|
|
|
... alakítjuk.
Körözött másképpen
I. Tavasszal, illetve nyáron két-három apróra vágott zöldhagymát is adhatunk hozzá.
II. Paradicsommal, húsos zöldpaprikával, rózsa alak*ra bevagdalt hónapos retekkel, apró nyers uborkával stb. köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
szeletelt bacon
vegeta, só, olaj
Elkészítés:
Kiolajozzuk a tepsit, 2 réteg krumplit karikázunk rá, sózzuk.
Rápakoljuk a fűszerezett, bevagdalt csirkecombokat. Rászórjuk (és a kimaradt résekbe tömködjük) a felkarikázott répát, hagymát, a tetejét beborítjuk sűrűn krumpliszeletekkel, fűszerezzünk, a tetejére sok bacon-szeletet b... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... talapzatot készítünk, amelyre a felvágott jércét úgy "rakjuk össze",
amilyen eredeti formája. Olvasztott aszpikkal lefényezzük a töltött jércét, a
combokra alufóliából ollóval bevagdalt hüvelyt húzunk.
A vörös boros aszalt szilvát jól lehűtve kínáljuk mellé.
Hideg sült csirkemáj zsírjában
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg libazsír, 10 dkg vö... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a buktatésztát és kelni hagyjuk Amíg a tészta kel, a mákot ledaráljuk.
Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipóból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldalát bevagdaljuk, és föltekerjük, mint a darázsfészket, úgy, hogy a bevagdalt oldal a süti szélére essen.
Sütés után a 0,5 l tejhez hozzátesszük a vaníliás cukrot. Ebben megmártjuk a kisült té... |
|
|
|
|
|
|
|
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.
CSÜLKÖS RECEPTEK
Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.
Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 vi... |
|
|
|
|
|
|
|
... a margarint is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat... |
|
|
|
|
|
|
|
... kinyújtjuk az egyiket.A lap hosszabbik oldalait kb 2 cm széles és 8 cm mélységig bevagdossuk.A símán maradt közepét kevés morzsával megszórjuk,és erre a részre helyezzük a tölteléket.A bevagdalt széleket ferdén egymásra hajtogatjuk a töltelék tetején,tojással megkenjük.
Ugyan így járunk el a másik két résszel is.175-180 c fokon megsütjük.kb 40-45 perc.Ha kihült,ferdén felsze... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsineggel a nyílást összevarrjuk. A malac külső felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütőbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettész... |
|
|
|
|
|
|
|
... a margarint is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat a bevagdalt felükkel felfelé egyenletesen osszuk el rajta, és enyhén nyomkodjuk bele. Süssük meg az előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt, majd zselével, vagy dzsemmel kenjük meg.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kifilézzük és a maradékot felengedjük vízzel. Beleszeljük a hagymát, sózzuk és főzzük egy háromnegyed órát.
Kivajazunk egy tepsit és ebbe tesszük a bevagdalt, besózott pontyszeleteket. A bort és a halléből 2 decilitert rálocsolunk, lefedjük és egy negyed órára a sütőbe tesszük.
A vajon a gombát sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és meglocso... |
|
|
|
|
|
|
|
... melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál.
A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát reszelőn a húsra reszeljük. A sajtot lereszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel m... |
|
|
|
|
|
|
|
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.
Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 virág nő... |
|
|
|
|
|
|
|
... hideg vízbe áztatjuk. A füstölt hússal, ha túl sós, szükség esetén 1-2 órára szintén ezt műveljük. Ezután egy darabban feltesszük főni a megtisztított, egészben hagyott zöldségekkel és a bevagdalt hagymával együtt. Egy másik edényben a babot, míg egy harmadikban a jól átmosott árpagyöngyöt főzzük puhára. Ha kész, mindkettőt leszűrjük, leöblítjük, összekeverjük, és annyi füstölt le... |
|
|
|
|
|
|
|
... különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.
Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 vi... |
|
|
|
|
|
|
|
... osztjuk.
6. Hosszú, vékony rudakat sodrunk a cipókból, egyik oldalukat bevagdossuk, majd kb 20 cmként felvágjuk.
7. A 20 cm hosszú rudacskáinkat csiga alakba tekerjük, úgy, hogy a bevagdalt tarajos rész kívülre essen.
8. Sütőpapírral bélelt tesibe tesszük és megsütjük őket.
9. Amíg a ferentők sülnek, felforraljuk a 7 dl tejet, teszünk bele mézet ízl... |
|
|
|
|
|
|
|
... sor karikára vágott paradicsomot, majd erre, csíkokra ... |
|
|
|
|
|
|
|
... féle színű paprikát, és lefedve add... |
|
|
|
|
|