Belépés
Paradicsomos halleves
... paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az erőspaprika-krémmel tüzesítjük. Újra a tűzre tesszük, amikor felforrt, a halat, ...
Pincepörkölt vörösborral
... hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára p...
Pincepörkölt vörösborral
... zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított
paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet
és a bort a...
Alufóliában sült gyümölcs
... (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin




ELKÉSZÍTÉS

A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kisze...
Csülkös bableves
... hideg vízzel gyorsan simára keverjük. Ezzel a rántással sűrítjük a levest, majd amikor újra forr, a csipe...
Spanyol macesz-gombócleves
... pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest leszűrjük, beledobjuk a megtisztított ceruzabab-szálakat, és félig lefedve puhára főzzük. A gerezdekre vágott paradicsomokat éppen csak átforrósítjuk benne.
4. Miközben a bab fő, a maceszmasszából vizes kéz...
Zöldborsós szójapörkölt
... és az olajban üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
3. Kis lángon 10 percig főzzük, majd beledobjuk a kinyomkodott szójakockát is. A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, befödve kis lángon puhára pároljuk, elpárolgó levét pótoljuk.
4. Mielőtt teljesen megpuhul, a borsót ...
Pulykagulyás
... apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Mielőtt megpuhul, beledobjuk az apró kockákra vágott burgonyát. A megtisztított, feIkockázott répát kevés olajon vagy vajon megpároljuk, rádobjuk a zöldborsót, tovább pároljuk, majd kevés lisztet rászórunk, összepirí...
Karácsonyi leves receptek
... úszóhólyagokkal együtt. A tetejére aprítunk kilónként két közepes fej hagymát, ha lehet kétfélét, majd annyi vízzel töltjük fel, amennyi teljesen ellepi, aztán forraljuk. Ha a víz már buzog, beledobjuk a pirospaprikát, kilónként úgy egy púpozott evőkanálnyit. Legalább kétféle legyen ez is. Ha akarjuk, dobhatunk bele laskára vágott zöldpaprikát is, de cseresznyepaprikát ne! Addig f...
Karácsonyi ételreceptek
... sütjük.
Egy apró tanács: a bőrös felével fölfelé tegyük először az olajba, így nem pördül föl a filé. A mandulát a következőképpen készítjük el: fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd ...
Karácsonyi ételek
... sütjük.
Egy apró tanács: a bőrös felével fölfelé tegyük először az olajba, így nem pördül föl a filé. A mandulát a következőképpen készítjük el: fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd ...
Sertéskocsonya
... dermesztés

Elkészítés:

A kocsonyahúst gondosan megtisztítjuk és leforrázzuk. A húsdarabokat egy nagy fazékba tesszük, borssal, fokhagymával, sóval fűszerezzük. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket, és bő (5 liternyi) vízzel felöntjük. Lassan gyöngyözve addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. A kellően koncentrálódott kocsonyalé ragadós, kistányérra cse...
Szőlőkompót
... kg szőlő, 2,5 dl víz, 25 dkg cukor


Megmossuk és leszemezzük a szőlőt.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön sziruppá főzzük.
A sz...
Zsályás sertéssült
... levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.
Végül eltávolítjuk a ,,takarót", és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
A margarint vagy vajat felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen ...
Kelbimbós kelkáposztatekercs
... kelbimbókat lecsepegtetjük. A sárgarépát és a burgonyát a kelkáposzta főzőlevében 3 percig főzzük, leszűrjük (24 szép répakarikát félreteszünk a díszítéshez). Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a pórét, 1 percig pirítjuk-fonnyasztjuk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, azaz besamelt készítünk. Lang...
kelbimbós kelkáposzta tekercs
... kelbimbókat lecsepegtetjük. A sárgarépát és a burgonyát a kelkáposzta főzőlevében 3 percig főzzük, leszűrjük (24 szép répakarikát félreteszünk a díszítéshez). Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a pórét, 1 percig pirítjuk-fonnyasztjuk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, azaz besamelt készítünk. Lang...
Friuli vegyes ízei
... Elkészítéséhez csupán 400 gramm 16-18 hónapos érett, reszelt Montasio sajt és egy teflon serpenyő szükséges. Első lépésként felmelegítjük a serpenyőt. Amikor már eléggé felmelegedett, a sajtot beledobjuk, és engedjük felolvadni. Egy villa segítségével lesimítjuk, majd megfordítjuk, és eltávolítjuk a zsíros részt. Körülbelül 10 percig sütjük, vigyázva arra, nehogy piros színűvé sül...
Currys lencsekrémleves
... megforrósítjuk, utánaízesítjük.
3. Amíg a leves készül, vagy éppen hűl, elkészítjük a betétjét. Ehhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, széles nagy serpenyőben pirítani kezdjük, majd beledobjuk a fél centis kockákra vágott zsemlét, és együtt megpirítjuk. Aki szereti, egy kevés apróra vágott metélőhagymával vagy 2 gerezd fokhagymával is fűszerezheti.
4. Tálaláskor a forró...
Húsos savanyú zöldségleves
... paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot ö...
Brokkoli
... olívaolaj
1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk.
A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről....
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ...44 45 46 
Címkék: tűzre tesszük, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, tűzre visszatesszük, kockákra vágott, felaprított paprikát, kevés vizet, bort aláöntve, szőlőlét felforraljuk, magokat kisze, rántással sűrítjük, levest leszűrjük, gerezdekre vágott, maceszmasszából vizes, olajban üvegesre, tűzről lehúzva, pirospaprikát belekeverjük, apróra vágott, kinyomkodott szójakockát, zúzott fokhagymával, majoránnával fűszerezzük, feIkockázott húst, apró kockákra, tetejére aprítunk, púpozott evőkanálnyit, apró tanács, bőrös felével, következőképpen készítjük, héjából kinyomkodjuk, kocsonyahúst gondosan, nagy fazékba, megtisztított zöldségeket, csontról leválik, kellően koncentrálódott, cukorral felforraljuk, margarint vagy, félretett szőlőszemeket, húst vágódeszkára, kelkáposzta főzőlevében, vajban világossárgára, teflon serpenyő, sajtot beledobjuk, villa segítségével, zsíros részt, leves készül, szalonnát apró, kevés apróra, citrom levét, brokkolit megtisztítjuk, zöldséget mindössze,
© 2013 TVN.HU Kft.