Belépés
Fűszerábécénk - 4
Mustármag (Sinapis alba)

Őshazája Dél-, Délkelet-Európa. Régi idők óta ismert és használatos fűszer. A fehérmustár magja gömbölyű, fakósárga, szagtalan, enyhén csípős ízű. Illó olajat, zsírolajat, fehérjét tartalmaz. Konyháinkban a fehér mustármagot használjuk különböző páclevek, vegyes saláták, savanyúságok, hideg sült húsok, virslik, kolbászok, pástétomok ízesítéséhez....
Burgonyás szendvics
Burgonyás szendvics

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú burgonya,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
4 evokanál tej,
5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),
1 púpozott mokkáskanál só,
1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
12 szelet sze...
Vargányás-krumplis lepény
Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg áttört főtt burgonya, 1 csomag szárított élesztő, 1 csipetnyi cukor, 40 dkg búzaliszt, fél teáskanál só, 3 ek. olívaolaj. A feltéthez: 40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 ek. bazsalikomos peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors.

Elkészítése:
...
Burgonyás lángos tejföllel
Burgonyás lángos tejföllel


A nyár egyik slágere a lángos, amiért sokat állunk sorba a strandon. Lángost otthon is készíthetünk!




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt és áttört burgonya, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 csipet cukor, só, étolaj a sütéshez
Tálaláshoz: friss tejföl, trappista sajt, fokhagyma

A...
Cső, spárga, hosszúmetélt
A száraztészta-készítmények távol-keleti története több évezredes, igazi hazájuk azonban Itália

Nagyanyáink korában nehéz fizikai munkával gyúrt tészta került az asztalra. A vékonyra nyújtott finom tészta a háziasszony ügyességét, konyhaművészetét dicsérte. Azóta nagyot haladt az idő és a technika. A mai háziasszonyok többsége készen kapható száraztészta-készítményeket v...
Potato cakes
Burgonyás lepény - reggelihez

Ezt az átlagosnál valamivel vastagabb palacsintaszerű lepényt az ún. ír reggeli mellé szokták adni.

Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 2 kávéskanál só
- 3 dkg vaj
- kb. 10-12 dkg liszt
- 1 tojás

Főzzük meg a meghámozott burgonyákat. Öntsük le a vizét, és gondosan törjük össze, hogy ne maradjo...
A három koldus
Három koldus elhatározza, hogy koldusegyletet hoz létre, ami abból áll, hogy
mindent, amit koldulásból szereznek együtt élvezik majd. Első nap kimennek és a
napi eredmény a következő: - Az első egy burgonyát kap, a második egy kis rizst, a
harmadik pedig néhány csontot. Az est leszálltával elhatározzák, hogy csontos
rizset főznek burgonyával korábbi megállapodás...
Sajtos-burgonyás lepény
Sajtos-burgonyás lepény


5 nagy burgonya

4 tojas

5 dl tej

2,5 dl liszt

2 dl reszelt sajt

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

2 teáskanál só


Verjük fel a tojást a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, sajtot, fokhagymát és a sót. Majd keverjük bele a hámozott, reszelt burgonyát. Egy tepsit kib...
Spenótos gnocchi
Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya, 1 db tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg liszt, 15 dkg spenótlevél, 5 db szárított paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, darált bors, őrölt szerecsendió, reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat - ha héjastul főzzük, finomabb l...
A chips
Előttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. Afelirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokbólkészült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belőle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm...szinte összefut az ember szájában a nyál.

A leírásbékebeli ízeket, h...
Almás túrófánk
Hozzávalók:

80 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg alma, 25 dkg túró, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, só, 2 tojás, cukor, 1 citrom reszelt héja, vaj, 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítése:

A burgonyát és az almát lereszeljük, a túrót a liszttel, a sütőporral, a sóval, 2 ek. cukorral és a citromlével a burgonyás almához adjuk. A tojásokat felverjük, a tésztához a...
Burgonyás knédli
Hozzávalók:

80 dkg forró krumpli, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, szalonna vagy vaj, 1-2 tojás vagy csak a sárgája, fél kanálnyi só, pirított zsemlekockák.

