Belépés
Miért reggelizzünk úgy, mint a
... úgy, hogy a férfiaknál elérje a 2500, a nôknél pedig megközelítse a 2200 kcal-t.
A ,,korszeru" étrend reggelire 5 dkg sajtos párizsit, 8 dkg barna kenyeret és 10 dkg csemegeuborkát, ebédre karalábélevest, pirított csirkemájat (a férfiak 20, a nôk 10 dkg-t kaptak!), fôtt burgonyát (férfiak 30, nôk 20 dkg!), céklasalátát, uzsonnára 2 dl gyümölcsjoghurtot, vacsorára ...
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Szendvicsek
... felével.

Halkrémes szendvicsfalat
Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér, 1 doboz halkonzerv, 1 dl tejföl, 1-1 evőkanál majonéz és citromlé, 2 főtt tojás, 3 csemegeuborka, só, őrölt bors.

A halkonzervről az olajat lecsepegtetjük, a halhúst a tejföllel, citromlével és az apró kockákra vágott uborkával összekeverjük. Sóval, bors...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Mártások
... fehérborsot, sót, citromlevet és az egészet keverd simára.

AJÓKAMÁRTÁS 2 dl majonézhez végy 1 tucat ringlit (a levével együtt), 1 kis fej vöröshagymát, 1 evőkanálnyi kapribogyót, 1 csemegeuborkát, 1-1 csokor kaprot és petrezselyemzöldet, valamint egy teáskanálnyi őrölt turbolyát. A vöröshagymát, a kaprit, a petrezselymet és a kaprot vágd apróra, az uborkát reszeld le. A...
Saláták
... hűvös helyre, hogy érjen.

Bajor párizsisaláta

Hozzávalók (2-4 személyre):
40 dkg párizsi
3 db kaliforniai paprika
1 nagy fej főzőhagyma
1-2 csemegeuborka
ecet
olaj

bors
cukor

A párizsit darabold ujjnyi csíkokra; a (különböző színű) paprikákat, a hagymát és az uborkákat ugyancsak csíkozd fel, s minde...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Nem csak lisztérzékenyeknek
... öntünk rá, amit vízből, sóból, ecetből és borsból készítettünk. Metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Burgonyasaláta uborkás.
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 4-5 db csemegeuborka, 1 fej vöröshagyma, só, bors.
A burgonyát héjában megfőzzük, és karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd ezt is lekarikázzuk, megsózzuk, és 10-12 percig állni hagyjuk. A b...
Névnapos receptek
... olcsón elkészíthető étel.
Orosz hússaláta Kata módra
Hozzávalók: 25 dkg szeletelt felvágott (párizsi, zalai, sonka), 3 közepes főtt krumpli, 3 főtt tojás, 3 hámozott alma, 3 csemegeuborka, 5 dl tejföl, 2 dl kefir, Kb. 2 ek. majonéz, kb. 1 tk. Mustár, pici só, kevés porcukor, őrölt fehér bors, ízlés szerint
A felvágottat, krumplit, tojást, almát és uborkát vékony s...
Csülökkocsonya
Csülökkocsonya

Hozzávalók: 2db füstölt csülök, 200g vöröshagyma, 200g sárgarépa, 150g csemegeuborka, 200g ecetes gyöngyhagyma, 20g zselatin, 20g mustármag, 0,5dl tárkonyecet, 3db babérlevél, 5g egész bors, 3szál petrezselyemzöld, só, bors, a díszítéshez: néhány salátalevél vagy friss babérlevél
A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi...
Csülkös receptkönyv
... vágott anyagokhoz 2dl nyers sertésvért is keverünk, és kevés pirospaprikával fűszerezzük.
Csülökkocsonya
Hozzávalók: 2db füstölt csülök, 200g vöröshagyma, 200g sárgarépa, 150g csemegeuborka, 200g ecetes gyöngyhagyma, 20g zselatin, 20g mustármag, 0,5dl tárkonyecet, 3db babérlevél, 5g egész bors, 3szál petrezselyemzöld, só, bors, a díszítéshez: néhány salátalevél vagy fris...
Magyar Recepttár
... savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.
Alföldi batyu
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok közepére tesszük őket, majd az egészet batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró zsírban hirtelen átsütjük.
A...
Fondue (fondü)
... keverjünk szójaszószt, durvára vágott diót, sót, borsot és felaprított újhagymát.

Ezersziget:
Majonézbe, tejfölbe vagy natúr joghurtba keverjünk ketchupot, apróra vágott csemegeuborkát és kapribogyót.

