Belépés
Argentin csirkecomb
... fűszerkeverék vagy grillfűszer, 6 karika (konzerv) ananász a levével együtt, 3 ek. olaj, 1 kisebb zöldpaprika, késhegynyi őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és currypor.

1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, esetleg a bőrüket is lehúzhatjuk. A húst bedörzsöljük fűszerkeverékkel, 4-5 ek. ananászlével meglocsoljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.|...
Citromos csirke...
... 2 citrom + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.

1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaol...
Csobánkai csirke
... megforgassuk benne

kevés pirospaprika

20 dkg reszelt sajt

3 dl tejföl

margarin





A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk.
Mikor ...
Francia parasztleves
... megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter ...
Húsos sünik
... formálunk belőle, majd a morzsával öszszeforgatott szezámmagban meghempergetjük. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. A csirkecombokat bekenjük a ketchup és a méz keverékével, majd néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
4. Ezután kissé lecsöpögtetjük őket, megsózzuk, megborsozzuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. A te...
Fehérjék cukorbetegségben
... margarin
1/2 citrom leve és reszelt héja
4 kávéskanál apróra vágott, friss kapor
3 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A csirkecombokat lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd mélyebb serpenyőben, kevés felforrósított margarinon átpirítjuk. Sóval, a citromlével meg a reszelt héjával, a kaporral ízesítjük, és k...
Boros kakas
... összesen kb. 20 dkg, 1 kanálnyi paradicsompüré, 1 üveg francia vörösbor, só, bors, fokhagyma, babérlevél, friss rozmaring, 1 kanálnyi zsiradék.

Elkészítése:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd egy nagyobb tepsiben egy kanálnyi zsiradékon erős tűznél elősütjük. Mikor már szép piros, hozzátesszük a zöldséget, az aromátokat és a paradicsompürét, és tovább pi...
Kapros csirke -Cukorbetegeknek
... margarin
1/2 citrom leve és reszelt héja
4 kávéskanál apróra vágott, friss kapor
3 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A csirkecombokat lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd mélyebb serpenyőben, kevés felforrósított margarinon átpirítjuk. Sóval, a citromlével meg a reszelt héjával, a kaporral ízesítjük, és k...
francia parasztleves (vastag)
... megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter ...
csirke paprikás lisztben
... egész csirke comb
annyi liszt hogy a combokat megforgassuk benne
kevés pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
margarin,só

A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk.
Mikor ma...
Boros kakas
... összesen kb. 20 dkg, 1 kanálnyi paradicsompüré, 1 üveg francia vörösbor, só, bors, fokhagyma, babérlevél, friss rozmaring, 1 kanálnyi zsiradék.

Elkészítése:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd egy nagyobb tepsiben egy kanálnyi zsiradékon erős tűznél elősütjük. Mikor már szép piros, hozzátesszük a zöldséget, az aromátokat és a paradicsompürét, és tovább pi...
Bakonyi betyárleves
... hozzávaló lisztből.

Elkészítése:
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a ...
Észbontó tajvani ízek
... a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójaszószt, 2 ek. vizet és 2 ek. olajat összekeverünk. A fűszereket a csirkecombokra szórjuk, és félretesszük. Előmelegített wokban öss...
Sajtos-csirkés csusza
... csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.

1. A gombát megtisztítjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az előbbit apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, meghintjük őrölt borssal.
2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, bőrös felükkel lefelé beletesszük a combokat, és mindkét olda...
Grillezett csirkecombok
... csiperkegomba
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 evőkanál szárnyas
fűszerkeverék
só, csipet gyömbérpor


A csirkecombokat félbevágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, a grillrácson sütjük. Közben elkészítjük a zöldségragut: a finomra vágott vörös- és fokhagymát előhev...
Tandoori-csirke
... teáskanál római kömény
• fél rúd fahéj
• csipet őrölt szegfűszeg
• 2 evőkanál citromlé
• 6 evőkanál olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat sóval és paprikával bedörzsöljük. Az apróra vágott fokhagymát a lereszelt gyömbérrel, a csilivel, a kardamommal, a kurkumával, a római köménnyel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citroml...
Citromos csirkecombok
... kimagozzuk, kierezzük, és vékony csíkokra vágva a citromléhez adjuk. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a citromos mártást besűrítjük vele.
3. Közben a kifilézett csirkecombokat négyfelé vágjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, benne a csirkecombokat mindkét oldalukon megsütjük, majd a citromos mártással összeforraljuk.
4. A spagettit sós, fo...
2007 08 22 Szlovákiai kirucc
... bennünket, majd előételnek helyben készült körözöttet, hagymát és barna kenyeret, utána pedig babgyulyást, végezetül pedig ott a szabadban, parázson, a szemünk láttára készült sült csirkecombokat (griffmadár méretűek voltak) kaptunk friss vegyes salátákkal. Közben a háromtagú zenekar goran muzsikával és dalokkal szórakoztatott bennünket. Igen vidám hangulat volt, sokat viccelődtün...
Töltött csirkecomb
Itt ülök, kezemben egy csokor petrezselyemmel, és sietek megtölteni a csirkecombokat.
Leírom később, hogy hogyan....
Nem is szeretem igazán
... finom zöldség bele a kertből, karalábé is. Hagyma is és fokhagyma is. Egyik sem megtisztítva, csak jól lemosva. A hagymahéj nagyon jó a levesbe.
Még mindig fődögél.
A csirkecombokat besóztam, titkon többfűszer olajjal megkentem (A feleségem nem szereti igazán ezt az olajat a kakukkfű miatt). A töltelék három zsemléből tejbe áztatva állt. ebbe hagyma, fokhagyma került, r...
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ...49 50 51 
Címkék: levével együtt, csirkecombokat megmossuk, húst bedörzsöljük, rozmaringot leöblítjük, megtisztított csirkecombokat, tetejét megkenjük, burgonyát egészben, babot leszűrjük, zöldségekkel együtt, sonkát ráfektetjük, morzsával öszszeforgatott, csirkecombokat bekenjük, csirkecombokat lemossuk, reszelt héjával, kaporral ízesítjük, csirkecombokat sózzuk, nagyobb tepsiben, kanálnyi zsiradékon, combokat megforgassuk, marhahúst felvágjuk, csirkecombokra szórjuk, gombát megtisztítjuk, előbbit apró, csirkecombokat félbevágjuk, grillrácson sütjük, finomra vágott, csirkecombokat sóval, apróra vágott, lereszelt gyömbérrel, római köménnyel, citromléhez adjuk, keményítőt elkeverjük, citromos mártást, kifilézett csirkecombokat, csirkecombokat mindkét, citromos mártással, szemünk láttára, háromtagú zenekar, csokor petrezselyemmel, hagymahéj nagyon, csirkecombokat besóztam, kakukkfű miatt, töltelék három, cukorbetegségben, fűszerkeverékkel, petrezselyemmel, paradicsompürét, öszszeforgatott, cukorbetegeknek,
© 2013 TVN.HU Kft.