|
|
|
... virágzata rovarmegporzású, termése szárnyas makk.
Bár gyümölcsként fogyasztjuk, zöldségként tartják számon; a levélnyelét használjuk fel. Levélnyelének magas oxál- és almasavtartalma következtében a rebarbara igen frissítő, szomjat csillapító hatású zöldség. Az emésztést is serkenti, egyúttal baktériumölő hatású. A levélnek csak a nyelét fogyaszthatjuk, mert a levélleme... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyakorol a gyomorra és az emésztőrendszerre, erősíti az immunrendszer működését. Lábadozó betegek gyorsan regenerálódnak, ha a napi étrendjüket almalével egészítjük ki. Foszfor- és almasavtartalma jótékony hatással van az agyra, a vese- és májműködésre. Fokozza a kiválasztószervek teljesítményét.
A vese, a húgyutak gyulladásainál, emésztőrendszeri panaszok, hasmenés, kö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szer. Egy epret törj össze villával pépesre, és keverj hozzá fél teáskanál sütőport. A pasztát kend fel, öt perc hatóidő után pedig moss fogat, majd öblítsd le a pasztát. Az eper almasavtartalma miatt kiváló fehérítő hatással bír. Segít felvenni a harcot a kávé-, illetve a teafogyasztás által okozott foltokkal. Túl gyakran azonban nem szabad alkalmaznod, mert lemarja a fogzománc f... |
|
|
|
|
|