|
|
|
Ínyenc birsalmaleves
Hozzávalók:
- 2 nagyobb birsalma
- 3 dkg vanília pudingpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 100 g tejszínhab
- 2 dkg pirított mandulaszeletek
- só
A fűszerkivonathoz:
- víz
- 15 dkg cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 2 egész fahéj
- 1 citrom
1. Fűs... |
|
|
|
|
|
|
|
Birsalma krémleves
Birsalma krémleves Hozzávalók: 3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evőkanál étkezési keményítő, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só.
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hideg birsalmaleves
Hozzávalók: 40 dkg birsalma, 5 dkg kristálycukor, fél citrom, 2 dl édes fehérbor, só, ánizs, koriander, gyömbér, vaníliarúd, citromfű
Elkészítés: A meghámozott birsalma mag... |
|
|
|
|
|
|
|
Birsalmaleves (Birsleves)
Fél kg birsalma, 5 dkg búzadara, 10 dkg cukor, darabka citromhéj.
Az előkészített, durván feldarabolt birset és a citromlevet másfél liter forrásban lévő vízzel leöntöm és lefedve puhára főzöm. Egy szitán áttöröm, hozzáadom a cukrot és mégegyszer felfőzöm. Beleengedem a búzadarát és hagyom megdagadni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...50 dkg birsalmát,meg tisztítjuk,cikkekre vágjuk,és másfél liter vízzel öntjük le ,2-3 szegfűszeget,
1 csipet sót,15 dkg cukrot, mokkáskanál fahéjat, és citromhéj darabokat.
Fedő alatt kis lángon, nagyon puhára főzzük,a fűszereket kidobjuk belőle,csak az ízükre volt szükségünk,
a birsalmát ,a levével együtt turmixoljuk,majd vissza tesszük a tűzre.1 dl tejfölt,1 kanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára főzzük. (A főzőlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.) Ezután az egészet levével együtt áttörjük, beledobunk két deka vajat, és egy deci tejföl meg egy evőkanál liszt keverékével besűrítjük. Néhány perces f... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzött, apróra vágott birset. Sok helyen a bablevest és a töltött káposztát is birssel bolondítják meg.
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. A katalánok a birsalmasajtot manchego sajttal fogyasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzött, apróra vágott birset. Sok helyen a bablevest és a töltött káposztát is birssel bolondítják meg.
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. A katalánok a birsalmasajtot manchego sajttal fogyasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...50 dkg birsalmát,meg tisztítjuk,cikkekre vágjuk,és másfél liter vízzel öntjük le ,2-3 szegfűszeget,
1 csipet sót,15 dkg cukrot, mokkáskanál fahéjat, és citromhéj darabokat.
Fedő alatt kis lángon, nagyon puhára főzzük,a fűszereket kidobjuk belőle,csak az ízükre volt szükségünk,
a birsalmát ,a levével együtt turmixoljuk,majd vissza tesszük a tűzre.1 dl tejfölt,1 kanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg.
Vörösborban főzve, friss sajttal tálalva is isteni
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a birspürével körülöntjük.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. És a burgonyapüréset jobban kedvelem.
Fészáraz rizlinget iszom hozzá.
Fűszeres birsalmaleves
1/2 kg birs
2 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db chilipaprika /macskapöcse Embarassed /
1 citrom héja / a fehér része nélkül, mert az keserű!/... |
|
|
|
|
|
|
|
... napra:
1 nap:
Reggeli: kakaó (két-három evőkanálnyi Nutrison powderrel dúsítva), margarin, kifli, paradicsom.
Tízórai: vaníliás Nutridrink + banánturmix.
Ebéd: birsalmaleves, rántott sajt, karottás rizs, tartármártás (egy evőkanálnyi Nutrison powderrel dúsítva).
Uzsonna: mogyoró.
Vacsora: tejföl (két-három evőkanálnyi Nutrison powderre... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg.
Vörösborban főzve, friss sajttal tálalva is isteni Vörösborban főzve, friss sajttal tálalva is isteni
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. A katalánok a birsalmasajtot manchego sajtta... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db birsalma
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kristálycukor
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés:
A birsalmákról a bolyhokat letöröljük, megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, majd a sóval, a cukorral és a fahé... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Citromfüves birsalmaleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj)
2 evőkanál nyírfacukor
2-3 birsalma, megtisztítva, magháza kivágva és húsa kockákra vágva
8 dl víz
1 csipet só
2 kiskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál natúr joghurt vagy szójajoghurt
1,5 dl zabtejszín... |
|
|
|
|
|
|
|
... kaposztaval toltott palacsintat
#850
2008. november 6. 10:42
Válaszolj!
Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...
Birsalmaleves 1.
Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára főzzük. (A főzőlev... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg.
Vörösborban főzve, friss sajttal tálalva is isteni
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. A katal... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandulát vagy mogyorót is adhatunk hozzá főzés közben. Így még gazdagabb lesz.
Citromfüves birsalmaleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj)
2 evőkanál nyírfacukor
2-3 birsalma, megtiszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg.
Vörösborban főzve, friss sajttal tálalva is isteni
Főzhetünk belőle kompótot szegfűszeggel, cukorral, citrommal vagy birsalmalevest ugyanígy - turmixolva. A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom. A birsalmasajt nagyon sokáig eláll, süteményekbe is kiváló. A ... |
|
|
|
|
|