|
|
|
... vegyület a legfontosabb férfi hormonnak tekinthető tesztoszteron is, ami komoly szerepet tölt be a szervezet fejlődésében és a sejtek növekedésében.
A Journal of Biological Chemistry c. folyóiratban megjelent új tanulmány szerzői laboratóriumi körülmények között szaporított idegsejteket tettek ki tesztoszteronnak, és azt tapasztalták, hogy a sejtekben a hormon hatására ... |
|
|
|
|
|
|
|
A sör dicsérete
David Williams és Jeremy Philpott, a Chemistry in Britain cikkírói szerint méltatlanul marasztalják el a steril, mérgező anyagoktól mentes, izotóniás sört.
A sör az legősibb italaink közé tartozik. Már Kr. e. 3500 táján is erjesztettek gabonát a sörfőzéshez - jóval előbb, minthogy kenyérsütéshez használták volna. Néhán... |
|
|
|
|
|
|
|
... want to leave
Never want to say what you mean to me
Never want to run
Frightened to believe
You're the best thing about me
Sometimes I feel like this is only chemistry
Stuck in a maze searching for a way to
Shut down run around feel the ground beneath me
You're so close where do you end where do I begin?
Always pushing and pulling
... |
|
|
|
|
|
|
|
... The Tide 03:35
12.Kindervater Feat. Nadja - 03:21
Forever
13.DJ Sledge Hammer & Chris Da 03:23
House - Sunrise
14.Katie Jewels - Come Again 03:36
15.Chemistry - Prophecy 03:45
16.Pedro Del Mar - Feel 03:22
17.Erik Vee - I Can't Stop Myself 03:17
18.Picco - Back To Hawaii 03:21
(The House-Edition)
19.Mason - Exceeder... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Nagyon sokan szeretik a csokoládét, de a csokievést gyakran követi bűntudat. Deborah Gaskell arra keres választ, hogy valóban kínosan kell-e magunkat érezni az apró élvezet után. A Chemistry in Britain c. folyóiratban megjelent cikket kissé rövidítve közöljük.
A húsvét nemcsak a sonka-, hanem a csokie... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Nagyon sokan szeretik a csokoládét, de a csokievést gyakran követi bűntudat. Deborah Gaskell arra keres választ, hogy valóban kínosan kell-e magunkat érezni az apró élvezet után. A Chemistry in Britain c. folyóiratban megjelent cikket kissé rövidítve közöljük.
A húsvét nemcsak a sonka-, hanem a csokie... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Nagyon sokan szeretik a csokoládét, de a csokievést gyakran követi bűntudat. Deborah Gaskell arra keres választ, hogy valóban kínosan kell-e magunkat érezni az apró élvezet után. A Chemistry in Britain c. folyóiratban megjelent cikket kissé rövidítve közöljük.
A húsvét nemcsak a sonka-, hanem a csokie... |
|
|
|
|
|
|
|
A székely meg a fia az érett gyümölcsöket szedik össze a kertben.
A fiú megkérdezi:
- Mi lesz ebből a sok gyümölcsből, édesapám?
- Hát ha anyád meggyógyul lekvár, ha nem, akkor pálinka.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Az Atlanti óceán Spanyolország északi partjainál (fotó: Vimola Ágnes)
Education in Chemistry, 1998. májusában megjelent cikke nyomán (tanulmány)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... eljárások - akár a mikroszkóp, akár az NMR használatáról legyen szó - nagyot lendítenek a vizsgálatokon, az élelmiszer-hamisításo... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtámadó daganatét.
Kísérleteik során azonban a kutatók eddig csak nyers hagymák hatását ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hall-ban bekövetkezett halála után, 1986. december 15-én vette fel a nevét.
Néhány fontos műve: Studies on Biological Oxidation and Some of its Catalysts (Budapest- Leipzig, 1937), Chemistry of Muscular Contraction (New York, 1951), Bioenergetics (New York, 1957), Bioelectronics (New York, 1968); magyarul: Egy biológus gondolatai (Budapest, 1970), Az élő állapot (Budapest, 19... |
|
|
|
|
|
|
|
... Az eredményeket Janet Novotny élettanász, Beverly Clevidence táplálkozáskutató, Steven Britz növényélettanász és Craig Charron tudományos munkatárs a Journal of Agricultural and Food Chemistry-ben publikálták. Mindannyian abban a laboratóriumban dolgoznak, melyben az ételek összetevőivel és egészségügyi hatásaival foglalkozó kutatások zajlanak.
Egyre több bizonyíték támasztja... |
|
|
|
|
|
|
|
... alapozza meg a géntechnikát, és számos olyan gyógyszer kikisérletezését is segíti, amelyekkel ma például rákbetegségeket és vírusfertőzéseket gyógyítanak.
1957: a Journal of Biological Chemistry folyóirat nem közli publikációjukat, mondván, a szerzőknek kevés a kompetenciája.
Ezenfelül a polimeráz "egy silány név".
1959 - ben élettani - orvosi Nóbel - díjat kap... |
|
|
|
|
|
|
|
... ellen is jó lehet a borl
Borban az allergén: a borallergia lehetséges okai
Szív- és érrendszeri kockázatbecslő kalkulátor
A Journal of Agricultural and Food Chemistry online kiadásában olvasható tanulmány szerzői arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik szervezetünkben, ha a vöröshúsokat vörösborral együtt fogyasztjuk: több korábbi kutatás is alátámasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
... kialakulását. A kutatás újabb érvet szolgáltat a polifenolokban gazdag vörösborok étkezések közbeni, mértékkel történő fogyasztása mellett.
A Journal of Agricultural and Food Chemistry online kiadásában olvasható tanulmány szerzői arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik szervezetünkben, ha a vöröshúsokat vörösborral együtt fogyasztjuk: több korábbi kutatás is alátámasz... |
|
|
|
|
|
|
|
A krumpli lenne az Alzheimer gyógyszere?
2008. augusztus 22. péntek, 19:37
Hess, betegség!
Egy, a 'Biological Chemistry' című szaklapban megjelent cikk szerint egy burgonyára veszélyes vírusfajta komoly hasonlóságokat mutat az Alzheimer-kór kialakulásában fontos szerepet játszó feh... |
|
|
|
|
|
|
|
... különböző fajtájú csipszet és 3-féle elősütött hasábburgonyát vizsgált meg. Az összes vizsgált anyag tartalmazott glicidamidot, számoltak be a tudósok a Journal of Agricultural and Food Chemistry nevű szaklapban. A vegyi anyag koncentrációja a 0,3-1,5 mikrogramm/kilogramm tartományba esett.
Ezek az értékek első pillantásra csekélynek tűnnek, hiszen az akrilamidból 300-6... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2000-től a Szegedi Egyetem része. Főbb művei: Biológiai oxidációk, fermentációk és vitaminok, 1937; Studies on biological oxidation and some of its catalysis, 1937; Studies on muscle, 1945; Chemistry of muscular contraction, 1947; Chemical physiology of contraction in body and heart muscle, 1953; Bioenergetics, 1957; Introduction to a submolecular biology, 1960; Egy biológus gondo... |
|
|
|
|
|
|
|
... kísérletezik rajtunk az élelmiszerkémia
Az Amerikai Kémiai Társaság folyóiratában, a Mezőgazdasági és Élelmiszerkémia című lapban (Journal of Agricultural and Food Chemistry) adtak hírt Indiana állam tudósai arról, hogy sikerült egy enzimes kezeléssel úgy módosítani a kukoricakeményítő szerkezetét, hogy az alacsony glikémiás indexűvé váljon.
E... |
|
|
|
|
|