Belépés
Az almafa zamatos kincsei
... négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasüt...
Édes sütemények bűntudat nélkü
... élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj. Tojások sárgáját habosra keverjük a fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.

Fitness keksz (2)
25dkg tk liszt, 1/2 dl olíva olaj, 2db toj...
Kedvencem a csirkehús
CSIRKE RAGÚ

ELOSZOR IS SZALONNÁT PIRÍTANI,MAJD KISZEDNI,BELEVÁGNI A HAGYMÁT ÉS DÍSZTELNI KICSIT.ERRE FELVÁGUNK PAPRIKÁT,GOMBÁT,BELETESSZUK ÉS TOVÁBB DÍNSZTELJUK,MAJD AZ APRÓRA VÁGOTT CSIRKE BELSOSÉGEKET.ELOBB A ZUZÁT ÉS A SZÍVET MIVEL TOVÁBB SULNEK - FONEK, MAJD AMIKOR MAJDNEM KÉSZ AZ APRÓR...
Gyümi leves főzés nélkül
... narancslével, a gyümölcspéppel elkeverjük, ízesítjük tetszés szerinti mézzel vagy folyékony édesítővel, kevés őrölt fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, majd a felkockázott gyümölcsöt is beletesszük. Tálalásig a hűtőben parkoltatjuk.


Nálunk kizárólag barackból készült a leves, de lehetne hozzá sárgadinnyét, szőlőt, epret, szedret, málnát, cseresznyét, meggyet is haszn...
Down-under fizz
... rész vodka
1/2 rész citromlé
1 rész narancslé
1/2 tk. grenadine
szódavíz

A shakerbe jeget teszünk és beleöntjük a citrom- és narancslevet, a vodkát, majd beletesszük a grenadine-t. Az egészet alaposan összerázzuk és egy pohárba töltjük. Végül a szódát rátöltjük és már kínálhatjuk is a koktélt.
...
Tavaszi zöldségleves
... fej karfiol
1,5 dl víz
só, húsleveskocka


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd beletesszük a karalábét és a sárgarépát. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.

Hozzáadjuk a többi zöldséget, és puhára főzzük. Néhány zsenge karalábélevelet is belefőzhetünk. A húslevesko...
Kati Szakácskönyvéből:)
... bors
ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük. Pirított zs...
Boros, mazsolás almaleves
... fehérbors
félmaréknyi mosott és rumba áztatott mazsola

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, vékony gerezdekre vágva egy kisebb fazékba tesszük, ráöntve a bort, beletesszük a cukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 4 dl vizet forralunk a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzzük, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntjük az almához. A pudingot simá...
Sajtos kifli
... majd egy negyedet még három részre.
Tölteléket tehetünk bele: lekvárt, sajtot, kakaót - ízlés szerint.|...
karfiolos tészta
... köménymag
lecsó. illetve paprika paradicsom.
1dl tejfel
i kiskanál liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a lecsót, felöntjük egy kis vizzel és kicsit főzzük.
Beletesszük az összevágott karfiolt a füszereket és készre főzzükA végén a tejfölös liszttel behabarjuk a tetejét megszórh...
Tejfölös mustáros csirkemáj
... csirkemáj,
1 vöröshagyma,
4 e.k olaj,
1 tejföl,
1dl tejszín,
3 e.k mustár,
só,
bors.

Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, beletesszük a májat, állandó kevergetés mellett fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kiforralva készre főzzük. Csak a végén sózzuk! Tört burgonya vagy rizs illik hozzá.

