Belépés
A mai sajtótájékoztató
... irányadó szavait, s a párt nem menesztette Gyurcsány Ferencet"

Direkt link: Találkozzunk pénteken 16 órakor a Kossuth téren (Orbán Viktor)

"Ezért arra hívta Magyarország polgárait, hogy éljenek demokratikus jogaikkal, és segítsék az országot, hogy kijusson a válságból: legyenek a Kossuth téren pénteken 16 órakor, és október 6-ára való tekintettel hozzanak ma...
Magyar Köztársaság alkotmánya
... parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:
I. fejezet

Általános rendelkezések

1. § Magyarország: köztársaság.
2. § (1) A Magyar Köztár...
Magyar-e még Rákóczi?
... ÉVVEL KÉSŐBB

Akkor még nem sejtették, hogy 15 év múlva Kassán sem lesznek bujdosó őseink hamvai "otthon", mert a "trianoni békediktátummal" majd elcsatolják, kiszakítják Magyarország testéből a Felvidéket és Kassa sem lesz magyarországi város többé!

Azt meg én nem sejtettem, hogy a rendszerváltozásnak nevezett felfordulás 16. évében a MAGYARSÁG TELJES KIREK...
Orbán Viktor beszéde Győrben
... értelmiségieit képviseli itt közöttünk. Sándor, köszönjük az elmúlt években végzett munkát, és reméljük, hogy továbbra sem adod föl a hitedet, amellyel rendületlenül hiszel a vidéki Magyarország szellemi és lelkierejében.

Örülök, hogy itt van közöttünk a Lungo Drom elnöke is, Farkas Flórián. Isten hozott, Flórián! Kevesen tudják, mert a saját fideszes önkormányzati ter...
Megütközést váltottak ki Göncz
... vállalhatta volna el a külügyminiszteri posztot. Nincs meg a kellő felkészültsége, karizmája hozzá - jegyezte meg Fekete Pál.

- A külügyminiszter azután mondhat nekünk ilyet, ha a magyarországi zsidóságról is így beszél - közölte Regéczy Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke. Wittner Mária egykori szabadságharcos szerint a forradalom emlékéből az esemé...
Hornyák Tibor emlékére
... Szem nem marad szárazon, görcsbe rándul a szív, gombóc ül a torokba . Sokat próbált, sok szenvedést kiállt emberek zsebkendő után nyúlnak.

Ilyesmi is csak itt történhet meg Magyarországon. Heten kivégzettként a föld alatt porladnak. Az egyik hat évet töltött börtönben. hat tavaszt és ami ehhez járt... A másiknak éjszaka leple alatt menekülni kellett a hazájából. S minde...
Tisztelt Elnök Úr!
... megsértve fejtik ki tevékenységüket, így működésük Alkotmányba is ütközik!

Az Alkotmány 29. § (1) bekezdése az alábbiakat szögezi le a Köztársaság Elnökéről:

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Fenti rendelkezésre figyelemmel, fel kell tennünk a k...
Két magyar a vatikáni toplistá
... magazin listáján - írja a Népszabadság.Dr. Erdő Péter római katolikus pap (szül. 1952. június 25., Budapesten).
A Római Katolikus Egyház bíborosa, Magyarország prímása, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke.

...
Tisztelt Elnök Úr!
... Alkotmányt megsértve fejtik ki tevékenységüket, így működésük Alkotmányba is ütközik! Az Alkotmány 29. § (1) bekezdése az alábbiakat szögezi le a Köztársaság Elnökéről:

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Fenti rendelkezésre figyelemmel, fel kell tennünk a ké...
Levél a Köztársasági Elnöknek
... Alkotmányt megsértve fejtik ki tevékenységüket, így működésük Alkotmányba is ütközik! Az Alkotmány 29. § (1) bekezdése az alábbiakat szögezi le a Köztársaság Elnökéről:

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Fenti rendelkezésre figyelemmel, fel kell tennünk a ké...
Sólyom és a zágoni falubíró
... nekem, hogyan lehet igaza mindkettőnek? Mire a válasz - neked is igazad van - volt.

Nos, ezt Zágonban, a falu békéje érdekében meg lehetett tenni. Amikor viszont Magyarország köztársasági elnöke próbál hasonló bölcsességgel élni, az aligha lehet eredményes. Főként nem nevezhető bölcsességnek egy nemzetet tekintve.(Zágonról még annyit...
Szent Korona.
...1978 Február 11. (29 éve történt)

Visszakerült Magyarországra a Szent Korona.

A magyar Szent Korona a magyarok egyik legfontosabb nemzeti ereklyéje, a magyar államiság egyik jelképe.

Kevés nemzet adózik akk...
Gátlástalanság, erőszakosság,
... egy a zászló!" Figyelmeztetett ugyanakkor arra, ha nincs igazság, nincs béke.

