|
|
|
... körében.
Beltéri díszítőelemek
Legfőbb típusaik:
l díszlécek,
l rozetták,
l álmennyezeti lapok,
l konzolok.
Ezek a díszek extrudált habosított alapanyagból vagy habosított poliuretánból készülnek. Felületük sima és jól festhető. A lécek nagyon jól vághatók és ragaszthatók. 2 m-es hosszúságban kaphatók.
A felsorolt termékek legtöbbje eg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Mire használható a pincéből összesepert maroknyi rozsdás szög, mi az a kutyabenge, és melyik növényünket nevezték európai indigónak? Rövid körkép arról, mivel is festettek elődeink a szintetikus festékek megjelenése előtt.
A december a karácsonyi készülődés jegyében telik. Ma már számos olyan bolt van, ahol a saját kezűleg készített ajándékokhoz szükséges a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tesznek. Azt persze föl se fogják, nem a gyümölcsöt sajnálom, hanem a letört ágakat, a fa szenvedése indít a rendszabályozásra.
Teknő, kalán, tángyér, seprő - mind-mind lopott alapanyagból. Dicső hagyomány. Lopás és értelmetlen károkozás- ez a cigány kultúra. A dzsungel fái között ez is kultúra, de Európában is magasabb kritériumoknak kell megfelelni, nemhogy a Kárpát-m... |
|
|
|
|
|
|
|
... folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar táplálkozási szokásokat figyelembe véve fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)
A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szükségünk, akkor mindig a hús vastagabb végén kezdünk (így kevesebb lesz a hulladék) és a rostokra keresztben vágunk. Ha kicsit rézsutosan darabolunk, szebb szeleteket kapunk. (Keskenyebb alapanyagból nagy szeletet úgy lehet varázsolni, ha csak minden második vágásnál szeljük át teljesen a húst, a közteseknél csak annyira hatolunk mélyre, hogy a két szelet szétnyitható, s egyben ... |
|
|
|
|
|
|
|
Cseh fánk (tarkedli, kőttes fánk)
* Nlc@fe
* jancsi bá
* 2003. 01. 01.
Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simá... |
|
|
|
|
|
|
|
... is, amelyek folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar szokások szerint fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron általában... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyerjük. Jó, ha a választott kenyérfélék lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készüljenek. Így értékes élelmi rostot és B vitaminokat is juttatunk a szervezetbe, és lényeges, hogy az ilyen alapanyagból készült termékek lényegesen laktatóbbak, mint a fehérkenyér.
A zöldség- és főzelékfélék szintén fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban. Energiatartalmuk nem olyan jelentős, ... |
|
|
|
|
|
|
|
A koktél
A koktél nem más mint minimum két alapanyagból készült ital.
Léteznek alkoholos és alkoloholmentes koktélok,a variációk száma végtelen.Napjainkban már rengeteg fajta likőr,szesz és ízesítő létezik ezek kombinációjának csak a képzelet szabhat határt.Persze itt vannak azért a híres vagy ismerős koktélok is amikről már hallott... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.
Fokhagymaecet
Elkészítés: 10 perc + 7 nap érlelés Nehézség: 1
Hozzávalók: Tetszés szerinti m... |
|
|
|
|
|
|
|
... is, amelyek folyadéktartalma jelentős. Ide tartoznak elsősorban a levesek, valamint a főzelékek, mártások. A levesek a magyar szokások szerint fontos szereplői az étkezésnek, sokféle alapanyagból, hidegen, vagy melegen fogyasztva, változatos elkészítési módokkal szerepelnek táplálkozásunkban. Alapanyagtól függően változik az energia- valamint a tápanyagtartalmuk. Nyáron általában ... |
|
|
|
|
|
|
|
... barack-, eper- és málnadzsem tulajdonosának lenni kevés dologhoz hasonló. Például ha kutyánk van, az egészen más.
A dzsem elkészítése pofonegyszerű, de ami mégis fontos, hogy milyen alapanyagból dolgozunk. Az idénygyümölcsök első megjelenésekor nem kell azonnal fölvásárolni a befőzéshez valót, egyrészt mert az eleje még drága, másrészt a végén potom áron hozzájut-ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.
BORECET
Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben
Elkészítése: A bort ... |
|
|
|
|
|
|
|
... centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hûtőszekrénybe téve kicsit lehûtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hût&... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.
BORECET
Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben
Elkészítése: A bort beletöltöm egy... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyengébb, de ízesebb ecetet készíthetünk borból, gyümölcsből, vagy a készen vett ecetet - esetleg a saját készítésű ecetet is - ízesíthetjük különböző fűszerekkel. Így ugyanabból az alapanyagból készült ételnek, salátának más-más ízt adhatunk.
BORECET
Hozzávalók: Bármilyen bor, tetszés szerinti mennyiségben
Elkészítése: A bort beletöltöm egy széle... |
|
|
|
|
|
|
|
Mi is a WELLNESS szó jelentése?
A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása. A szabadságukat vagy pihenőidejüket általában wellness szállodában töltő vendégek részére... |
|
|
|
|
|
|
|
... kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.
7. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
8. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert... |
|
|
|
|
|
|
|
... az ember).
5. K�-R�-Z�-TT ÉS TARTÁR.
A tejfölt a túróval ízlés szerint összekeverve és megfűszerezve készíthetünk körözöttet. Jobb, mint bármely bolti alapanyagból és persze olcsóbb!
A tejfölt majonézzel (tojás és olaj összeturmixolva, kis sóval, esetleg mustárral) keverve (2:1 arányban) tartár mártást készíthetünk.
6. KEFÍR ÉS JOGHURT.... |
|
|
|
|
|