|
|
|
... szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokka... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj.
Elkészítése:
Vágjuk nagyobb, körülbelül két centis darabokra a kimagozott almákat. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, majd tegyük bele az almadarabokat. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, míg nem barnulni kezd. Szórjuk egy dagasztótálba a liszteket, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyük bel... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... egzotikusabbá tehető
Első lépésként hámozzuk meg és daraboljuk fel kis kockákra az almát. Rakjuk az almadarabokat a turmixgépbe, adjunk hozzá egy kevéske almaecetet. Szórjunk bele egy kis fahéjat, majd addig pürésítsük a gyümölcsdarabokat, amíg egyöntetű szósszá nem válik.
Ezután a ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tojásokat. A mogyorót a liszttel és 2 tk. fahéjjal összekeverjük. A nugátkrémet kanalanként A tojásos keverékbe vegyítjük. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és beleforgatjuk az almadarabokat. A tésztát margarinnal vastagon kikent, liszttel meghintett 2,5 l-es kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 1/4 órát sütjük. Szükség esetén 45 perc múlva alufóliá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsdarabokat felhasználásig citromlével elkevert hideg vízbe tesszük. A palacsintatésztához a többi hozzávalót villával csomómentesre keverjük. Megforgatjuk benne a lecsepegtetett alma... |
|
|
|
|
|
|
|
... együtt eszegette a verebekkel, vadgalambokkal. Néha megjelentek a vetési varjak is, és a karvaly is oda-oda csapott, a kis kosztosok közé. A feketerigók inkább a földre lerakott almadarabokat ették. Igaz, hogy a cicáink leselkedtek rájuk, de a madarak már a végére egészen jól tartották a távolsságot, és a cicák nem tudták őket elkapni. Most itt a tavasz, és mint minden évben vár... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Elkészítése: Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg! Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is kockázhatjuk, de nem, muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük össze. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?... |
|
|
|
|
|
|
|
... először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztához hozzáadjuk az almadarabokat, még egyszer jól átdagasztjuk, majd a bögrékbe töltjük. A tetejükre egy-egy kivágott almamotívumot helyezünk. A tepsit a bögrékkel együtt a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményeket m... |
|
|
|
|
|
|
|
... először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztához hozzáadjuk az almadarabokat, még egyszer jól átdagasztjuk, majd a bögrékbe töltjük. A tetejükre egy-egy kivágott almamotívumot helyezünk. A tepsit a bögrékkel együtt a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményeket m... |
|
|
|
|
|
|
|
... liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg!
Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is
kockázhatjuk, de nem muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük|... |
|
|
|
|
|
|
|
... liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.
Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, de ne hámozzuk meg!
Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is
kockázhatjuk, de nem muszáj).
Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük|... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. Sütőben 45 percig sütjük. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk. Az almákat négy felé vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat feldaraboljuk. Az almadarabokat a vöröshagymával az ecettel és a cukorral felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. A kakukkfű leveleket kevés kivétellel lecsipegetjük, az almaszószba vegyítjük, és további kb. 5 percig főzz... |
|
|
|
|
|
|
|
... alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a tojáslikőrt és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a papírtörlővel megtörölgetett almadarabokat. (Így sütéskor majd nem merülnek a tészta aljára). Egy kb. 2 l-es kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 foko... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, jó habosra keverjük. Az étolajat belecsorgatjuk, a szódabikarbónát a fahéjjal és liszttel elkeverve beleszitá... |
|
|
|
|
|
|
|
... csepp rumaroma
1 doboz Dr. Oetker Tiramisu Krémpor
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb. 10 percig), majd az egészet hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Egy lapos, szögl... |
|
|
|
|
|
|
|
... egész fahéj (tetszőlegesen), narancs vagy szegfűszeg hozzáadásával, egzotikusabbá tehető.
Első lépésként hámozzuk meg és daraboljuk fel kis kockákra az almát. Rakjuk az almadarabokat a turmixgépbe, adjunk hozzá egy kevéske almaecetet. Szórjunk bele egy kis fahéjat, majd addig pürésítsük a gyümölcsdarabokat, amíg egyöntetű szósszá nem válik.
Ezután a masszát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat
felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat habszedő
kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.
A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a tojássárgájával összekeverjük, és sűrűre, főzzük. A piskótalapot baracklekvárral vékonyan megkenjük, és tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.
GESZTENYÉS ALMATORTA 2.... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejbe elkeverjük az 1 e.k.cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, pici sót és annyi lisztet hogy palacsintasűrűségű legyen.A megtisztított,meghámozott és felszeletelt almadarabokat belemártjuk a tésztába.Forró olajba mindkét oldalát kisütjük.Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|