[li...
Almás káposztával sült pulykam
... kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjü...
Sport szelet
... kakaó
50 dkg darált keksz


A tejben felolvasztjuk a rámát
A cukrot összekeverjük a kakaóval
Majd a tejes rámát,és a cukros kakaót összekeverjük
Beletesszük a rum aromát
Végül hozzá keverjük a darált kekszet


Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van, jól belenyomkodjuk
Majd leöntjük csokimá...
Fõételek
... vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a kül...
Finom dísz a MÉZESKALÁCS
... szódabikarbóna, fűszere ízlés szerint: szegfűszeg, fahéj, reszelt citromhéj

Elkészítés: A mézet gőz fölött meglágyítjuk, hozzáadjuk a margarint, és óvatosan összedolgozzuk. Ha kihűlt beletesszük a tojást, és végül hozzáadjuk a lisztet, meg a fűszereket, és a szódabikarbonát. Összedolgozzuk, majd kb 2 órát hűvös helyen pihentetjük. Kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggat...
Harcsapaprikás
... megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, rászűrjük a halalaplevet, és fedő alatt sűrűre főzzük. Beletesszük a halszeleteket, és lassú tűzön gyöngéden puhára főzzük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, megöntözzük tejföllel. A kapros galuskával tálaljuk. Galuska: A lisztet elkev...
Gasztronómiai lexikon K - L
... történő sütés:

A sütést minimális, de forró zsiradékban kezdjük, hogy a hús felületén a rostok és a fehérjék a hő hatására védőréteget képezzenek. A hússzeleteket beletesszük a forró zsírba, egyik, majd másik oldalát is szép pirosra, ropogósra sütjük.

Kiforralás (lsd. még átforralás):

A liszttel sûrített ételek sû...
Mit tud a burgonya...még
... nem illik az ételbe, akár ki is dobhatjuk.

Az oxidálódott ezüsttárgyak, ékszerek tisztításához nem kell vegyszer. Megfőzünk néhány darab burgonyát, és langyosra hűlt vizébe beletesszük a tisztítandó ezüstöt. Ha az oxidréteg eltűnt, leöblítjük, és szárazra töröljük.

Ha szemüvegünket átdörzsöljük nyers burgonyaszelettel, majd puha ruhával, kevésbé fog bepárás...
Mandula
... 1 órát kell főzni. (Gyerekkoromban ezt úgy szoktam, hogy 12 másodpercig látható legyen a főzőkanál által húzott csík. :-) ). Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. Mi szeretjük, ha sok van benne, van, aki csak pár cseppet tesz. A zöldet szoktuk használni, mert szép színt is ad a krémnek. A krémmel megtölt...
Gyermekkorom ízei - 4. rész
... gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ha mirelit borsót használunk, azt is megfőzzük. A sűrített paradicsomot, vagy ketchupot elkeverjük az ananász levével, és a húsra öntjük. Beletesszük a sárgarépát, kukoricát, zöldborsót, és a kisebb darabokra vágott ananászt és összeforraljuk. Curys rizzsel tálaljuk.

Orsika rovata (orsika.virtus.hu)
...
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, CSIRKE RAGÚ, ELOSZOR IS SZALONNÁT PIRÍTANI, MAJD KISZEDNI, BELEVÁGNI HAGYMÁT ÉS DÍSZTELNI KICSIT, ERRE FELVÁGUNK PAPRIKÁT, BELETESSZUK ÉS TOVÁBB DÍNSZTELJUK, MAJD AZ APRÓRA VÁGOTT CSIRKE BELSOSÉGEKET, ELOBB ZUZÁT ÉS SZÍVET MIVEL TOVÁBB SULNEK, MAJD AMIKOR MAJDNEM KÉSZ AZ APRÓR, almafa zamatos, tojásfehérjét habbá, tésztába keverjük, olvasztott margarinnal, tejben megfuttatjuk, masszához öntjük, futtatott élesztőt, reszelt citromhéjat, gyümölcspéppel elkeverjük, felkockázott gyümölcsöt, hűtőben parkoltatjuk, shakerbe jeget, egészet alaposan, pohárba töltjük, szódát rátöltjük, zöldségeket megtisztítjuk, fazékban vizet, többi zöldséget, leves felforrt, almákat meghámozzuk, kisebb fazékba, másik edényben, fűszerekről leszűrt, pudingot simá, apróra vágott, olajon megpároljuk, összevágott karfiolt, tejfölös liszttel, tetejét megszórh, olajon aranysárgára, többi hozzávalót, végén sózzuk, almák magházát, gerezdekre szelt, káposzta tetejére, tejben felolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.