|
|
|
... töltelékhez először a túrót a cukorral, vaníliáscukorral, tojással lágyra keverem.
Belefújom a tejszínt, miután az előírás szerint elkészített, de már épp hogy langyos zselatint óvatosan bekeverem. Gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar dermed.
Bármilyen gyümölcs megfelelő a díszítéshez, akár vegyesen is.
Ügyeljünk a látványra.
Végül vagy egy zacs... |
|
|
|
|
|
|
|
... csapott mokkáskanál száraz élesztő),
só, kb. 1dl tej, kis cukor.
Elkészítés:
Kis langyos tejben, cukorral indítom el az élesztőt, mikor habosra emelkedik bekeverem a tésztába. A tepertőt és a margarint eldörzsölöm, sózom és két tojássárgáját és a megkelt élesztőt hozzáadva félkemény tésztát gyúrok. Legalább 10 percig kell kidolgozni. Kinyújtom t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sűrűre. Utánna beleteszem a darált húst és megpirítom. Ha már megpirult, pici vízzel felengedem. Mikor megfőtt, dobok bele egy maggi pörköltszaft kockát. Összefőzöm. Félre húzom a tűzről és bekeverem a kicsi tejföllel. Ha nem elég sűrű akkor a tejfölbe szoktam egy kevés lisztet rakni. Ebben az esetben a lisztet kiforralom.
Közben leszűröm a rizst és a karfiolt, lecsepegtetem... |
|
|
|
|
|
|
|
...
0.5 tejföl
10 kanál cukor
0.5l Hulala tejszín
2.5 citrom leve és héja / szerintem elég 2 citom /
1 vaniliás cukor
Elkészítés:
A tejfölbe bekeverem a 10 kanál cukrot, a van.cukrot, a citrom levét és héját.
A Hulala tejszínt felverem és bekeverem a tejfölhöz.
Jénai tál aljára a krémet, majd ráteszem a babapiskótát és ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... lángos:
- 1 kg liszt
- 1 egész élesztő
- 3 db tojás
- 3 kefír
- 1 evőkanál só
Az egészet össze kell dolgozni és hűtőbe kell tenni, hagyni pihenni. Délelőtt bekeverem. Délután már vehetek ki belőle annyit amennyit meg akarok sütni. Azt kinyújtom kb. 2 cm vastagságúra, majd felvágom kb 6-8 cm-es kockákra és azt nyújtogatom ki lángossá, majd bele a for... |
|
|
|
|
|
|
|
...
KATALIN
Költői beszély
/1850/
1
Megszünt a vigadók nesze,
Mogorván űl az ősi vár
Mint élet-unt vén remete,
És, melybe visszasűlyede,
Rossz kedvét nem zavarja már
Harsány zene, csengő pohár.
Szellős fokán nagy, fekete
Ágyuk lomhán könyöklenek,
Hogy a ledörgött éljenek
Heve után ... |
|
|
|
|
|
|
|
Citromos- babapiskóta
1 nagy csomag babapiskóta
0.5 tejföl
10 kanál cukor
0.5l Hulala tejszín
2 citrom leve és héja
1 vaníliás cukor
A tejfölbe bekeverem a 10 kanál cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját.
A Hulala tejszínt felverem és bekeverem a tejfölhöz.
Jénai tál aljára teszem a krémet, majd ráteszem a babapis... |
|
|
|
|
|
|
|
... recept nagyon egyszerű: minden hozzávalót tálba teszünk, jól kikeverjük. Ha nagyon sűrű, pici tejjel hígíthatjuk.
2. Egy éjszakát pihentethetjük a tésztát. (Én általában este bekeverem, és vasárnap reggelire frissen kisütöm.)
3. Palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle, bár gofrisütőben is kiválóan lehet sütni. Kinek, hogy tetszik.
4. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... világban?
Talán ezen okokból, de a mai napomon kicsit tovább húztam a fekvés idejét!
Minden reggelem úgy kezdődik, hogy gép bekapcs.
Indulás a konyhába, bekeverem a kávém!!! Ez a napi mennyiség, többet NEM!!!!
NINCS ELCSÁBULÁS!!!
LEGFELJEBB NÉHA EGY KORTY A "KEDVESÉBŐL" közös ebéd során!
