Belépés
spagetti scampival
...40 dkg spagetti, 25 dkg scampi (főtt), 2 dl tejszín, 2 ek pesto (zöld), frissen őrölt bors, só.
A spagettit megfőzöm "al dente" módra. A tejszínt felforralom, belekeverem a pestot, sózom és borsozom. A tányérokra spagettihalmokat teszek, körbeöntöm a pestos tejszínnel és a scampikkal szépen körítem....
Receptek
... darabba).
A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.
A tejfölös massszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni.
Ezután leveszem a fóliát és p...
Sajtkrémes-zöldséges penne
...

A zöldségeket felkarikázom és olívaolajon megfuttatom, majd felöntöm vizzel és elkeverem benne a leveskockát. Erős lángon lefőzöm róla a vizet, ezalatt a zöldség megpuhul, borsozom. Hozzáöntök tejszínt, hozzáadom a krémsajtot, és felfőzöm, a legvégén belekeverem az apróra vágott jó sok snidlinget. A tésztát eközben forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha kész, leszűröm és ös...
Szalonnával spékelt pulykacomb
... megspékelem a felaprított szalonnaszeletekkel. Néhány szeletet félreteszek. Mangalicazsírral kikent edénybe helyezem a sózott, borsozott húst. A húsra halmozom a hagymákat, ízlés szerint borsozom, és a maradék szalonnaszeletekkel befedem. 2 dl vízzel felöntöm, és közepes erősségűre állított sütőben kb. egy órán keresztül sütöm. Rászórom a csiperkét és a már korábban beáztatott var...
Olivarizottó...
... paradicsomot és a zsályaleveleket finom csíkokra vágom. A főzési idő ...
Római zöldborsó
... vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.
A felhevített olajban aranybarnára pir...
Illatos-fűszeres csirkefalatok
... olívaolajat a maradék félbevágott fokhagymagerezdekkel, és ebbe teszem a kissé előpirított húsdarabokat.
Meglocsolom ecettel, és addig főzöm, amíg az ecet el nem párolog róla, végül sózom, borsozom.
Az apróra vágott zöldfűszereket a húsra szórom, és fedő alatt 30 percig kis lángon pirítom. Tálalás előtt néhány csepp balzsamecettel ízesítem, sőt, a visszamaradt zöldfűsz...
Ricottás spagetti (Veneto)
...25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors
A vajat, ricottát és a tejszínt egyszer felfőzöm, megszórom petrezselyemmel, sózom, borsozom.
A spagettit sós vízben félkeményre (al dente) főzöm, majd a ricottás tejszínnel tálalom.
...
Újházi tyúkhúsleves
... petrezselyemzöldHagyományos módon finom húslevest főzök. Elkészítem a májgombócokat: a májat apróra elkaparom, ráütöm a tojást, hozzáadom a zsemlemorzsát, a grízt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd apró gombócokat készítek, és a húslevesben kifőzöm.

A zöldségeket apróra szeletelem, a húst lefejtem a csontról, lebőrözöm, és felkockázom. A zöldség...
Csiperkegomba
... zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.
A tisztított gombafejeket egy kivajazott tepsibe teszem, sózom és borsozom. A gombafejeket és a hagymát apróra vágom és a zsiradékban megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet, sózom, borsozom. A tűzről levéve belekeverem a zsemlemorzsát és a f...
Thai spenótleves friss házi ..
... anyaszomorítók nem fognak elférni a lábosban, de nem kell megijedni, mert a nagy halom hamar összezuhan, és a lábos feléig-harmadáig sem érnek fel.
(Győzelem!)
Ekkor sózom, borsozom és lisztet szórok hozzá, ici-picit pirítgatom, majd felöntöm vízzel. (Nem kell, hogy bőven ellepje, csak éppenhogy.)
Dobok hozzá egy erőleveskockát is.

De mitől lesz thai...
Sült csirkemell lencsemártássa
... lencsének. Aztán a csirkemelleket hosszában félbevágom, majd mind a négy kis húsdarabot is megfelezem. A 8 csirkeporciót alaposan bemasszírozom mindenhol puha vajjal, és csak ezután sózom meg borsozom őket, hogy a só- és a borszemcsék jól rájuk tudjanak tapadni. A besózott beborsozott húsdarabokat bőrős oldalukkal felfelé fordítva beleteszem egymás mellé egy sütőtálba, és lazán, n...
Rakott pulykamell (recept)
... sonka
2 dl tejföl
1 vagy 2 tojás
Só, bors, liszt

Kb 17-20 cm magasságú tűzálló edény

Elkészítés:

