Belépés
BAJOR TOJÁSMÁRTÁS
...
Végy hozzá
4 tojássárgáját,
1 gerezd fokhagymát,
3 dkg lisztet,
4 dkg vajat,
2 evőkanál borecetet,
borsot,
sót.

A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört...
Édes-savanyú mártás
...
Hozzávalók:

1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójamártás
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
100 g vöröshagyma szeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
100 g sárgarépa hosszú vékony csíkokra vágva
100 g zöldpaprika szeletelve
100 g gomba szeletelve
100 g uborka ...
Hagymás krumplisaláta 4 személ
...
1 kg burgonya
25 dkg vöröshagyma
borecet
metélőhagyma
cukor
őrölt bors


A krumplit főzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szűrőbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erősen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj ho...
Borsos marhaszelet
... (például: sárga rókagomba, vargánya, barna tinóru) megtisztítva és szeletelve, fél gerezd fokhagyma zúzva, 3 dl marhahúsleves, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.

Elkészítése:

ĺzesítsük a hússzeleteket fekete borssal, majd kenjük be olajjal. Tegyünk egy nagy serpenyőt erős lángra. A hússzeleteket 6-...
Cseresznyebefőtt (ecetes)
HOZZÁVALÓK:

1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A bor...
Nizzai saláta
... zöldbab
30 dkg konzerv tonhal
9 kisebb paradicsom (25 dkg)

bors

Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd
3 evőkanál fehérborecet
2 kiskanál (francia) mustár

A tálaláshoz:
4 nagy salátalevél (elhagyható)
3 főtt tojás (elhagyható)
1 nagy fej lilahagyma (elhagyható)
3 evőkanál kimagoz...
Amit eszel, abból leszel
... bort készítenek belőle. Az alkoholt ezután az ecetsavterelő baktériumok ecetté alakítják. Mivel az almaborban kevesebb az alkohol, mint a szőlőborban, az almaecet kevésbé savanyú, mint a borecet. Az almaecet kellemesen savanykás ízű. Értékes nyomelemek és ásványi anyagok vannak benne, pl. kalcium, magnézium, nátrium, foszfor és különösen kálium, amely rendkívül fontos a szívnek. É...
Receptek
Saláták

Burgonyasaláta

-Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 fej hagyma
1,25 dl zöldségleves
2 keményre főzőtt tojás
3 ek borecet
½ kk csípős mustár

frissen őrölt fehér bors
6 ek salátaolaj
1 gerezd fokhagyma


-Elkészítés:

A...
Karfioltál avokádómajonézzel
...

1 tojássárgája, , 1,2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj,

1 teáskanál citromlé, , 1 teáskanál mustár,

néhány csepp balzsamecet, só, az öntethez: 1 evőkanál fehérborecet,

1 evőkanál olaj, só, bors



A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt nagyon vékonyan felszeleteljük.
A megmosott retket felkarikázzuk. ...
Burgonyakrémleves avokádóval
Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 1 l húsalaplé, bors, só, római kömény, borecet, 0,5 dl bor, reszelt citrom, 20 dkg tejföl, 1 db avokádó, 1 csomag petrezselyemzöld.

1. A burgonyát előre megfőzzük. Az alaplevet vagy húslevest feltesszük a tűzhelyre, a hámozott főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplébe, megsózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejfölt, ...
Mediterrán étrend cukorbeteg..
... g


Görög saláta
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg paradicsom
1 zöldpaprika
40 dkg kígyóuborka
3 szál újhagyma
3 evőkanál magozott olajbogyó
2 evőkanál borecet
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta vagy gomolysajt
Elkészítés: A paradicsomokat kisebb kockákra, a zöldpaprikát 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Az uborkát hoss...
Zsírok a cukorbeteg étrendjébe
... 6,8 g

Színes babsaláta
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg fehér szárazbab
10 dkg barna szárazbab
40 dkg zöldbab
10 dkg lilahagyma
2-3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál olívaolaj
mustár ízlés szerint
Elkészítés: A szárazbabot egy éjszakára vízben előáztatjuk. Másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. (Vehetünk...
Diós fasírt paprikakörettel
... sajt.
A körethez: 1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika, 2 közepes fej lila hagyma, diónyi friss vagy negyed mokkáskanál őrölt gyömbér, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 babérlevél, 2 ek. borecet, 2 ek. méz.