- Dühös kormánypárti reagálások Orbán beszédére

Olyan események történtek 2006-ban Magyarországon, amelyek korábban emberemlékezet óta sohasem - kezdte évértékelését a Fidesz elnöke. Orbán Viktor egy példával érzékeltette a tavalyi évet. Történt egyszer, hogy az egyszeri ember szama...
DEPORT-'56 Közlemény
...
DEPORT-'56 Közlemény

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) a kommunizmus áldozatainak emléknapján indokoltnak tartja összevetni az észtországi és a magyarországi helyzetet, különös tekintettel a szovjet megszálláshoz való viszonyulásra.

Mint köztudomású, az észt parlament jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében elbontanák a főv...
Orbán: Fel kell tárni a kommun
... elnöke így fogalmazott: Schmidt Mária a kérdést az elmúlt napokban tett néhány nyilatkozatával tisztázta. Orbán Viktor szerint ha pártalapításról, átszerveződésről van szó, akkor ma Magyarországon a baloldalon kell feltenni a kérdést. Nevezetesen azt, hogy a baloldalon meddig tűrik, hogy a régi, alapvetően a kisemberek érdekeit képviselni akaró baloldal helyett "egy új baloldal, e...
Az államnak "uralnia kell" az
Az államnak "uralnia kell" az egészségügyet és az oktatást
MOK (2007.03.05. 11:09)

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van, ezért
gazdasági és politikai fordulatra van szükség - mondta Orbán Viktor pártja
budapesti konferenciáján.

A Fidesz elnöke határozottan állást foglalt a liberális piacosítással
szemben, és k...
Jóvanna, Mélyenérző Olvasókám!
... elgondolkoztam, amikor hallottam, hogy az oroszok által elcsatolt területeknek Románia azonnal állampolgárságot kínált, hogy az ottaniak tudják, számíthatnak rá. Mennyire más ez, mint amit Magyarország csinált a saját egykori állampolgáraival!!!
------------------------------------ ------------------------------------ --------

Erdélyben is ot...
Bíztatás
BIZTATÁSMindenekelőtt:

Népünk alatt értem egyrészt mindazokat, akik Magyarországon élnek;. minden egyébre való tekintet nélkül. Népünk alatt értem másrészt mindazokat is, akik máshol élnek, de magukat magyarnak, vagy bármi módon Magyarországhoz kötődőnek tartják.)


Azért írom ezt a levelet, hogy rem...
Zöldek országos találkozóján
... pályázati lehetőség áll a környezet- és természetvédelem rendelkezésére a különböző uniós forrásokból. Ha megfelelően használjuk fel a támogatásokat, akkor ennek meg kell látszania Magyarország környezeti állapotán - tette hozzá a miniszter.

A XXI. században nem a fenntartható fejlődés, hanem a harmonikus fejlődés a legfontosabb kérdés - mondta Szili Katalin, az Ország...
Lengyel-Magyar barátság napja
... napja,március-23!!Ne felejtsük!

péntek, 2007. március 23.

Sólyom László, a Magyar Köztársaság és Lech Kaczyński, a Lengyel Köztársaság Elnökének Nyilatkozata


Magyarország és Lengyelország államfői, Sólyom László és Lech Kaczyński, varsói találkozójukon, amelyre az európai integráció folyamatát megalapozó Római Szerződések aláírása 50. évford...
1 2 3 .......51 52 ....77 78 ....102 103 104 
Címkék: Magyar Köztársaság, Orbán Viktor, Hornyák Tibor, Tisztelt Elnök Úr, Köztársasági Elnöknek, Szent Korona, Mélyenérző Olvasókám, Gyurcsány Ferencet, Magyarország Alkotmányának, Magyar Köztár, ÉVVEL KÉSŐBB, MAGYARSÁG TELJES KIREK, Lungo Drom, Farkas Flórián, Fekete Pál, Regéczy Nagy László, Történelmi Igazságtétel Bizottság, Wittner Mária, Köztársaság Elnökéről, Erdő Péter, Római Katolikus Egyház, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának, Visszakerült Magyarországra, Deportálások Tényfeltáró Bizottsága, Schmidt Mária, Szili Katalin, Sólyom László, Lech Kaczyński, Lengyel Köztársaság Elnökének Nyilatkozata, Római Szerződések, vatikáni toplistá, zágoni falubíró, szociális piacgazdaságot, következők szerint, elmúlt években, vidéki Magyarország, saját fideszes, külügyminiszteri posztot, kellő felkészültsége, külügyminiszter azután, magyarországi zsidóságról, forradalom emlékéből, föld alatt, másiknak éjszaka,
© 2013 TVN.HU Kft.