Belépés
Áldozott minden oltáron
... övé." Mint Isten gyermekeié. Bálám erre vágyik, ilyen szeretne lenni. Azt is elmondja Bálám: "Nem vett észre Jákóbban hamisságot... az Úr, az Ő Istene van Ővele." Ez nem lehet igaz! A pusztai vándorlás alatt tele volt Izráel hamissággal, engedetlenséggel, lázadással. Tüzes kígyókat kellett rájuk küldeni, annyi volt bennük a bűn, az önfejűség. Megdöbbentő mondat ez az Ószövet...
Nincs Cím
ÁLLOMÁSOK

1

- Ecco! Bútorszállító-compagnie... küldök tőle, emberek, holnap! - mondta gyorsan, hibás, idegenes kiejtésével a férfi. - Kérem mondani... ne törjenek össze!

- Igen! - felelt halkan Éva. A küszöbön állt, és bólintott.

- A gyerekek?

- Lefeküdtek,...
Kincsem-film - Több mint 2 milliárdos támogatás a filmalaptól
... lengyel Stanislaw Lem Az Úr hangja (1968) című könyvének feldolgozása lesz, 30 millió forint gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A hang producere Pusztai Ferenc (KMH Film).
A Filmalap 2011 óta 45 egész estés mozifilm gyártását támogatta, amelyek közül 21 már látható volt a mozikban és nemzetközi filmfesztiválokon.
A támogatott film...
Inkubátor programot indít a filmalap
... rendelkező, de egész estés alkotást még be nem mutatott filmrendezők jelentkezhetnek szeptember 15-ig. Öt tagú szakmai zsűri - Enyedi Ildikó, Kerékgyártó Yvonne, Pataki Ági, Petrányi Viktória és Pusztai Ferenc - jelöli ki azt a tíz filmtervet, amelyeknek kidolgozásában aztán mentorként is segítenek.
A pályázók a november 10-i pitch fórumon mutathatják be terveiket, amelyek k...
Három magyar érem a kadett vívó Eb nyitányán
...
A győzelmet Pusztai Liza szerezte meg a döntőben Bérczy Dorottyát 15-9-re legyőzve. Míg az elődöntőben szintén Pusztaival szemben 15-4-re alulmaradt Koós Gréta harmadik lett. A szám negyedik magyar indulója, Kern Bianka a legjobb nyolc között 15-13-ra kapott ki Pusztaitól, így ötödik helyen zárt.
A mindössze 14 éves Pusztai három honfitársát megelőzően ukrán, orosz és br...
Két magyar csapatarany a kadett vívó Európa-bajnokságon
... magabiztosan, 45-34-re múlták felül, majd a fináléban hasonlóan könnyedén, 45-35-re győzték le az izraelieket.
A női kardcsapat toronymagas esélyesként várta a küzdelmeket, hiszen a Pusztai Liza, Bérczy Dorottya, Koós Gréta, Kern Bianka, összeállítású négyes tagjai az egyéni versenyben az első öt között végeztek, Pusztai arany-, Bérczy ezüst-, Koós pedig bronzérmes lett, míg ...
Áldozott minden oltáron
... Isten gyermekeié. Bálám erre vágyik, ilyen szeretne lenni. Azt is elmondja Bálám: "Nem vett észre Jákóbban hamisságot... az Úr, az Ő Istene van Ővele." Ez nem lehet igaz!

A pusztai vándorlás alatt tele volt Izrael hamissággal, engedetlenséggel, lázadással. Tüzes kígyókat kellett rájuk küldeni, annyi volt bennük a bűn, az önfejűség. Megdöbbentő mondat ez az Ószövetségbe...
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a kardozó Pusztai Liza
... elődöntőig, ahol 15-13-ra kikapott a szingapúri Lau Ywentől úgy - amint arról a hazai szövetség honlapja beszám...
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a párbajtőröző Petri Renáta
... aztán az olasz Bozza 15-9-re megverte őt, ami bronz...
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a párbajtőröző Bányai Zsombor és Siklósi Gergely
... 15-11-re, míg utóbbi az olasz Cuomótól kapott ki 15-9-re, ami bronzérmet jelentett számukra.
Ez volt a magyar küldöttség harmadik és negyedik érme a vb-n, miután szombaton...
Korosztályos vívó-vb - Öt éremmel zártak a magyarok
... junior párbajtőrcsapat harcolta ki, s az együttes két tagja, Bányai és Siklósi előzőleg egyéniben harmad...
E-könyvek .txt formátumban
Letöltés:

