|
|
|
... tojásfehérje
margarin
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kiszedjük, és húsukat vékonyan felszeleteljük. A körtét kett... |
|
|
|
|
|
|
|
... lefedve 12 óráig állni hagyjuk. A tésztát kerek teflon gyümölcstorta-formába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, és az őrölt mandulával megszórjuk. A gyümölcsöket lecsöpögtetjük, a barackokat kettévágjuk. A gyümölcsökkel és a mandulaforgáccsal a tortát megszórjuk, majd meleg sütőben megsütjük. 15 percig pihentetjük, csak utána borítjuk ki a formából. A lekvárt turmixoljuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... liszttel összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk.
4.
A barackokat a lével és a likőrrel turmixoljuk. A habhoz a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, sima krémet kapunk. Tálaláskor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk, kivajazott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, sütőpapírral lefedjük, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. A barackokat félbevágjuk, a magjukat kivesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. A vajat megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára öntjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig hagyjuk állni. 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a zselatinos vizet, a citrom levét, a mézet, és félretesszük. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a sziruppal, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulaforgácsoka... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A málnát is megtisztítjuk. A meghámozott kiviket felkarikázzuk, majd mindegyik karikát kettévágjuk. A mazsolát rövid időre vízbe ázatjuk. A barackokat 1 percre forró vízbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. 3 mentalevelet megmosunk. A dinnyék felső harmadát - mint egy kalapot - l... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaniliarúd
1 liter édes fehérbor
25 dkg fekete ribizli
12 mentalevél
1 csokor friss mentalevél
10 dkg pisztácia
ELKÉSZÍTÉS
A barackokat 1 percre forró vízbe dobjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A cukrot oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kik... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
7 dkg vaj
1 doboz őszibarackkompót
2 evőkanál rum
4 tojás
2 tojássárgája
10 dkg cukor
só
ELKÉSZÍTÉS
A barackokat lecsöpögtetjük, a szirupot félretesszük. A barackok felét a szirup felével és 1 evőkanál rummal turmixoljuk, majd hűtőbe tesszük. A maradék barackot negyedekre vágjuk, és 3 dkg vaj... |
|
|
|
|
|
|
|
... húsú őszibarack
4 szelet kenyér
7,5-7,5 dkg vaj és cukor
3 tojás
4 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A kenyérszeleteket a vajban aranyszínűre pirítjuk, majd kis tepsibe tesszük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukorszirupot, a citromlét és 4 dl sört. A habot szitán áttörjük, kihűtjük, majd belekeverjük a tojásos szirupot, és a maradék sört. A sima krémet fagyasz... |
|
|
|
|
|
|
|
... érett sárgabarack
3 evőkanál hársfaméz
2 evőkanál körtepálinka
ELKÉSZÍTÉS
Teflonedényben, zsiradék nélkül, kislángon megpirítjuk a mandulát. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd még kétfelé vágjuk. A mézet mély lábosban, kislángon meglangyosítjuk, belekeverjük a barackdarabokat, és még 3-4 percig sütjük, míg aranyszínűek... |
|
|
|
|
|
|
|
... jelszó,
füttyöm csibészes: én is feljutok!
Nincs tömött zsákom s hegymászó botom,
segítő kezet tán egy társ sem ad,
de vihart-oldó déli szél kölyök-
fejemre borzol lágy barackokat!
s a hegytetőn majd minden mezt lehántva,
én is kacagva szélnek öltözök,
karjukra fűznek mind a fénynyalábok
s eltáncolunk a fejetek fölött!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl barnacukor
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 dl joghurt
3 evőkanál narancs koncentrátum
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a for... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
12 fél (konzerv) sárgabarack
12 dkg kész tejberizs
4 evőkanál őrölt mogyoró
2 dkg vaj
2,5 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig gril... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát dinnyevájóval kikanalazzuk. Az epret és a málnát megtisztítjuk. A ribizlit a szárról leszedjük (vigyázzunk, hogy a leve ne folyjon el!). A barackokat negyedekre vágjuk. A banánokat felkarikázzuk. Salátástálban a citromlevet, a narancsvirág-vizet és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket. Folpackkal lefedjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat kettévágjuk. 5 dl vizet, 15 dkg cukrot, a citromlét, a vaníliarúd-darabokat serpenyőbe tesszük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük, és a szirupba tesszük, szorosan egymás mellé. Amikor a szirup újra forrni kezd, az edényt levesszük a tűzről, és a szirupban hagyj... |
|
|
|
|
|
|
|
... béta-karotint, E-vitamint, rostot, vasat és jelentős mennyiségű káliumot. Mérsékli a magas vérnyomást, hasznos a szív- és a daganatos betegségek megelőzésében. Az egészséges, hámozatlan barackokat félbevágjuk, rácsra fektetve 80 fokon aszaljuk.
Datolya
Aszalva nagyon értékes káliumforrás és C-vitamin-forrásnak is jó ez a szinte ősidők óta termesztett tápláló ... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverünk bele. Közepes méretű tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk meg liszttel! Öntsük bele a pitetésztát, kanállal egyengessük el! Az őszibarack-kompótot csöpögtessük le! Tegyük a felezett barackokat sorjában magházával lefelé a pitetésztára, tetejét fahéjas barnacukorral szórjuk meg, majd előmelegített sütőben 140 fokon süssük körülbelül 35-40 percig! Mielőtt kivesszük a süt... |
|
|
|
|
|