Elkészítése:

A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek...
régi idők!!!!
CHIPS

Előttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró,kerek korongokat szaggatnak belőle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára.
Hmmm... szinte összefut az ember szájában a nyál. A leírás békeb...
Burgonyás sztrapacska
Kétféle túró, tejföl, szalonna és ízletes nokedli elegye ez a finom csemege.

Hozzávalók:

4 db burgonya
15 dkg liszt
1 tojás
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
25 dkg tehéntúró
4 dl tejföl

bors

Egy lábosban vizet forralunk, amelyet sóval és szalonnával ízesítünk. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelj...
ĺzletes bébiételek
Az alábbiakban egyszerű és finom ételek receptjével próbálunk ötleteket adni a szülőknek, mivel kedveskedjenek csemetéjüknek; olyan ételek ezek, amelyek elősegítik egészséges fejlődésüket és amelyeket bizonyára élvezettel fogyasztanak majd az apróságok.

Banánturmix

2 dl felforralt, majd kihűtött vízhez vagy tejhez negyed banánt és 1 kávéskanál porcukrot vagy m...
Oreganó (szurokfű)


A mediterrán országok kedvelt fűszere, a majoránna erőteljesebb ízű változata, de a kakukkfűre is hasonlít.
Virágzó hajtásai vágva vagy morzsolva kerülnek forgalomba.
Divatos fűszer, az olaszos tésztákhoz, elsősorban a pizzákhoz, levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, ...
Vérnyomáscsökkentő étkek


Túl magas a vérnyomása? Sószegényen kell táplálkoznia?
Próbálja ki ízletes receptjeinket! Meglátja, családja is Önnel fog tartani...

A legfontosabb szabály a magas vérnyomásban szenvedők számára eddig a sótilalom volt. A legújabb tanulmányok azt igazolták, hogy a ...
A jó öreg chips :S
Az a jó öreg chips
Előttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belőle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm... szinte összefut az ember szájában a nyál. A leírás bé...
Magos-burgonyás kosárkák
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 25 dkg burgonya
- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj/ margarin
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg tisztított napraforgómag
- 1 tojás a kenéshez

Előkészítés: A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és azonnal forrón burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.

Elkész...
Konyhatitkok
Sárgarépa mint köret
A sárgarépa vagy karotta köretként akkor lesz szép fényes, hagy egy kevés vizet öntünk alá, és a tetejére vajat meg cukrot rakunk. Lefedve a sütőben megpuhítjuk, végül a fedőt levéve elpárologtatjuk a felesleges nedvességet.

Próbáljuk ki
az ananászt!
Sokan a tisztítása miatt félnek ananászt vásárolni. Pedig csak éles kés és egy kis ügy...
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Őshazája Dél-, három koldus, fehérmustár magja, fehér mustármagot, nyár egyik, vékonyra nyújtott, háziasszony ügyességét, átlagosnál valamivel, meghámozott burgonyákat, burgonyákat &#8211, tradícionális burgonyás, ember szájában, leírásbékebeli ízeket, almát lereszeljük, burgonyás almához, tojásokat felverjük, gyúródeszkára szórjuk, áttört forró, tésztához adhatunk, felirat szerint, legkiválóbb alapanyagokból, leírás békeb, finom csemege, lábosban vizet, burgonyát apró, alábbiakban egyszerű, mediterrán országok, majoránna erőteljesebb, olaszos tésztákhoz, legfontosabb szabály, magas vérnyomásban, sótilalom volt, legújabb tanulmányok, sárgarépa vagy, kevés vizet, tetejére vajat, sütőben megpuhítjuk, fedőt levéve, felesleges nedvességet, tisztítása miatt, konyhaművészetét, koktélparadicsom, palacsintaszerű, öszszedolgozzuk, elpárologtatjuk, alapanyagokból, ropogtatnivaló, leírásbékebeli, zsemlekockákat, burgonyanyomón, kedveskedjenek, készítményeket, koldusegyletet, csemetéjüknek, töltelékekhez,
© 2013 TVN.HU Kft.