Belépés
Spárga receptek
... cukor.

A megtisztított hüvevelyknyi darabokra vágott spárgát sós-cukros vízben megfőzzük és leszűrjük. A vékonyra szelt sonkát olajban kisütjük és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az...
x
... vöröshagymát beleszórjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy jócskán ellepje. Nagy lángon fölforraljuk, majd 10-15 percig kis lángon főzzük. Egy tepsit kivajazunk, a kissé besózott pontyfiléket belefektetjük. A bort meg ugyanannyi leszűrt halalaplevet ráöntjük, megvajazott alufóliával letakarjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15 percig sütjük. A go...
Disznótoros rakott káposzta
... hurkát felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon szeretem.)
4. Egy kb. 25x30-as magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét. Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük.
5. Erre egy vékonyabb réteg káposztát teszünk. Megbo...
R betűs receptek
... megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban ...
x
... vöröshagymát beleszórjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy jócskán ellepje. Nagy lángon fölforraljuk, majd 10-15 percig kis lángon főzzük. Egy tepsit kivajazunk, a kissé besózott pontyfiléket belefektetjük. A bort meg ugyanannyi leszűrt halalaplevet ráöntjük, megvajazott alufóliával letakarjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15 percig sütjük. A go...
x
... becsomagoljuk, és végeit összekötjük. Lábasban vizet forralunk, a nyers sárgarépával, a vöröshagymával, a citromlével meg a fehérborral ízesítjük, a babérlevéllel fűszerezzük. A fogastekercset belefektetjük, és kis lángon 20-25 percig főzzük. A léből kiemelve tepsire tesszük, kissé hűlni hagyjuk, végül deszkát borítunk rá, súlyokat vagy dobozos tejet, üdítőt rakunk a tetejére, s í...
x
... árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, szétzúzott fokhagymát, és beleöntjük a cseréptálba. A babban kis fészket mélyítünk, és belefektetjük az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst. Köré rakjuk az alaposan megmosott héjas, nyers tojásokat. Meghintjük pirospaprikával és borssal, ráöntjük a felolvasztott zsírt, és anny...
x
... vízzel elkeverjük, és állni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
6. A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük - újrahasznosíthajuk a leszedett papírt - belefektetjük a mogyorós lapot.
7. A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 2 evőkanál rizst, és a többi rizshez adjuk az egészet. Több részletbe...
Saint- Honoré- torta
... csipet sóval felverjük, majd a maradék 200 g, apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe. A tortaforma oldalát újrabéleljük sütőpapírral, belefektetjük a tésztalapot, a tetejére simítjuk a krémet, és 12 órára behűtjük.
A díszítéshez 2 k. vízzel és a citromlével aranysárgára pirítjuk a cukrot. Egyenként megmártogatunk benne 17 for...
Meggyes pite
... Amikor kihűlt akkor tölthetjük a tésztára. A tésztát kivesszük a hűtőből és kettő cipóvá vesszük szét. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk,a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokra előmelegített sütőbe tes...
Fűszeres meggyes pite
... osztjuk.

Egy nagyobb (38*30 cm) méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. Az egyik tésztát lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából.

Egy villával megszurkáljuk. Megszórjuk a búzadarával. A meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és...
Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
... összekeverjük.

A cukkini levét leöntjük és a fenti sorrendben bepanírozzuk. A sütőt előmelegítjük. 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 k olajjal.

Belefektetjük a szeleteket és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szé...
Sajtos tepsis tarja
... kicsit ki gloffoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, szét...
Epres túrókocka
... hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.

A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Ha nagyobb s...
Almatorta
... hagyjuk. A tejfölt összekeverjük a fahéjjal, és az almapépbe dolgozzuk. Hidegre tesszük, és megvárjuk, amíg a krém elkezd megdermedni.
A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük az első lapot, /a legszebbet hagyjuk a tetejére/ kenjük rá a krém negyedét, majd ismét lap következik! Az utolsó lapot először tortacikk szerűen 12 szeletre vágjuk és a torta tetejé...
1 
Címkék: Saint- Honoré-, megtisztított hüvevelyknyi, vékonyra szelt, felével kibélelünk, tűzálló tálat, megfőtt spárgát, következő mártással, lisztből világos, spárgalével felengedjük, tepsit kivajazunk, kissé besózott, kevés tejföllel, vékonyabb réteg, kinyújtott rétest, különlegesen finom, rákospalotai asszonyok, nyers sárgarépával, fehérborral ízesítjük, babérlevéllel fűszerezzük, fogastekercset belefektetjük, léből kiemelve, alaposan megmosott, felolvasztott zsírt, tejszínt kemény, tortaforma alját, leszedett papírt, mogyorós lapot, zselatint mérsékelt, többi rizshez, tortaforma oldalát, tetejére simítjuk, citromlével aranysárgára, tésztát kivesszük, egyik cipót, tepsi alját, kinyújtott lapot, tölteléket majd, másik lapot, tetejére tesszük, felvert tojással, egyik tésztát, tepsi méretére, nyújtófára feltekerve, tepsi oldalán, villával megszurkáljuk, meggyet ízesítjük, cukkini levét, fenti sorrendben, sütőt előmelegítjük, ecsettel szép, tálban alaposan, közepes méretű, tepsit kikenjük, kinyújtott tésztát,
© 2013 TVN.HU Kft.