Aztán vissza a géphez, addigra üzemké... |
|
|
|
|
|
|
|
... kanál víz
Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsolom, a sárgájával és a vízzel tésztává gyúrom, majd egy órára a hűtőbe teszem. A ringlót kimagozom, a fahéjas cukrot bekeverem. Egy nagy tepsibe belesimítom a tésztám kinyújtott felét. Picit megszórom zsemlemorzsával, gömbölyű részükre fektetem a fél ringlókat, alaposan megszórom őket a fahéjas cukorral, majd a... |
|
|
|
|
|
|
|
... kanál víz
Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsolom, a sárgájával és a vízzel tésztává gyúrom, majd egy órára a hűtőbe teszem. A ringlót kimagozom, a fahéjas cukrot bekeverem. Egy nagy tepsibe belesimítom a tésztám kinyújtott felét. Picit megszórom zsemlemorzsával, gömbölyű részükre fektetem a fél ringlókat, alaposan megszórom őket a fahéjas cukorral, majd a... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál víz
Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsolom, a sárgájával és a vízzel tésztává gyúrom, majd egy órára a hűtőbe teszem. A ringlót kimagozom, a fahéjas cukrot bekeverem. Egy nagy tepsibe belesimítom a tésztám kinyújtott felét. Picit megszórom zsemlemorzsával, gömbölyű részükre fektetem a fél ringlókat, alaposan megszórom őket a fahéjas cukorral, maj... |
|
|
|
|
|
|
|
... szűzpecsenye, 25 dkg szalonna, 2 nagy fej hagyma, só, grillfűszer, vaj, tucatnyi hústű.
A feltűzendő hozzávalókat 1,5 x 1,5 centis kockákra vágom, a húskockákat besózom és grillfűszerrel bekeverem. Mindezt kiteszem az asztalra a vajjal együtt. A vendég maga teszi a kívánt sorrenben és arányban a hústűjére a hozzávalókat, majd a kis kivajazott sütőtálkájába téve grillezi. 2 pe... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsibe alufóliát terítek, és megkenem margarinnal. Szépen kirakom a vékonyra vágott almaszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. Megszórom fahéjjal, és ha az alma savanyú, cukorral is. Bekeverem a vizes piskótát, és ráöntöm az almaszeletekre. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöm (tűpróba). Közben a pudingport a tejjel megfőzöm, és félreteszem hűlni. A 15 dkg margarint ugy... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsibe alufóliát terítek, és megkenem margarinnal. Szépen kirakom a vékonyra vágott almaszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. Megszórom fahéjjal, és ha az alma savanyú, cukorral is. Bekeverem a vizes piskótát, és ráöntöm az almaszeletekre. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöm (tűpróba). Közben a pudingport a tejjel megfőzöm, és félreteszem hűlni. A 15 dkg margarint ugy... |
|
|
|
|
|
|
|
... comb
2 csomag magyaros csirkepác
só
1-1,5 dl olaj
5 szelet mangalica szalonna
A csirkecombokat kicsontozom, kicsit kiklopfolom, a magyaros csirkepácot bekeverem az olajjal és a csirkecombot bepácolom. Kb. 2-3 órára beteszem a hűtőszekrénybe. A kerti szalonnasütő tűzhelyen tüzet rakok ráteszem a tárcsát, belehelyezem a bevagdalt szalonna csíkok... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomabb, mint porélesztővel, bár azzal is jó. Ha frisset használok, akkor azt megfuttatom egy kicsit a langyos tejben (a cukorral), a porélesztőt nem kell. Mostanában sokszor délután/este bekeverem, megvárom a másfél órát, aztán beteszem a hűtőbe és reggel sütöm ki frissen. Így is tökéletesen működik és így már reggelire a friss, ropogós héjú kenyérből lehet enni.
Blayer Vik... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomabb, mint porélesztővel, bár azzal is jó. Ha frisset használok, akkor azt megfuttatom egy kicsit a langyos tejben (a cukorral), a porélesztőt nem kell. Mostanában s... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérjét 6 ek forró vízzel kőkemény habbá verem, kanalanként adva hozzá a forró vizet. A sárga masszábba 6 púpos ek lisztet és 2 ek kakaót meg egy csomag sütőport keverek, majd óvatosan bekeverem a fehérjés cuccot is, úgy, hogy lehetőleg ne törjem össze a habot.
Nagy gáztepszit kizsírozok/kilisztezek, vagy kibélelek sütőpapírral, beleegyengetem a piskótamasszát és előmelegíte... |
|
|
|
|
|
|
|
... comb
2 csomag magyaros csirkepác
só
1-1,5 dl olaj
5 szelet mangalica szalonna
A csirkecombokat kicsontozom, kicsit kiklopfolom, a magyaros csirkepácot bekeverem az olajjal és a csirkecombot bepácolom. Kb. 2-3 órára beteszem a hűtőszekrénybe. A kerti szalonnasütő tűzhelyen tüzet rakok ráteszem a tárcsát, belehelyezem a bevagdalt szalonna csíkok... |
|
|
|
|
|