Belépés
Csalamádé
... léhez:

* 12 dkg só
* 45 dkg porcukor
* 3 dl 20%-os ecet
* 1 kk szalicil
* 1 kk borkén

elkészítés

1. A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázzuk.)
2. A hozzávalókat egy nagy műanyag edénybe...
Nyári csalamádé
... vöröshagyma
* 2-3 db paprika
* 2 db paradicsom
* 2 ek ecet
* só
* pár csepp étolaj (elhagyható)

elkészítés

1. A hagymát megtisztítjuk. Félbe, a feleket pedig vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, sózzuk, majd 10-15 ...
Csalamádé


* 2 kg paprika
* 2 kg káposzta
* 2 kg csemege uborka
* 1,5 kg vöröshagyma
* 1,5 kg zöld paradicsom

A léhez:

* 12 dkg só
* 45 dkg porcukor
* 3 dl 20%-os ecet
* 1 kk szalicil
* 1 kk borkén
...
Csalamádé
Csalamádé

Hozzávalók :
2 kg paprika
2 kg káposzta
2 kg csemege uborka
1,5 kg vöröshagyma
1,5 kg zöld paradicsom

A léhez :
12 dkg só
45 dkg porcukor
3 dl 20%-os ecet
1 kk szalicil
1 kk borkén

Elkészítés :
A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázz...
Zrínyi Miklós: Arianna sirása
Zrínyi Miklós: Arianna sirása

1.
Adria tengernek fönnforgó habjai
Vallyon oly nagyok-é, mint szemem árjai?
Vallyon oly nagyok-é Mongibél lángjai,
Mint égő szüvemnek lángos hatalmai?

2.
Én éjjel, én nappal keserven ohajtok,
Miként fülemile, vértajtékot hányok:
De nagy nyavalyámbul gyógyulni nem tudok,
Sőt sebben, sőt kinb...
Készítsd el a legfinomabb csalamádét télire !
... Na-benzoátnak fél deci vizet langyosítunk, ebben elkeverjük, és így öntjük a léhez. Az egészet addig kevergetjük, amíg még serceg benne a cukor, és amikor teljesen felolvadt, akkor a levet a csalamádéra öntjük. Kézzel jól átgyúrjuk, majd lefedve állni hagyjuk 1 teljes napig. 2 óránként átgyúrjuk, majd visszafedjük. Éjjel nem szükséges felkelni miatta, ha délelőtt kezdünk hozzá, és...
Csalamádé
Hozzávalók:
2 kg káposzta (2 kisebb fej)
2 kg uborka
1 kg sárgarépa
1 kg vöröshagyma
1 kg kápia paprika
3 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só (semmiképpen nem jódozott! , én parajdit használ...
1 
Címkék: Zrínyi Miklós, legfinomabb csalamádét, zöldségeket uborka, nagy műanyag, hagymát megtisztítjuk, feleket pedig, egészet addig, csalamádéra öntjük, felkarikázzuk, megtisztítjuk, langyosítunk, salátástálba, visszafedjük, hozzávalókat, nyavalyámbul, vértajtékot, vöröshagyma, legyaluljuk, semmiképpen, legfinomabb, kevergetjük, csalamádéra, aaaaaaaanic, zöldségeket, felkarikázz, benzoátnak, elkeverjük, paradicsom, elkészítés, hozzávalók, csalamádét, elhagyható, szeletekre, pyxukhcght, csalamádé, ygjdbyohj, ogclcbgas, sárgarépa, tengernek, fönnforgó, szükséges, gyógyulni, átgyúrjuk, szüvemnek, felolvadt, parajdit, porcukor, szalicil, káposzta, keserven, óránként, teljesen, felkelni, délelőtt, blogspot, jódozott, készítsd, vékonyan, mongibél, hatalmai, fülemile, csemege, ohajtok, paprika, nosalty, tesszük, lángjai, vallyon, gmzypnh, műanyag, arianna,
© 2013 TVN.HU Kft.