Belépés
A szép otthon
... körében.

Beltéri díszítőelemek
Legfőbb típusaik:
l díszlécek,
l rozetták,
l álmennyezeti lapok,
l konzolok.
Ezek a díszek extrudált habosított alapanyagból vagy habosított poliuretánból készülnek. Felületük sima és jól festhető. A lécek nagyon jól vághatók és ragaszthatók. 2 m-es hosszúságban kaphatók.
A felsorolt termékek legtöbbje eg...
Mivel festettek ükszüleink?
...
Mire használható a pincéből összesepert maroknyi rozsdás szög, mi az a kutyabenge, és melyik növényünket nevezték európai indigónak? Rövid körkép arról, mivel is festettek elődeink a szintetikus festékek megjelenése előtt.

A december a karácsonyi készülődés jegyében telik. Ma már számos olyan bolt van, ahol a saját kezűleg készített ajándékokhoz szükséges a...
a régi, ún. cigánymesterségekh
... tesznek. Azt persze föl se fogják, nem a gyümölcsöt sajnálom, hanem a letört ágakat, a fa szenvedése indít a rendszabályozásra.

Teknő, kalán, tángyér, seprő - mind-mind lopott alapanyagból. Dicső hagyomány. Lopás és értelmetlen károkozás- ez a cigány kultúra. A dzsungel fái között ez is kultúra, de Európában is magasabb kritériumoknak kell megfelelni, nemhogy a Kárpát-m...
Készüljünk a nyárra.
... folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar táplálkozási szokásokat figyelembe véve fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron...
Édességek, desszertek
... keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)

A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki. ...
Sertéshúsos ételek
... szükségünk, akkor mindig a hús vastagabb végén kezdünk (így kevesebb lesz a hulladék) és a rostokra keresztben vágunk. Ha kicsit rézsutosan darabolunk, szebb szeleteket kapunk. (Keskenyebb alapanyagból nagy szeletet úgy lehet varázsolni, ha csak minden második vágásnál szeljük át teljesen a húst, a közteseknél csak annyira hatolunk mélyre, hogy a két szelet szétnyitható, s egyben ...
Receptek 8
Cseh fánk (tarkedli, kőttes fánk)

* Nlc@fe
* jancsi bá
* 2003. 01. 01.

Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simá...
Folyadékpótlás
... is, amelyek folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar szokások szerint fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron általában...
táplálkozási piramis....
... nyerjük. Jó, ha a választott kenyérfélék lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készüljenek. Így értékes élelmi rostot és B vitaminokat is juttatunk a szervezetbe, és lényeges, hogy az ilyen alapanyagból készült termékek lényegesen laktatóbbak, mint a fehérkenyér.
A zöldség- és főzelékfélék szintén fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban. Energiatartalmuk nem olyan jelentős, ...
A koktél
A koktél

A koktél nem más mint minimum két alapanyagból készült ital.

Léteznek alkoholos és alkoloholmentes koktélok,a variációk száma végtelen.Napjainkban már rengeteg fajta likőr,szesz és ízesítő létezik ezek kombinációjának csak a képzelet szabhat határt.Persze itt vannak azért a híres vagy ismerős koktélok is amikről már hallott...
Fűszerecetek
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.

Fokhagymaecet

Elkészítés: 10 perc + 7 nap érlelés Nehézség: 1

Hozzávalók: Tetszés szerinti m...
Folyadékpótlás
... is, amelyek folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar szokások szerint fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron általában ...
Podmaniczky Sz: Déli velő
... barack-, eper- és málnadzsem tulajdonosának lenni kevés dologhoz hasonló. Például ha kutyánk van, az egészen más.
A dzsem elkészítése pofonegyszerű, de ami mégis fontos, hogy milyen alapanyagból dolgozunk. Az idénygyümölcsök első megjelenésekor nem kell azonnal fölvásárolni a befőzéshez valót, egyrészt mert az eleje még drága, másrészt a végén potom áron hozzájut-ha...
Gyümölcsecet készítése
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.

BORECET


Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben

Elkészítése: A bort ...
alma
... centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hûtőszekrénybe téve kicsit lehûtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hût&...
Ecetkészítés házilag
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.

BORECET


Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben

Elkészítése: A bort beletöltöm egy...
Fűszerecet házilag...
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.

BORECET

Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben

Elkészítése: A bort beletöltöm egy széle...
Wellness jelentése, kezelések

Mi is a WELLNESS szó jelentése?

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása. A szabadságukat vagy pihenőidejüket általában wellness szállodában töltő vendégek részére...
Darálós keksz
... kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.
7. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
8. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert...
Nincs Cím
... az ember).
5. K�-R�-Z�-TT ÉS TARTÁR.
A tejfölt a túróval ízlés szerint összekeverve és megfűszerezve készíthetünk körözöttet. Jobb, mint bármely bolti alapanyagból és persze olcsóbb!
A tejfölt majonézzel (tojás és olaj összeturmixolva, kis sóval, esetleg mustárral) keverve (2:1 arányban) tartár mártást készíthetünk.
6. KEFÍR ÉS JOGHURT....
1 2 3 
Címkék: Podmaniczky Sz, Nincs Cím, KEFÍR ÉS JOGHURT, szép otthon, díszek extrudált, lécek nagyon, felsorolt termékek, pincéből összesepert, szintetikus festékek, karácsonyi készülődés, saját kezűleg, gyümölcsöt sajnálom, letört ágakat, cigány kultúra, magyar táplálkozási, energia- valamint, csomómentesre kidolgozott, fehérjéből verj, szokásosnál kissé, jelzett mennyiség, cukor marad, rostokra keresztben, közteseknél csak, kanál liszttel, tojásokat szétválasztjuk, maradék lisztet, tojások sárgájával, reszelt citromhéjjal, maradék langyos, választott kenyérfélék, ilyen alapanyagból, variációk száma, képzelet szabhat, híres vagy, készen vett, saját készítésű, alapanyagból készült, magyar szokások, dzsem elkészítése, idénygyümölcsök els&#245, végén potom, gesztenyetöltelék felét, konyharuha szélét, sütés nélkül, megmaradt alapanyagból, másik tekercset, tortabevonó csokoládét, bort beletöltöm, wellness személyre, szabadságukat vagy, kezünkkel vagy, világos színű, kakaós alapanyagból, vaníliásat szép,
© 2013 TVN.HU Kft.