|
|
|
... égen,
aludni készül a természet megint,
a nyár álma száll a lehűlő éjen.
A láthatár alja fény, aranykarát,
rozsdát szikráz, a gyér napsugarát
ringatja a tölgy aranybarna lombja.
Lassan dobolni kezd az ősz esője,
pókhálószálakkal a fény beszőve,
a széna illatát az égbe szórja.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy ahol összecsíptük az a rész legyen alul.|... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kg-ért csak 20 forintot kellett fizetni. Minden nap az asztalunkon volt. Nem riogatott bennünket senki az élesztővel, és akkor még a fehér finomlisztet sem használták szitokszóként. Az aranybarnára sült héj és a légiesen foszlós belső kombóját még ma is a számban érzem. Rég találkoztam igazi fehér kenyérrel a boltok polcain, így arra gondoltam, mi lenne, ha megpróbálnám én elkészí... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsibe. A megtöltött gombákat a tepsire tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.
7. Minden tányérra teszünk a sült krumpliból, mellé rakunk egy-egy gombát és a paradicsomos kapris salsát. Jó étvágyat!
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... palacsintatésztát, hogy befedje. Amikor a tészta elkezd buborékolni, a palacsinta készen áll a for... |
|
|
|
|
|
|
|
... rakd rá a sonkát vagy a
kolbászt, de bármit pakolhatsz rá, amit a hűtődben találsz,... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk.
Forrás: Mindmeget... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd újra besamel, spenót és sajt következik. A rétegek tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg... |
|
|
|
|
|
|
|
... oregánóval, rakd rá a sonkát vagy a kolbászt, de bármit pakolhatsz rá, amit... |
|
|
|
|
|
|
|
... a masszával megtöltöttem a burgonyákat. A tete... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje, mert rendkívül lágynak, krémszerűnek kell lennie.
Öntsük a tésztát a kivajazott tortaformába.
A sütéshez
Süssük egészen addig, míg a teteje aranybarnára nem sül, és a torta nem “ugrál", ha finoman megrázzuk a tortaformát (kb. 40-50 perc).
Ha a teteje már fél óra elteltével aranybarna színben pompázik, de nem sült ... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk.
Forrás: Mindmeget... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.
A tepsi méret: 25 x 39 cm
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig... |
|
|
|
|
|
|
|
... meggyet, majd miután a tészta masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe öntötted, szórd meg alaposan meggyel az egészet.
5. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz. Ha úgy érzed, a belseje még lágy, de kezd a teteje megpirulni, akkor takard le alufóliával, hogy egyenletesen süljön át.
Porcukorral meghintve tálald. Jó étvágyat... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát vagy akár kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.
Krém:
- 2 csokipudingot 5 dl tejben megfőzök, majd hagyom teljesen kihűlni
- közben 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral kikeverek... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk és rá tesszük a húsra, minden húsra 2 szelet... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűnnek a csomók .
Formába öntjük (érdemesebb két részletben sütni mert akkor valamivel magasabb piskóta lapokat kapunk ) és 175 fokra a sütőbe rakjuk 20-25 percre .
Ha a teteje aranybarna akkor kész is .
Amíg hűlnek a tortalapok addig elkészítjük a krémet amihez a habtejszínt felverjük és ha elkészült akkor hozzáadjuk a mascarpone t a porcukrot és a vanília aromát .... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőrös oldalával lefelé. Ne használjunk semmilyen zsiradékot, mert a bőr maga is elég zsíros, így az biztosítja majd, hogy ne égjen meg. Néhány percig süssük, néha nézzünk alá, ha szép aranybarna színű, akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük 2-3 percig. Majd vegyük le és helyezzük tepsibe a bőrös oldalával felfelé. Ekkorra már kezd nagyon jól kinézni, de itt még nincsen kés... |
|
|
|
|
|
|
|
... habot.
Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.
Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűre megsütjük.
Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt cseppenthetünk rá, köré..., megöntözhetjük egy-két ek gyümölcsszörppel.
... |
|
|
|
|
|