|
|
|
... (Kavics74)
Rugalmas tésztát gyúrsz lisztből, 1 tojásból, kevés sóval és körömnyi darabokat
"lecsippentve" belőle, majd lisztben megforgatva, hogy össze ne ragadjon belefőzöd
a levesbe. Hát ettől csipedett, hogy csipkedős-technikával készül. :)
MARADÉK TOJÁSFEHÉRJE FELHASZNÁLÁSÁHOZ. (Sherryl)
Habbá v... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 liter vízben felforralom a karikákra vágott kolbászt, majd beleöntöm a párol... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemnekzöldjével, kevés liszttel, majd tovább pirítva csontnak levével felengedjük. Fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és ha a hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... re melegített süt ben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk
kih lni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki bel le. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és
belef zzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és
hozzáadjuk a lehütött f zött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
* 2 kg lecsópaprika
* 1 kg paradicsom
* 50 dkg vöröshagyma
* 20 dkg szalonna
* 2 ek pirospaprika
* 6-8 szál Füstli (füstölt virsli)
A galuskához:
* 50 dkg finomliszt
* 6 tojás
* só... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Zsemlegombóc krémlevesekhez
2-3 zsemle vagy 2 szelet barna kenyér, 1 egész tojás, 1 ek. párolt hagyma, petrezselyem zöldje apróra vágva, só, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 ek. liszt.
Az áztatott és kicsavart zsemlét az adalékokkal jól összekeverjük. Pihenni hagyjuk. Vizes kanál segítségével apró gombócokat formázva belef6zzük a levesbe. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál
törött fehér bors, 3 evőkanál liszt.
Elkészítése: A csirke szárnyakról a szárnyvégeket levágjuk (ezeket
levesbe belefőzhetjük), a visszamaradó húsos részeket megsózzuk. A
tojásokat habosra fölverjük, a megmaradt sót és a borsot hozzáadjuk.
A reszelt sajtot és a mogyorót külön kis tálban öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás,
1 tojás sárgája, 12 dkg reszelt sajt, só, 1/2 szerecsendió reszelve.
Elkészítése: Felforraljuk a sózott tejet, felolvasztjuk benne a
margarint, és állandóan kevergetve belefőzzük a lisztet. Addig
keverjük a tûzön, míg a massza az edény falától elválik: akkor a
tûzről levéve állandó keverés közben beleütjük a 3 egész tojást,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kőre, nem meleg helyre. Kis tej élesztőhöz. Másnap átgyúrni és elosztani 6 felé.
Töltelék:
55 dkg dió, 55 dkg mák, zsír nélkül, a dió alá prézli. 1 merőkanál tejbe belefőzni a vaniliát, szegfûszeget, fahéjat, citromhéjat, bele 55-55 dkg cukor és lassan a mák-dió.
Mákba diónyi zsír.
A tésztát nem kell keleszteni. 5 perc forró... |
|
|
|
|
|
|
|
... rizs, a köles, a bab vagy a lencse. A hagyomány szerint ezek az apró magvak a pénz bôségét jelentik, így szokás volt ezekbôl ételt készíteni. Sok háznál még a lencsefôzelékbe mandulaszemet is belefôztek, s az a lány, akinek ezt kimerték, még abban az évben férjet talál. S persze minél kevesebben ültek az asztalhoz fôzeléket enni, annál nagyobb volt az esélye annak, hogy valakinek ... |
|
|
|
|
|
|
|
... barna fiú háttal fordul. A leányka belekapaszkodik a nyakába. Gergő megindul a part felé, a leányka meg a víz színén lebeg és rugódozik.
Azonban hogy a parthoz érnek, Gergő belefogódzik a kákabokor zöld üstökébe, és aggodalmasan néz körül.
- Jaj, a szürke!
Kilép a vízből, és ide-oda futkos, vizsgálódik a fák között.
- Várjon, Vicuska - kiáltja a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártunk a száránál fogva, majd pár pillanatra forró olajba tesszük. Lecsepegtetjük, megcukrozzuk. Kézből fogyasztható! Képviselőfánk bodzavirágkrémmel A képviselőfánkok krémjébe belefőzzük a bodza-virágokat, majd ezzel a krémmel töltjük a fánkot.
Bodzás palacsinta
A palacsinta tésztájába friss bodzavirágot morzsolunk. Kisütés után bodzalek... |
|
|
|
|
|
|
|
... . .Már nem csattog a légkalapács. Meg kell mozdítanom a balkarom, meg kell néznem az órámon, mennyit aludhattam. Az anyomasztó, rám nehezedő fuldoklás, amit álmodtam . . . A fejemis belefájdult. Szorító a fájás mind a két halántékomon. Levegőkellene, több levegő, sok oxigén, hogy fölengedjen a görcs abordáimban, meg a gyomrùom körül.Mintha egyszer már álmodtam ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldborsót külön sós vízben meg kell főzni
tálalásnál alulra kerül a lesütött szelet hús, rá a ragu, és végül a tetejére szórva a főtt borsó (sajna sok helyen belefőzik, pedig nem kéne)
köretnek sült krumpli, párolt rizs illik hozzá a legjobban (vegyesen is), de burgonyafánkkal, krokettel, vagy akár "tavaszi" rizzsel (... |
|
|
|
|
|
|
|
... káposztalét,és mégegyszer felfôzzük a levest.
Tanácsok:
A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a kápo... |
|
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
|
|
|
|
|
|
|
Amióta csak a harmadăt eszi meg a zsemlênek, ês rondabarna, földig êrô sălat hord, azóta fêlembernek êrzi magăt, viszont igy măr belefêr a kocsiba, aminek fenemód örűl.... |
|
|
|
|
|
|
|
... a kiszolgáltatott beteg belássa, inkább kórházban a helye. Ő azonban nem akart kórházat. Kitartott a padon másnap vagy harmadnap megírta a Menekülésem című versét, amelybe név szerint is belefoglalt. Mi persze nem tudtunk semmit akkor költői munkásságáról, szokás szerint fáradtan, tettük félre azt a Fedél nélküli újságot, amit köszönetként tőle kaptunk. Pedig az újságban ott volt ... |
|
|
|
|
|