Fokhagymás:
Majonézbe, tejfölbe vagy natúr joghurtba keverjünk zúzott fokhagymát, pár csepp olívaolajat, kis sót, és pár csepp citromot. Petrezselyemm...
Töltött kifli
Hozzávalók

25 dkg puha vaj, 20 dkg füstölt-főtt sonka, 4 főtt tojás, 3 csemegeuborka, 5 kisebb kemény húsú paradicsom, 1 paprika, 100 g mozzerela, 1 csokor petrezselyem, 8db magvas kifli, 3 db kifli bele + 2-3 ek víz, só, bors

1.A puha vajat tálba tess...
Spárgaszezon....
... teáskanál mustárt. Csepegtessünk hozzá kb. fél dl olívaolajat, azt követően pedig 1 teáskanál vörösborecetet, folyamatosan kevergetve. Ezután vagdaljuk apróra a főtt tojásfehérjét és 1 csemegeuborkát. Keverjük ezt, valamint 8-10 szem kapribogyót és egy fél csokornyi petrezselyem felaprított levelét is a szószhoz. Ízesítsük sóval-borssal, szobahőmérsékleten kínáljuk (a hűtőben egy ...
Csülökkocsonya
Hozzávalók: 2db füstölt csülök, 200g vöröshagyma, 200g sárgarépa, 150g csemegeuborka, 200g ecetes gyöngyhagyma, 20g zselatin, 20g mustármag, 0,5dl tárkonyecet, 3db babérlevél, 5g egész bors, 3szál petrezselyemzöld, só, bors, a díszítéshez: néhány salátalevél vagy friss babérlevél
A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a m...
Zöldséges-virslis tésztasaláta
... (kiskagyló, csiga, csipet stb.)
* 20 dkg zöldborsó
* 3 db sárgarépa (kb 20 dkg)
* 1 fej karalábé (kb 20 dkg)
* 1 közepes vöröshagyma
* 3 db csemegeuborka (kb 10 dkg)
* 2 pár virsli
* 2 tojás
* 1 tojásból majonéz / 1 kis tubus majonéz
* 1 nagy pohár tejföl
* só
* bors
* 1-2 t...
Zöldséges-virslis tésztasaláta
... (kiskagyló, csiga, csipet stb.)
* 20 dkg zöldborsó
* 3 db sárgarépa (kb 20 dkg)
* 1 fej karalábé (kb 20 dkg)
* 1 közepes vöröshagyma
* 3 db csemegeuborka (kb 10 dkg)
* 2 pár virsli
* 2 tojás
* 1 tojásból majonéz / 1 kis tubus majonéz
* 1 nagy pohár tejföl
* só
* bors
* 1-2 t...
Apró csemegeuborka
Apró csemegeuborka
..................

Egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4
szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss
kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt
gyömbér, ké...
x
...
1 cikóriasaláta 1 főtt tojás
4 minikukorica (konzervként kapható) 2 paradicsom
1púpozott evőkanál ecetes torma
1 hegyes erős paprika 2 szép hónapos retek 2-3 csemegeuborka
a hússalátához:
25 dkg sült hús (maradék is lehet)
4 közepes csemegeuborka 1 alma
2 főtt burgonya
l0 dkg kész majonéz 1 evőkanál mustár néhány csepp...
1 2 
Címkék: Magyar Recepttár, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, férfiaknál elérje, nôknél pedig, 2200 kcal-t, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, olajat lecsepegtetjük, apró kockákra, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, egészet keverd, levével együtt, teáskanálnyi őrölt, kaprot vágd, uborkát reszeld, párizsit darabold, uborkákat ugyancsak, erősen sózott, túlontúl sötét, burgonyát héjában, vöröshagymát megtisztítjuk, csülköt megmossuk, levesbe keverve, szelet húsok, egészet batyu, puha vajat, főtt tojásfehérjét, petrezselyemzöld, pirospaprikával, szendvicskenyér, metélőhagymával, csemegeuborkát, csülökkocsonya, fogpiszkálóval, burgonyasaláta, vörösborecetet, lecsepegtetjük, szendvicsfalat, csirkemellfilé, karalábélevest, csemegeuborka, csepegtessünk, megtisztítjuk, meglobbantjuk, tojásfehérjét, petrezselyemm, cukrászmester, tartósították, kristálycukor, gyümölcseiket, összekeverjük, cikóriasaláta, petrezselymet, párizsisaláta, gyöngyhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.