|
|
|
... keksz
15 dkg margarin
10 dkg cukor
kb 3 dl tej
2 ek darált dió
2 ek kókuszreszelék
ízlés szerint mehet bele vaníliás cukor, fahéj, kávé, rum, méz vagy baracklekvár
2 ek kakaópor (a tészta egyik felébe)
2 ek narancslé (a tészta másik felébe)
1. A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, egy késsel kettévágjuk.
2. Az egyi... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg
cukor, 20 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dkg élesztô,
csipet sütôpor, csipet só. A töltelékhez:
baracklekvár, 15 dkg darált dió, 15 dkg
cukor. Csokimáz: 10 dkg cukorból, 3 dkg
kakaóporból és 3 dkg vajból készült
csokoládémáz.
Elkészítés: Az élesztôt csipet cukorral meleg
tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal e... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... álaljuk.
Igazi puncsfagylalt
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
* 3 dl tej
* 2 dl tejszín
* 0,5 dl rum
* 10 dkg sárgabaracklekvár
* 10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa)
* 1 evőkanál citromlé
* 2-3 evőkanál méz
* csipetnyi só
Elkészí... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütés nélkül
Nehézség: 2
25 dkg háj, 40 dkg rétesliszt, 3 dkg élesztő, fél dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2 tojássárga, 1 tojásfehérje, sűrű (régi, beszáradt) sárgabaracklekvár, vagy dzsem.
A hájat ledaráljuk, és 20 dkg liszttel, kés segítségével alaposan összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük. A tejet meglangyosítjuk, és a cukrot beletéve, az éleszt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs zselével leöntjük
Mozart golyó
Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor vagy csokoládé dara, meggybefőtt vagy rumosmeggy A diót, a cukrot, a csokoládét, alekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összed... |
|
|
|
|
|
|
|
... hempergetjuk es mignonpapirban talaljuk. Ez is finom.
Mozart golyó
Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor vagy csokoládé dara, meggybefőtt vagy rumosmeggy A diót, a cukrot, a csokoládét, alekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgoz... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukorral meghintve kínáljuk.
************************************ ************
Túrós gúla
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, baracklekvár.
A krémhez: 1/2 kg túró, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatin, pár szem barackbefőtt.
A tésztához szükséges alapanyagokból lekváros piskótateker... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
o 25 dkg liszt
o 2 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
o 1,5 kg alma
o cukor
o fahéj
Tojáshab:
o 2 evőkanál porcukor
o 10 evőkanál baracklekvár
o 3-4 tojásfehérje
Elkészítése:
A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
************************************ ************
Túrós gúla
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, baracklekvár.
A krémhez: 1/2 kg túró, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatin, pár szem barackbefőtt.
A tésztához szükséges alapanyagokból lekváros ... |
|
|
|
|
|
|
|
* 60 dkg fagyasztott réteslap
* 10 dkg mák
* 25 dkg dió
* 25 dkg baracklekvár
* 50 dkg túró
* 5 dl tejföl
* 10 dkg vaj
* 5 dl joghurt
* 30 dkg kristálycukor
* 25 dkg áfonya
* 2 ek méz
* 1 citrom... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
o 25 dkg liszt
o 2 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
o 1,5 kg alma
o cukor
o fahéj
Tojáshab:
o 2 evőkanál porcukor
o 10 evőkanál baracklekvár
o 3-4 tojásfehérje
Elkészítése:
A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az ... |
|
|
|
|
|
|
|
* 7 kg sárgabarack
* 1800 g kristálycukor
elkészítés
1. A sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekbe vágva az üstbe (fazékba) tess... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 7 kg sárgabarack
* 1800 g kristálycukor
elkészítés
1. A sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekbe vágva az üstbe (fazékba) tesszük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 pohár kefír
* 1 pohér tejföl
* 2 egész tojás
* 3 cs vaníliás cukor
* kb. 5 púpos ek kristálycukor
* meggy / rumba áztatott mazsola / baracklekvár - csepegtetve a tetejére
* fél l tej
elkészítés
1. A tojást, cukrot, vaníliás ... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 pohár kefír
* 1 pohér tejföl
* 2 egész tojás
* 3 cs vaníliás cukor
* kb. 5 púpos ek kristálycukor
* meggy / rumba áztatott mazsola / baracklekvár - csepegtetve a tetejére
* 1/2 l tej
elkészítés
1. A tojást, cukrot, vaníliás cukrot, kefírt, tejfölt összekeverjük, majd fél liter tejet keverünk hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 pohár kefír
* 1 pohér tejföl
* 2 egész tojás
* 3 cs vaníliás cukor
* kb. 5 púpos ek kristálycukor
* meggy / rumba áztatott mazsola / baracklekvár - csepegtetve a tetejére
* 1/2 l tej
elkészítés
1. A tojást, cukrot, vaníliás c... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 pohár kefír
* 1 pohér tejföl
* 2 egész tojás
* 3 cs vaníliás cukor
* kb. 5 púpos ek kristálycukor
* meggy / rumba áztatott mazsola / baracklekvár - csepegtetve a tetejére
* fél l tej
elkészítés
1. A tojást, cukrot, vaníliás ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tejfölös keksztorta
Hozzávalók:1 l tejföl,4 ek porcukor,2 ek baracklevár,2 cs háztartási keksz,magozott meggybefőtt, zselatin
A tejfölt 3 részre osztjuk,1. részbe baracklekvárt, másik kettőrészbe a porcukrot keverjük.Majd egy kapcsos tortaforma alját elkezdjük rétegezni:1.sor keksz(csak úgy szárazon)2.sor a cukros tejföl fele,3.sor keksz, 4. sor a baracko... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelt héja. A cukorral elkevert darált mákot tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, a reszelt citrom héját. Hűtőbe tesszük.
Diótöltelék: 20 dkg dió, 2 evőkanál sűrű baracklekvár, 12 dkg cukor, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 narancs reszelt héja, 3 dkg reszelt csokoládé, 0,5 dl rum. A cukorral elkevert darált diót tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a lekvár... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ráma : 12.5 dkg
Tojás 1 db
Méz.: 2 ek
Mézes fűszer keverék: 1 ek
Szódabikarbóna: 1 kk
Elkészítés: Összegyúrjuk, 3/4 részét tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk meggyel, és a tészta többi részével berácsozzuk.
A rácsok közé darabos diót szórunk.
Sütjük, sütés után leöntjük csoki mázzal
Vaj: 12dkg felolvasztva... |
|
|
|
|
|