- a húsokat 4-5 dekás szeletekre vágom, sózom, borsozom
- az edényt vékonyan kivajazzuk, kibéleljük baconnal, úgy hogy a tetején túlloógjon és rá lehessen hajtani később
- a húst lisztbe, felvert tojásba és reszeltsajtba forgatj...
Kertvégi csirkemell
... zöldségkeverék
25 dkg sajt ízlés szerint
bazsalikom
ételízesítő
2 tojássárgája
fehérmártás

Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem, enyhén kikloffolom, besózom, borsozom és a tepsi aljára sorba rakom. A fagyos zöldségkeveréket ráborítom, megszórom kevés ételízesítővel és előmelegített sütőbe teszem. (Nem kell lefedni). Közben elkészítem a fehé...
Töltött cukkinivirág
... héjában megfőzöm, meghámozom, majd pürésítem. Beleteszem a felvert tojást, a finomra vágott fokhagymát, a majorannát és a parmezánt. Hozzáadok 2 evőkanál olajat, a bazsalikom felét, sózom, borsozom. A cukkinivirágokat megmosom és megtöltöm a parmezános pürével, majd olajjal kikent tepsibe teszem. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütöm. Kockára vágom a paradicsomot, forró ol...
Sajtos-sonkás fasírt
Sajtos-sonkás fasirt

Hozzávalók:
1kg darált hús
6-8 szelet lapka sajt
6-8 szelet gépsonka (helyettesíthető más sonkával is)
tojás
tejföl
mustár

bors

Elkészítés:
A daralt húst sózom, borsózom, beleütöm a tojást, 2-3 teáskanállal tejfölt adok hozzá majd elkeverem.
Ezek után utan alufóliára elosztom a m...
Padlizsános spagettifészkek
... oldaluk barnásra sült, rakom is le őket egymás mellé egy sütőedénybe.
Elvileg amire elkészülnek, a tészta is megfő és a hússzósz is elfőtte leve nagyrészét, besűrűsödött, ekkor sózom, borsozom és bazsalikomot is szórok bele.
Tésztát leszűröm és a szószhoz öntöm, jól összekeverem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ha semmivel nem sikerült leforrázni magam :), ...
padlizsános spagettifészek
... oldaluk barnásra sült, rakom is le őket egymás mellé egy sütőedénybe.
Elvileg amire elkészülnek, a tészta is megfő és a hússzósz is elfőtte leve nagyrészét, besűrűsödött, ekkor sózom, borsozom és bazsalikomot is szórok bele.
Tésztát leszűröm és a szószhoz öntöm, jól összekeverem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ha semmivel nem sikerült leforrázni magam :), akko...
Rakott csirke


Kb 1 kg csirkemell filét alaposan lemosok, felvágom szeletekre, picit kiklopfolom, sózom borsozom, és félre rakom.
4-5 zsemlét vizes tejbe beáztatok.
2 fej hagymát megpucolok, olajon üvegesre párolom.
Az ázott zsemléket kinyomom amennyire csak lehet, és rábom a hagymára.
Jól összek...
Lasange másként
... reszelt sajt.

Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, a sajtot lereszelem.
Világos mártás: Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, majd a végén beleöntöm a tejszínt és a levesport.
Paradicsommártás: A darált húst megpirítom és hozzáadom a sűrített paradicsomot. Fűszerezem és kiforralom.
Egy jó nagy tűz...
1 2 3 ........54 55 ....81 82 ....107 108 109 
Címkék: spagettit megfőzöm, tejszínt felforralom, tányérokra spagettihalmokat, pestos tejszínnel, scampikkal szépen, sajtokat lereszelem, juhtúróval együtt, tejfölös massszát, csirkemell darabkákra, massza kezd, zöldségeket felkarikázom, zöldség megpuhul, legvégén belekeverem, apróra vágott, tésztát eközben, húsra halmozom, órán keresztül, zsályaleveleket finom, felhevített olajban, maradék félbevágott, kissé előpirított, húsra szórom, visszamaradt zöldfűsz, tejszínt egyszer, ricottás tejszínnel, májat apróra, húslevesben kifőzöm, zöldségeket apróra, húst lefejtem, tisztított gombafejeket, kivajazott tepsibe, hagymát apróra, zsiradékban megpirítom, finomra vágott, tűzről levéve, nagy halom, lábos feléig-harmadáig, csirkemelleket hosszában, besózott beborsozott, tetején túlloógjon, csirkemellet felszeletelem, tepsi aljára, fagyos zöldségkeveréket, felvert tojást, bazsalikom felét, cukkinivirágokat megmosom, parmezános pürével, daralt húst, szószhoz öntöm, ázott zsemléket, tésztát megfőzöm, sajtot lereszelem,
© 2013 TVN.HU Kft.