1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a langyos tejbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. forró olajban, ...
Receptek
Saláták

Burgonyasaláta

-Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 fej hagyma
1,25 dl zöldségleves
2 keményre főzőtt tojás
3 ek borecet
½ kk csípős mustár

frissen őrölt fehér bors
6 ek salátaolaj
1 gerezd fokhagyma


-Elkészítés:

A...
karfioltál avokádó majonézzel
... érett avokádó,
1 tojássárgája, , 1,2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj,
1 teáskanál citromlé, , 1 teáskanál mustár,
néhány csepp balzsamecet, só, az öntethez: 1 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál olaj, só, bors

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt nagyon vékonyan felszeleteljük.
A megmosott retket felkarikázzuk.
A borecetet kikeverjük ...
Béarni mártás - ínyenceknek
... szülőföldje ugyanis a Franciaország délnyugati részén található Béarn).

Hogyan készül a béarni mártás?

Egy kis lábasba vagy serpenyőbe öntsünk kevés fehérbort vagy borecetet, tárkonyecetet! Beletesszük a nagyon finomra vágott, félfejnyi vöröshagymát és 1-2 cikk fokhagymát, s a szintén apróra metélt tárkonyt és kakukkfüvet. Megsózzuk, borsozzuk (fehérborssal),...
Hering saláta
Hering saláta

Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.

A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk.

A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. Az ece...
Kechup házilag
...

HOZZÁVALÓK:


1 literhez
1,5 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 narancs (leve)
1 kávéskanál cukor
4 evőkanál borecet
3 szegfűszeg
pirospaprika
őrölt bors
mustármag

olaj




ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot kockákra, a hagymát apróra vágjuk, és ...
Csirkemáj parmezános panírban
... tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.

Elkészítés:

1. A tojásokat tálba ütjük, hab...
Diós zöldbabsaláta


HOZZÁVALÓK: 6 személyre

50 dkg zöldbab
1 kis fej lollo rosso saláta
6 dkg dió
1-1 evőkanál mustár, balzsamecet és borecet
1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
5 evőkanál olaj
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppa...
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: BAJOR TOJÁSMÁRTÁS, cukorbeteg étrendjébe, tojásokat keverd, lábasban olvassz, krumplit főzd, hagymát karikázd, hagymát rétegezd, salátás tálba, hússzeleteket fekete, nagy serpenyőt, cseresznyét megmossuk, tetejükre tesszük, alkoholt ezután, ecetsavterelő baktériumok, almaborban kevesebb, almaecet kevésbé, almaecet kellemesen, megmosott retket, burgonyát előre, alaplevet vagy, hámozott főtt, paradicsomokat kisebb, uborkát hoss, éjszakára vízben, zsemléket beáztatjuk, langyos tejbe, fokhagymát meghámozzuk, előbbit finomra, borecetet kikeverjük, béarni mártás, nagyon finomra, szintén apróra, heringet néhány, paradicsomot kockákra, hagymát apróra, uborkás mártáshoz, csokor petrezselyem, csirkemájat megmossuk, hártyáktól megtisztítjuk, tojásokat tálba, zöldbabot megtisztítjuk, petrezselyemzöld, cseresznyebefőtt, befőttesüvegekbe, fokhagymagerezd, megfonnyasztjuk, paprikakörettel, burgonyasaláta, napraforgóolaj, felszeleteljük, lecsöpögtetjük, paradicsomokat, kukoricaliszt, megtisztítjuk, megtisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.