűvel összefogom és lisztbe mártom, majd a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és tejjel ízesített tojásba hempergetem. Ezután ismét lisztbe forgatom, végül...
MÁJAS csirkeLEVES
... csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvaszt...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
... 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, h...
MÁJAS CSIRKEleves
... csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvaszt...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
... 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, h...
MÁJAS CSIRKEleves
... csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvaszt...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
... 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, ho...
1 2 
Címkék: Nincs Cím, Magyar Recepttár, Aczél Géza, Rákos Sándor, CSIRKELEVES SONKÁVAL, TÖLTÖTT CSIRKEcomb, MÁJAS CSIRKEleves, Barangolás Nagy-Magyarországon, Lisa Matisoo-Smith, férfi szolgálója, meleg ételt, hokedlin kuporogva, útravalónak adott, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, szűzi nézéssel, nagy találkozásra, fáradt vegetáció, hamut tétován, kezdetleges konyhai, anyukát széltében, régvolt állatok, emberi történelem, chilei csirkecsontok, meglepő következtetésre, ásatásokból ugyanis, chilei város, évszázadokkal ezelőtt, idős asszonyé, üdülőben csirkecsontokat, főtt füstölt, olajon átpirítom, finomra vágott, tányéromban érezni, alábbi alaplét, húsos csirkecsontokat, habját feladta, csirkecsontokat kuktafazékba, füstölt szalonnát, szalonna zsírját, töltelék langyosra, csirkecsontok helyére, combokat hústűvel, zúzott fokhagymával, pingponglabdányi, petrezselyemzöld, szálláshelyükről, következtetésre, csirkecsontokat, elgyönyörködtek, tartalomjegyzék, konyhasarokban,
© 2013 TVN.HU Kft.