Belépés
Almás-túrós muffin
... szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokka...
Almakenyér
... vaj.

Elkészítése:

Vágjuk nagyobb, körülbelül két centis darabokra a kimagozott almákat. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, majd tegyük bele az almadarabokat. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, míg nem barnulni kezd. Szórjuk egy dagasztótálba a liszteket, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyük bel...
Almadzsem
... egzotikusabbá tehető



Első lépésként hámozzuk meg és daraboljuk fel kis kockákra az almát. Rakjuk az almadarabokat a turmixgépbe, adjunk hozzá egy kevéske almaecetet. Szórjunk bele egy kis fahéjat, majd addig pürésítsük a gyümölcsdarabokat, amíg egyöntetű szósszá nem válik.

Ezután a ma...
Fahéjas-almás kuglóf
... a tojásokat. A mogyorót a liszttel és 2 tk. fahéjjal összekeverjük. A nugátkrémet kanalanként A tojásos keverékbe vegyítjük. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és beleforgatjuk az almadarabokat. A tésztát margarinnal vastagon kikent, liszttel meghintett 2,5 l-es kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 1/4 órát sütjük. Szükség esetén 45 perc múlva alufóliá...
Alma palacsintában
... gyümölcsdarabokat felhasználásig citromlével elkevert hideg vízbe tesszük. A palacsintatésztához a többi hozzávalót villával csomómentesre keverjük. Megforgatjuk benne a lecsepegtetett alma...
Madarak
... együtt eszegette a verebekkel, vadgalambokkal. Néha megjelentek a vetési varjak is, és a karvaly is oda-oda csapott, a kis kosztosok közé. A feketerigók inkább a földre lerakott almadarabokat ették. Igaz, hogy a cicáink leselkedtek rájuk, de a madarak már a végére egészen jól tartották a távolsságot, és a cicák nem tudták őket elkapni. Most itt a tavasz, és mint minden évben vár...
Receptek
... 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Elkészítése: Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg! Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is kockázhatjuk, de nem, muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük össze. ...
Muffin
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?...
Almás bögrés süti
... először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztához hozzáadjuk az almadarabokat, még egyszer jól átdagasztjuk, majd a bögrékbe töltjük. A tetejükre egy-egy kivágott almamotívumot helyezünk. A tepsit a bögrékkel együtt a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményeket m...
Sutemenyek
... először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztához hozzáadjuk az almadarabokat, még egyszer jól átdagasztjuk, majd a bögrékbe töltjük. A tetejükre egy-egy kivágott almamotívumot helyezünk. A tepsit a bögrékkel együtt a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményeket m...
Házilag készíthető italok
... liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg!
Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is
kockázhatjuk, de nem muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük|...
Házilag készíthető italok
... liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg!
Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is
kockázhatjuk, de nem muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük|...
Csirkecomb almaszósszal recept
... majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. Sütőben 45 percig sütjük. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk. Az almákat négy felé vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat feldaraboljuk. Az almadarabokat a vöröshagymával az ecettel és a cukorral felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. A kakukkfű leveleket kevés kivétellel lecsipegetjük, az almaszószba vegyítjük, és további kb. 5 percig főzz...
Kuglóf almadarabokkal
... alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a tojáslikőrt és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a papírtörlővel megtörölgetett almadarabokat. (Így sütéskor majd nem merülnek a tészta aljára). Egy kb. 2 l-es kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 foko...
Almás-fahéjas süti recept
... cukorral, jó habosra keverjük. Az étolajat belecsorgatjuk, a szódabikarbónát a fahéjjal és liszttel elkeverve beleszitá...
Mézeskalácsos tiramisu
... csepp rumaroma
1 doboz Dr. Oetker Tiramisu Krémpor

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb. 10 percig), majd az egészet hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Egy lapos, szögl...
Almadzsem
... egész fahéj (tetszőlegesen), narancs vagy szegfűszeg hozzáadásával, egzotikusabbá tehető.

Első lépésként hámozzuk meg és daraboljuk fel kis kockákra az almát. Rakjuk az almadarabokat a turmixgépbe, adjunk hozzá egy kevéske almaecetet. Szórjunk bele egy kis fahéjat, majd addig pürésítsük a gyümölcsdarabokat, amíg egyöntetű szósszá nem válik.

Ezután a masszát ...
Csirkemell almakarikákkal
... 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat
felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat habszedő
kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.

A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket ...
Tortareceptek
... cukorral, a tojássárgájával összekeverjük, és sűrűre, főzzük. A piskótalapot baracklekvárral vékonyan megkenjük, és tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

GESZTENYÉS ALMATORTA 2....
Bundás Alma...
... tejbe elkeverjük az 1 e.k.cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, pici sót és annyi lisztet hogy palacsintasűrűségű legyen.A megtisztított,meghámozott és felszeletelt almadarabokat belemártjuk a tésztába.Forró olajba mindkét oldalát kisütjük.Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.

...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Bundás Alma, Állítólag Ádám, Oetker Tiramisu Krémpor, GESZTENYÉS ALMATORTA, vajat habosra, kimagozott almákat, serpenyőben forrósítsunk, evőkanálnyi vajat, szárított élesztőt, olvasztott vajat, kevéske almaecetet, nugátkrémet kanalanként, tojásos keverékbe, tésztát margarinnal, többi hozzávalót, lecsepegtetett alma, vetési varjak, feketerigók inkább, földre lerakott, cicáink leselkedtek, végére egészen, hibás részeit, almadarabokat nagyon, ádámcsutka megnevezés, utolsó darabot, falat díszeleg, helytelen táplálkozás, legmagasabb fokozaton, tésztát meleg, megkelt tésztához, bögrékbe töltjük, tetejükre egy-egy, bögrékkel együtt, sütő alsó, vöröshagymákat apróra, almákat négy, cukorral felforraljuk, kakukkfű leveleket, almaszószba vegyítjük, sütőporral elkevert, papírtörlővel megtörölgetett, tészta aljára, étolajat belecsorgatjuk, almát meghámozzuk, edényben megolvasztjuk, fűszert kislángon, egészet hagyjuk, almadarabokat habszedő, maradék vajat, olajat ugyanabban, edényben közepes, tojássárgájával összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.