Belépés
ĺzélvezet és szép teríték
... jelentette ki az ökogasztronómus.

A Slow Food mozgalom fő alapelvei: hagyományos ételek, régi ételkészítési fortélyok, komótos evés, az ételek és italok összehangolása, egészséges alapanyagok, a gasztronómiatörténeti értékek ápolása. A hagyományok megőrzése mellett arra törekednek, hogy a helyi természeti értékek, különleges zöldség-, gyümölcs- és állatfajták, valamint ...
Mellnövesztő
... műtétre kuporgatni pénzünket és félredobhatjuk mellnagyobbító betéttel ellátott melltartóinkat is, ha teltebb és feszesebb cicikre vágyunk. Európában is meg(be)kapható a természetes alapanyagokat tartalmazó mellnövelő rágógumi.

A mellrágó eddig csak japán és thaiföldi hölgyek körében volt ismert. A kebelnövesztő csak természetes anyagokat tartalmaz, amely- buddhista for...
AMIT ESZEL, ABBÓL LESZEL 1
... nehézfémek, műtrágyából, permetezőszerből származó vegyi anyagok, nitrát terheli. Kisgyermekeknél különösen fontos, hogy ez a mennyiség minél kevesebb legyen. Ezért akik megtehetik, bio alapanyagokat vásárolnak. Csakhogy a fonnyadt zöldségáru nitráttartalma magasabb, tápértéke alacsonyabb, mint a frissen leszedettnek - mindegy, hogy bio vagy hagyományos termelésből való. Kül...
Készüljünk fel a karácsonyra..
... polcon tárolja a hűtőszekrényben, az utóbbit, illetve a húsneműket a felső polcokon, (ott fokokkal hűvösebb lehet, mint a jégszekrény alsó részein). A zöldségféléket, kevésbe romlékony alapanyagokat tegye legalulra!

Az élelmiszereket csak a szavatosságukat jelző időpontig fogyaszsza!

Az ételek elkészítése előtt mosson kezet, valamint a különböző élelmiszerek ...
Alkohollal, alkohol nélkül
... 10 cl grépfrútos és 10 cl narancsos energiaital, 5 cl grépfrútlé, 5 cl tonik, jég, egy karika narancs vagy grépfrút (esetleg eper).
A jeget a koktélpohárba tesszük, ráöntjük az alapanyagokat, és gyümölccsel díszítjük.

Let's Fly
Hozzávalók: 15 cl grépfrútos energiaital, 4 cl borókapálinka, 5 cl grépfrútlé, 3 cl tonik, 3 cl bármilyen savanyú gyümölcslé, jé...
Mitől bio a bio?
A termőföldet, amelyben az alapanyagokat termesztik, legalább három évig nem kezelhetik vegyszerrel

Szigorú szabályok írják elő, milyen követelmények betartása esetén lehet egy élelmiszer bio jelölésű. Csak az előírásoknak megfelelően és ellenőrzési rendszerben előállított termékeket lehet így nevezni. Aki ezektől eltérő feltételekkel használja a bio kifejezést, szabálys...
Házimunka kényszerből..
... kimostam a függönyt, és még le is zuhanyoztam. - válaszolja a férj kimerülten.
- És hogy-hogy ilyen nagy munkába fogtál? - kérdi a ...
Álarc léggömbből
Alapanyagok: 2 léggömb, 1 régi napilap, ragasztó, ragasztószalag, festék, ecset, gumiszalag, olló.
A munka menete:
1. Fújjátok fel mindkét léggömböt: az egyiket az álarc viselőjének a fejmérete szerint (a legterjedelmesebb résznél kb. 55 cm legyen), a másikat nagyjából 20 cm körméretűre.
2. A kisebbre felfújt léggömböt rögzítsétek ragasztószalaggal a nagyobbnak a köz...
Szépítő pakolások
... alábbiakban minden bőrtípusra ajánlunk házi pakolást.

Érett bőrre: Bőrnyugtató, hámosító pakolás: 100 g túró, 50 g langyos olaj, 1 g méz, 3 g orbáncfű. Keverjük össze az alapanyagokat, és kenjük az arcra, dekoltázsra. Hagyjuk húsz percig rajta.

Búzakorpamaszk: 45 g búzacsíraolaj, 1 g tojássárgája, 45 g búzakorpa. Az anyagokat összekeverjük, az arcunkra és a d...
Vágyfokozók a konyhából
... tárházuk hasznos segítséget nyújthat, sokszor a termékenységet is fokozza.
A konyhában megannyi apróság rejlik, amelyről nem is tudjuk, hogy afrodiziákum. A különböző népek más-más alapanyagokat használtak vágyfokozóként - de sohasem alkoholt vagy más ártalmas szereket. Nincs szükség varázslásra, szerelmi bájitalra, akár egy vacsora is lehet vágyfokozó.
Nézzük a le...
Kevert (kefíres) sütemény
... kristálycukor

1/2 pohár étolaj

2 tojás

1 sütőpor

1 vaníliáscukor

darabolt gyümölcs (meggy, eper, málna,stb... ami éppen van)



Az alapanyagokat egy tálban összkeverjük, majd a gyümölcsöt is a masszához adjuk. A tepsit kilisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük.
Akkor van kész...
Cukorbetegség
... szinergizmusát (az ízek keverve felerősítik egymást): aspartám és aceszulfám K, vagy szacharin és ciklamát keverékével.
• Sok folyékony édesítőszer van forgalomban, ezek a felsorolt alapanyagok valamilyen arányú keveréke. A legáltalánosabb a 10:1 arányú ciklamát-szacharin keverék.
A édesítő porok többnyire 99,8% szorbit-0,2% szacharin keverékek.

