Belépés
Húsvéti receptek
... alakítjuk.

Körözött másképpen
I. Tavasszal, illetve nyáron két-három apróra vágott zöldhagymát is adhatunk hozzá.
II. Paradicsommal, húsos zöldpaprikával, rózsa alak*ra bevagdalt hónapos retekkel, apró nyers uborkával stb. köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag...
Tanyasi rakott csirke
... vöröshagyma
szeletelt bacon
vegeta, só, olaj

Elkészítés:

Kiolajozzuk a tepsit, 2 réteg krumplit karikázunk rá, sózzuk.
Rápakoljuk a fűszerezett, bevagdalt csirkecombokat. Rászórjuk (és a kimaradt résekbe tömködjük) a felkarikázott répát, hagymát, a tetejét beborítjuk sűrűn krumpliszeletekkel, fűszerezzünk, a tetejére sok bacon-szeletet b...
Hidegtálak-saláták
... talapzatot készítünk, amelyre a felvágott jércét úgy "rakjuk össze",
amilyen eredeti formája. Olvasztott aszpikkal lefényezzük a töltött jércét, a
combokra alufóliából ollóval bevagdalt hüvelyt húzunk.
A vörös boros aszalt szilvát jól lehűtve kínáljuk mellé.

Hideg sült csirkemáj zsírjában

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg libazsír, 10 dkg vö...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
kazári ferentő
... a buktatésztát és kelni hagyjuk Amíg a tészta kel, a mákot ledaráljuk.

Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipóból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldalát bevagdaljuk, és föltekerjük, mint a darázsfészket, úgy, hogy a bevagdalt oldal a süti szélére essen.

Sütés után a 0,5 l tejhez hozzátesszük a vaníliás cukrot. Ebben megmártjuk a kisült té...
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Bazsalikom:
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.

Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 vi...
Sváb almás lepény
... a margarint is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat...
Kígyórétes
... kinyújtjuk az egyiket.A lap hosszabbik oldalait kb 2 cm széles és 8 cm mélységig bevagdossuk.A símán maradt közepét kevés morzsával megszórjuk,és erre a részre helyezzük a tölteléket.A bevagdalt széleket ferdén egymásra hajtogatjuk a töltelék tetején,tojással megkenjük.
Ugyan így járunk el a másik két résszel is.175-180 c fokon megsütjük.kb 40-45 perc.Ha kihült,ferdén felsze...
Egészben Sütött Malac
... zsineggel a nyílást összevarrjuk. A malac külső felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütőbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettész...
Sváb almás lepény
... a margarint is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat a bevagdalt felükkel felfelé egyenletesen osszuk el rajta, és enyhén nyomkodjuk bele. Süssük meg az előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt, majd zselével, vagy dzsemmel kenjük meg.
...
Gombás ponty tejfölben sütve
... halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kifilézzük és a maradékot felengedjük vízzel. Beleszeljük a hagymát, sózzuk és főzzük egy háromnegyed órát.
Kivajazunk egy tepsit és ebbe tesszük a bevagdalt, besózott pontyszeleteket. A bort és a halléből 2 decilitert rálocsolunk, lefedjük és egy negyed órára a sütőbe tesszük.
A vajon a gombát sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és meglocso...
Almás-sajtos vadkacsa
... melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál.
A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát reszelőn a húsra reszeljük. A sajtot lereszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel m...
Bazsalikom
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.
Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 virág nő...
Ricset köményes kiflivel
... hideg vízbe áztatjuk. A füstölt hússal, ha túl sós, szükség esetén 1-2 órára szintén ezt műveljük. Ezután egy darabban feltesszük főni a megtisztított, egészben hagyott zöldségekkel és a bevagdalt hagymával együtt. Egy másik edényben a babot, míg egy harmadikban a jól átmosott árpagyöngyöt főzzük puhára. Ha kész, mindkettőt leszűrjük, leöblítjük, összekeverjük, és annyi füstölt le...
Bazsalikom...
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.

Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 vi...
Kazári ferentő
... osztjuk.
6. Hosszú, vékony rudakat sodrunk a cipókból, egyik oldalukat bevagdossuk, majd kb 20 cmként felvágjuk.
7. A 20 cm hosszú rudacskáinkat csiga alakba tekerjük, úgy, hogy a bevagdalt tarajos rész kívülre essen.
8. Sütőpapírral bélelt tesibe tesszük és megsütjük őket.
9. Amíg a ferentők sülnek, felforraljuk a 7 dl tejet, teszünk bele mézet ízl...
Szabadkai káposzta
... sor karikára vágott paradicsomot, majd erre, csíkokra ...
Peperonata
... féle színű paprikát, és lefedve add...
1 2 3 4 
Címkék: Magyar Recepttár, Egészben Sütött Malac, CSÜLKÖS RECEPTEK, Barangolás Nagy-Magyarországon, kimaradt résekbe, felkarikázott répát, tetejét beborítjuk, felvágott jércét, töltött jércét, vörös boros, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, mákot ledaráljuk, tészta megkelt, rudacskák egyik, bevagdalt oldal, süti szélére, vaníliás cukrot, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, legtöbb helyen, erek körül, tojásdad levelek, erek mintázata, lisztet keverjük, csatos tortaformát, tésztát töltsük, símán maradt, részre helyezzük, bevagdalt széleket, töltelék tetején, nyílást összevarrjuk, malac külső, szalonnát mindig, malac megsült, sütőből kivéve, órát pihentetjük, bevagdalt felükkel, előmelegített sütőben, maradékot felengedjük, háromnegyed órát, negyed órára, sütőbe tesszük, gombát sütni, combokat szintén, szalonna szeleteket, kissé kiveregetett, combot bevagdalt, almát reszelőn, húsra reszeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.