A. C. Crispin-Kathleen O'Malley; Feltámad a halál.txt [481 KB]
A. C. Crispin; A Hutt játszma.txt [512 KB]
A. C. Crispin; Az örökkévalóság orzoje.txt [571 KB]
A. E. van Vogt; Küldetés a csillagokhoz.txt [267 KB]
A. E. van Vogt; Linn varázslója.txt [323 KB]
A. E. van Vogt; regényeibol és novellá...
Csaknem 70 pályázat érkezett a Filmalap idei Inkubátor Programjára
... pályázatra.
A 69 jelentkező közül a program mentorai - Enyedi Ildikó forgatókönyvíró-rendező, Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró-rendező, Pataki Ági producer, Petrányi Viktória producer és Pusztai Ferenc producer - szavazás útján október közepéig választja ki azt a tíz tervet, amelyeket a fiatal filmesek a novemberi prezentációs, azaz "pitch" fórumon is bemutathatnak.
...
Vívó-vk - Bronzérmes a férfi párbajtőr-válogatott Buenos Airesben
... magyaroknál volt az előny.
A bronzéremért a csehekkel kellett mérkőzni, akiket szor...
Vívó-vk - Bronzérmes a női kardcsapat Orléans-ban
...
A Márton Anna, Záhonyi Petra, Pusztai Liza, László Luca összeállítású, alig 18 év átlagéletkorú együttes - a hazai szövetség beszámolója szerint - a negyeddöntőben az olimpiai bajnok oroszokat, a bronzéremért pedig a házigazda franciákat győzte le.
A magyarok a nyolcaddöntőben fölényesen, 45-31-re verték a lengyeleket, majd a legjobb nyolc között 45-41-re a kissé szintén...
Négy fiatal került be a Szentkirályi Tehetségprogramba
... edzőtáborozásra, vagy akár versenynevezési díjakra is fordítható támogatást idén Gazsó Alida Dóra ifjúsági világbajnok kajakos, Mészáros Krisztofer ifjúsági magyar bajnok és válogatott tornász, Pusztai Liza kadett vb-bronzérmes vívó és Vadovics Viktor ifi válogatott világbajnok vízilabdázó érdemelte ki.
Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igaz...
Vívó ob - Szász Emese az olimpia után a magyar bajnokságon is győzött
... (GEAC) 15-9
döntő:Szatmári-Decsi 15-12
A végeredmény: 1. Szatmári, 2. Decsi, 3. Iliász Nikolász és Gémesi Csanád
női kard:
---------
elődöntő:Márton Anna (MTK)-Pusztai Liza (BVSC) 15-10Kern Bianka (KVSE)-Bérczy Dorottya (BVSC) 15-11
döntő:Márton-Kern 15-11
A végeredmény: 1. Márton Anna, 2. Kern Bianka, 3. Pusztai Liza és Bérczy Dorottya
fér...
Vívó ob - Három aranyat nyert a Vasas a csapatversenyekben
... 45-29Vasas-MTK 45-44
a 3. helyért:MTK-BVSC II. 45-35
döntő:Vasas-BVSC I. 45-37
A végeredmény: 1. Vasas (Katona Renáta, Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella), 2. BVSC I. (Pusztai Liza, Bérczy Dorottya, Mikulik Júlia, Péntek Brigitta), 3. MTK (Garam Nóra, Márton Anna, Gárdos Judit, Szakáts Kamilla)
férfi tőr:
----------
elődöntő:Építők SC-Törekvés 45-4...
Vívó vk - Negyedik a női kardcsapat New Yorkban
...
A Márton Anna, Záhonyi Petra, Pusztai Liza, László Luca összeállítású csapat 45-40-re verte a lengyeleket, a negyeddöntőben 45-19-re a kétszeres egyéni világbajnok Olga Harlan nélkül felálló ukránokat, az elődöntőben pedig 45-35-re kikapott a franciáktól. A bronzéremért az oroszokkal kellett vívni, s a Rióban kétszeres olimpiai bajnok Jana Jegorjan vezérelte ellenfél 45-36-ra...
Pusztai Liza megvédte címét a kadett vívó Eb-n
... éves magyar versenyző a 64-es főtábla első fordulójában erőnyerő volt, aztán sorrendben német, ukrán és román vetélytársat győzött le úgy, hogy 15-11-nél nem volt szorosabb asszója.
Pusztai az elődöntőben imponáló fölénnyel, 15-4-re verte a német Lisa Gettét, majd a fináléban a hazai közönség előtt szereplő Joana Ilijevát is könnyedén, 15-9-re győzte le.
A nyolcaddöntőig...
1 2 3 4 
Címkék: Nincs Cím, Pusztai Liza, Petri Renáta, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Inkubátor Programjára, Buenos Airesben, Szentkirályi Tehetségprogramba, Szász Emese, Mint Isten, Stanislaw Lem Az Úr, Filmszakmai Döntőbizottság, Pusztai Ferenc, Enyedi Ildikó, Kerékgyártó Yvonne, Pataki Ági, Petrányi Viktória, Bérczy Dorottyát, Koós Gréta, Kern Bianka, Bérczy Dorottya, Crispin-Kathleen, Márton Anna, Záhonyi Petra, László Luca, Gazsó Alida Dóra, Mészáros Krisztofer, Vadovics Viktor, Siklós Erik, Magyar Olimpiai Bizottság, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, MTK-BVSC II, Vasas-BVSC, Katona Renáta, Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella, BVSC, Mikulik Júlia, Péntek Brigitta, Garam Nóra, Gárdos Judit, Szakáts Kamilla, Építők SC-Törekvés, Olga Harlan, Jana Jegorjan, Lisa Gettét, Joana Ilijevát, kadett vívó, kardozó Pusztai, párbajtőröző Petri, párbajtőröző Bányai, olimpia után, magyar bajnokságon, pusztai vándorlás, küszöbön állt, hang producere, támogatott film, november 10-i, győzelmet Pusztai, döntőben Bérczy, elődöntőben szintén,
© 2013 TVN.HU Kft.