Mit m...
Habcsókos túrótorta
... margarin

házi kemény szilvalekvár


Habhoz:

2 tojásfehérje

10 dkg kristálycukor





A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre. A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.


A töltelékhez összeke...
Torkos csütörtök
...

A hazai ínyenckultúra több képviselője szerint katasztrofális a helyzet a magyar gasztronómia területén, amely egyrészt az alacsony színvonalú szakképzésnek, másrészt a silány alapanyagoknak köszönhető. Ezen a február 22-ei Torkos csütörtök sem segít. A turizmusért felelős államtitkár szerint az akció nem is erről szól.

Amilyen egy ország konyhája, gasztronó...
Friuli vegyes ízei
... édes levegő áramlik az itteni dombok közé. Ennek hatására csúcsminőségű a zöldség-, a gyümölcs-, a szőlő- és az olívatermesztés. A tenger gyümölcsei és a vadhúsok ugyanúgy jellemző alapanyagok, mint a zöldségek gazdag arzenálja. Itt érlelődik a zamatos

San Daniele sonka, a Montasio sajt,

híres a finom spárga és a ropogós salátafélék. A tartomány tipikus étele...
Házi burger
... sok zöldségből. A virsliből lehetőleg ne a zacskósat vegyük meg, hanem inkább a hentestől kérjünk friss árut. A ketchupban pedig ne legyen tartósítószer és cukor. Persze nem csak az alapanyagoknál fontos, hogy egészségeseknek legyenek, hanem a technológiáknál is. A befűszerezett natúr húst például kevés zsiradékkal, lapon kell megsütni.

Mire kell figyelni az alapanyago...
Természetes egészség
... étrend-kiegészítôk, melyek megfelelô mennyiségben tartalmazzák a szükséges napi antioxidáns, vitamin, nyomelem és ásványi anyag mennyiséget.

Magas minôség
A minôségi alapanyagoknak, a gyártásnál használt különleges eljárásnak és magas technológiai színvonalnak köszönhetôen minden üveg termék esetén vállalni tudjuk az állandó, kimagasló minôséget.

Enge...
Flamenkó tükörtojás
... percig.



2. Öntsd hozzá a paradicsomot, majd sózd meg az ételt. Hogy le ne égjen, gyakran kevergesd, de a profibbak rázogathatják is, így kevésbé törnek össze az alapanyagok, és esztétikusabb lesz az étel. Ámbár a csodálatos színek így is kellően magával ragadják az embert.

Párold, amíg el ...
Állatok oktalan halála
... alkalmazó kozmetikai cégek neve megtekinthető a Fauna Egyesület vagy a PETA honlapján.
Az Európai Unióban 2004 óta a kész kozmetikai cikkekhez nem lehet állatkísérleteket folytatni, az alapanyagok vizsgálatához azonban ez még 2009-ig megengedett. Az importtermékekre viszont egyelőre nem vonatkozik semmilyen korlátozás, ám szintén 2009-től már tilos lesz állatokon tesztelt koz...
Negatív kalóriák, - nassolj ..
... ananászsaláta mentás Grande Marnier-vel
- Flambírozott ananász mandulás bourbon fagylalttal

Az ananász bátran használható tehát édes és sós ételekhez, ám fontos, hogy az ...
1 2 3 ...............99 100 ........149 150 ........198 199 200 
Címkék: AMIT ESZEL, ABBÓL LESZEL, Slow Food, Fauna Egyesület, Európai Unióban, Grande Marnier-vel, hagyományok megőrzése, helyi természeti, természetes alapanyagokat, mellrágó eddig, kebelnövesztő csak, mennyiség minél, fonnyadt zöldségáru, frissen leszedettnek, felső polcokon, jégszekrény alsó, élelmiszereket csak, szavatosságukat jelző, ételek elkészítése, különböző élelmiszerek, karika narancs, koktélpohárba tesszük, alapanyagokat termesztik, előírásoknak megfelelően, férj kimerülten, munka menete, álarc viselőjének, fejmérete szerint, legterjedelmesebb résznél, másikat nagyjából, kisebbre felfújt, anyagokat összekeverjük, konyhában megannyi, különböző népek, tálban összkeverjük, masszához adjuk, tepsit kilisztezzük, ízek keverve, felsorolt alapanyagok, édesítő porok, alapanyagokat gyorsan, tésztával kibélelek, töltelékhez összeke, hazai ínyenckultúra, magyar gasztronómia, alacsony színvonalú, silány alapanyagoknak, február 22-ei, turizmusért felelős, ország konyhája, itteni dombok, tenger gyümölcsei,
© 2013 TVN.HU Kft.