|
|
|
...40 dkg spagetti, 25 dkg scampi (főtt), 2 dl tejszín, 2 ek pesto (zöld), frissen őrölt bors, só.
A spagettit megfőzöm "al dente" módra. A tejszínt felforralom, belekeverem a pestot, sózom és borsozom. A tányérokra spagettihalmokat teszek, körbeöntöm a pestos tejszínnel és a scampikkal szépen körítem.... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabba).
A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.
A tejfölös massszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni.
Ezután leveszem a fóliát és p... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
A zöldségeket felkarikázom és olívaolajon megfuttatom, majd felöntöm vizzel és elkeverem benne a leveskockát. Erős lángon lefőzöm róla a vizet, ezalatt a zöldség megpuhul, borsozom. Hozzáöntök tejszínt, hozzáadom a krémsajtot, és felfőzöm, a legvégén belekeverem az apróra vágott jó sok snidlinget. A tésztát eközben forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha kész, leszűröm és ös... |
|
|
|
|
|
|
|
... megspékelem a felaprított szalonnaszeletekkel. Néhány szeletet félreteszek. Mangalicazsírral kikent edénybe helyezem a sózott, borsozott húst. A húsra halmozom a hagymákat, ízlés szerint borsozom, és a maradék szalonnaszeletekkel befedem. 2 dl vízzel felöntöm, és közepes erősségűre állított sütőben kb. egy órán keresztül sütöm. Rászórom a csiperkét és a már korábban beáztatott var... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot és a zsályaleveleket finom csíkokra vágom. A főzési idő ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.
A felhevített olajban aranybarnára pir... |
|
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat a maradék félbevágott fokhagymagerezdekkel, és ebbe teszem a kissé előpirított húsdarabokat.
Meglocsolom ecettel, és addig főzöm, amíg az ecet el nem párolog róla, végül sózom, borsozom.
Az apróra vágott zöldfűszereket a húsra szórom, és fedő alatt 30 percig kis lángon pirítom. Tálalás előtt néhány csepp balzsamecettel ízesítem, sőt, a visszamaradt zöldfűsz... |
|
|
|
|
|
|
|
...25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors
A vajat, ricottát és a tejszínt egyszer felfőzöm, megszórom petrezselyemmel, sózom, borsozom.
A spagettit sós vízben félkeményre (al dente) főzöm, majd a ricottás tejszínnel tálalom.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldHagyományos módon finom húslevest főzök. Elkészítem a májgombócokat: a májat apróra elkaparom, ráütöm a tojást, hozzáadom a zsemlemorzsát, a grízt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd apró gombócokat készítek, és a húslevesben kifőzöm.
A zöldségeket apróra szeletelem, a húst lefejtem a csontról, lebőrözöm, és felkockázom. A zöldség... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.
A tisztított gombafejeket egy kivajazott tepsibe teszem, sózom és borsozom. A gombafejeket és a hagymát apróra vágom és a zsiradékban megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet, sózom, borsozom. A tűzről levéve belekeverem a zsemlemorzsát és a f... |
|
|
|
|
|
|
|
... anyaszomorítók nem fognak elférni a lábosban, de nem kell megijedni, mert a nagy halom hamar összezuhan, és a lábos feléig-harmadáig sem érnek fel.
(Győzelem!)
Ekkor sózom, borsozom és lisztet szórok hozzá, ici-picit pirítgatom, majd felöntöm vízzel. (Nem kell, hogy bőven ellepje, csak éppenhogy.)
Dobok hozzá egy erőleveskockát is.
De mitől lesz thai... |
|
|
|
|
|
|
|
... lencsének. Aztán a csirkemelleket hosszában félbevágom, majd mind a négy kis húsdarabot is megfelezem. A 8 csirkeporciót alaposan bemasszírozom mindenhol puha vajjal, és csak ezután sózom meg borsozom őket, hogy a só- és a borszemcsék jól rájuk tudjanak tapadni. A besózott beborsozott húsdarabokat bőrős oldalukkal felfelé fordítva beleteszem egymás mellé egy sütőtálba, és lazán, n... |
|
|
|
|
|
|
|
... sonka
2 dl tejföl
1 vagy 2 tojás
Só, bors, liszt
Kb 17-20 cm magasságú tűzálló edény
Elkészítés:
- a húsokat 4-5 dekás szeletekre vágom, sózom, borsozom
- az edényt vékonyan kivajazzuk, kibéleljük baconnal, úgy hogy a tetején túlloógjon és rá lehessen hajtani később
- a húst lisztbe, felvert tojásba és reszeltsajtba forgatj... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldségkeverék
25 dkg sajt ízlés szerint
bazsalikom
ételízesítő
2 tojássárgája
fehérmártás
Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem, enyhén kikloffolom, besózom, borsozom és a tepsi aljára sorba rakom. A fagyos zöldségkeveréket ráborítom, megszórom kevés ételízesítővel és előmelegített sütőbe teszem. (Nem kell lefedni). Közben elkészítem a fehé... |
|
|
|
|
|
|
|
... héjában megfőzöm, meghámozom, majd pürésítem. Beleteszem a felvert tojást, a finomra vágott fokhagymát, a majorannát és a parmezánt. Hozzáadok 2 evőkanál olajat, a bazsalikom felét, sózom, borsozom. A cukkinivirágokat megmosom és megtöltöm a parmezános pürével, majd olajjal kikent tepsibe teszem. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütöm. Kockára vágom a paradicsomot, forró ol... |
|
|
|
|
|
|
|
Sajtos-sonkás fasirt
Hozzávalók:
1kg darált hús
6-8 szelet lapka sajt
6-8 szelet gépsonka (helyettesíthető más sonkával is)
tojás
tejföl
mustár
só
bors
Elkészítés:
A daralt húst sózom, borsózom, beleütöm a tojást, 2-3 teáskanállal tejfölt adok hozzá majd elkeverem.
Ezek után utan alufóliára elosztom a m... |
|
|
|
|
|
|
|
... oldaluk barnásra sült, rakom is le őket egymás mellé egy sütőedénybe.
Elvileg amire elkészülnek, a tészta is megfő és a hússzósz is elfőtte leve nagyrészét, besűrűsödött, ekkor sózom, borsozom és bazsalikomot is szórok bele.
Tésztát leszűröm és a szószhoz öntöm, jól összekeverem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ha semmivel nem sikerült leforrázni magam :), ... |
|
|
|
|
|
|
|
... oldaluk barnásra sült, rakom is le őket egymás mellé egy sütőedénybe.
Elvileg amire elkészülnek, a tészta is megfő és a hússzósz is elfőtte leve nagyrészét, besűrűsödött, ekkor sózom, borsozom és bazsalikomot is szórok bele.
Tésztát leszűröm és a szószhoz öntöm, jól összekeverem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ha semmivel nem sikerült leforrázni magam :), akko... |
|
|
|
|
|
|
|
Kb 1 kg csirkemell filét alaposan lemosok, felvágom szeletekre, picit kiklopfolom, sózom borsozom, és félre rakom.
4-5 zsemlét vizes tejbe beáztatok.
2 fej hagymát megpucolok, olajon üvegesre párolom.
Az ázott zsemléket kinyomom amennyire csak lehet, és rábom a hagymára.
Jól összek... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajt.
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, a sajtot lereszelem.
Világos mártás: Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, majd a végén beleöntöm a tejszínt és a levesport.
Paradicsommártás: A darált húst megpirítom és hozzáadom a sűrített paradicsomot. Fűszerezem és kiforralom.
Egy jó nagy tűz... |
|
|
|
|
|