|
|
|
... paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az erőspaprika-krémmel tüzesítjük. Újra a tűzre tesszük, amikor felforrt, a halat, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára p... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított
paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet
és a bort a... |
|
|
|
|
|
|
|
... (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kisze... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hideg vízzel gyorsan simára keverjük. Ezzel a rántással sűrítjük a levest, majd amikor újra forr, a csipe... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest leszűrjük, beledobjuk a megtisztított ceruzabab-szálakat, és félig lefedve puhára főzzük. A gerezdekre vágott paradicsomokat éppen csak átforrósítjuk benne.
4. Miközben a bab fő, a maceszmasszából vizes kéz... |
|
|
|
|
|
|
|
... és az olajban üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
3. Kis lángon 10 percig főzzük, majd beledobjuk a kinyomkodott szójakockát is. A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, befödve kis lángon puhára pároljuk, elpárolgó levét pótoljuk.
4. Mielőtt teljesen megpuhul, a borsót ... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Mielőtt megpuhul, beledobjuk az apró kockákra vágott burgonyát. A megtisztított, feIkockázott répát kevés olajon vagy vajon megpároljuk, rádobjuk a zöldborsót, tovább pároljuk, majd kevés lisztet rászórunk, összepirí... |
|
|
|
|
|
|
|
... úszóhólyagokkal együtt. A tetejére aprítunk kilónként két közepes fej hagymát, ha lehet kétfélét, majd annyi vízzel töltjük fel, amennyi teljesen ellepi, aztán forraljuk. Ha a víz már buzog, beledobjuk a pirospaprikát, kilónként úgy egy púpozott evőkanálnyit. Legalább kétféle legyen ez is. Ha akarjuk, dobhatunk bele laskára vágott zöldpaprikát is, de cseresznyepaprikát ne! Addig f... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
Egy apró tanács: a bőrös felével fölfelé tegyük először az olajba, így nem pördül föl a filé. A mandulát a következőképpen készítjük el: fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
Egy apró tanács: a bőrös felével fölfelé tegyük először az olajba, így nem pördül föl a filé. A mandulát a következőképpen készítjük el: fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dermesztés
Elkészítés:
A kocsonyahúst gondosan megtisztítjuk és leforrázzuk. A húsdarabokat egy nagy fazékba tesszük, borssal, fokhagymával, sóval fűszerezzük. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket, és bő (5 liternyi) vízzel felöntjük. Lassan gyöngyözve addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. A kellően koncentrálódott kocsonyalé ragadós, kistányérra cse... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg szőlő, 2,5 dl víz, 25 dkg cukor
Megmossuk és leszemezzük a szőlőt.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön sziruppá főzzük.
A sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.
Végül eltávolítjuk a ,,takarót", és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
A margarint vagy vajat felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kelbimbókat lecsepegtetjük. A sárgarépát és a burgonyát a kelkáposzta főzőlevében 3 percig főzzük, leszűrjük (24 szép répakarikát félreteszünk a díszítéshez). Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a pórét, 1 percig pirítjuk-fonnyasztjuk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, azaz besamelt készítünk. Lang... |
|
|
|
|
|
|
|
... kelbimbókat lecsepegtetjük. A sárgarépát és a burgonyát a kelkáposzta főzőlevében 3 percig főzzük, leszűrjük (24 szép répakarikát félreteszünk a díszítéshez). Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a pórét, 1 percig pirítjuk-fonnyasztjuk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, azaz besamelt készítünk. Lang... |
|
|
|
|
|
|
|
... Elkészítéséhez csupán 400 gramm 16-18 hónapos érett, reszelt Montasio sajt és egy teflon serpenyő szükséges. Első lépésként felmelegítjük a serpenyőt. Amikor már eléggé felmelegedett, a sajtot beledobjuk, és engedjük felolvadni. Egy villa segítségével lesimítjuk, majd megfordítjuk, és eltávolítjuk a zsíros részt. Körülbelül 10 percig sütjük, vigyázva arra, nehogy piros színűvé sül... |
|
|
|
|
|
|
|
... megforrósítjuk, utánaízesítjük.
3. Amíg a leves készül, vagy éppen hűl, elkészítjük a betétjét. Ehhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, széles nagy serpenyőben pirítani kezdjük, majd beledobjuk a fél centis kockákra vágott zsemlét, és együtt megpirítjuk. Aki szereti, egy kevés apróra vágott metélőhagymával vagy 2 gerezd fokhagymával is fűszerezheti.
4. Tálaláskor a forró... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
1 csapott evőkanál tengeri só
Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk.
A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről.... |
|
|
|
|
|