Belépés
Sex vadászok
... hogy el szeretne szaladni. Azért volt ott, mert ott akart lenni. Nem könnyen jutott arra az elhatározásra, hogy felhívja Odette-et. Nagyon sok dolognak kellett egybevágnia ehhez. De az a nyugalom és józanság, amely odalent a bárban jellemezte várakozás közben, még mindig vele volt annak ellenére, hogy izgult. Ez mind csak egy tudományos kísérlet - gondolta makacsul.
Mi...
Hírességek ágyában 6
... annyira feldob, hogy pusztán kedvtelésből szívesen elszórakoznék velük. Kaján, buja pillantásomra cinkosan összenéznek, majd Kaito felé sandítanak. Testem-lelkem őre maga a megtestesült nyugalom, úgy tesz, mintha nem is venné észre a fürkésző tekinteteket. Végül az egyikük - Jose, olvasom a névtábláján - hozzám lép és egy borítékot ad át. ,,Az a lédi küldeni, aki ...
Gárdonyi Géza
... meg. Megkináltam pogácsával: nem fogadta el.
Hát én meg nem bántam.
Ettől a naptól fogva nem beszéltünk egymással.
Nem tűnt ez föl senkinek, mert én abban az időben fagyos nyugalomba voltam sülyedve. Csak hivatalos érintkezésekre alkalmaztam a beszélő-képésségemet.
Néhány hét mulva Ilkát elvitték a háztól. A mérnök bátyja Svájczba költözött valami alagutfurásho...
Emléksorok egy régi pécsi uszo
... bonne őt,
fröccsel imént heccele sok derék zsidónőt,
itt hol most is jár a hecc, lárma, locspocs, szennyhab:
mégis e világi zaj énreám itt nem hat,
mégis e hely énnekem nyugalomra költő,
puha dunna, béles ágy, s hinta bizony, bölcső.
Mert te vagy jelen, te, víz, leghívebb barátom,
tiszta mégha piszkos is, elemem, világom.
Bár csinált tó, cse...
Karácsonyi ének
... fáradt ide.

- A te jóvoltodért! - mondta a szellem.

Scrooge kijelentette, hogy nagyon le van kötelezve, de akaratlanul is azt gondolta, hogy egy éjszakai zavartalan nyugalom sokkal célravezetőbb lenne. A szellem meghallhatta gondolatát, mert tüstént így szólt:

- Hát akkor azért, hogy megjavulj. Vigyázz!

Miközben beszélt, kinyújtotta ...
Karácsonyi ének
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Első strófa
Marley hazajáró lelke
Marley meghalt, hogy ezen kezdjem. Erre nézvést nem lehet semmiféle kétség. A temetési jegyzőkönyvet aláírta a pap, az írnok, a temetkezési vállalkozó és a főgyászoló. Aláírta Scrooge is. Márpedig Scrooge neve "jó pénz" volt, akárhova kegyeskedett is leírni.

Az öreg Marley halott volt, aká...
1945. március 12. Anna Frank
...1945. március 12. 16 éves korában meghal Anna Frank
Anneliese Marie ,,Anne" Frank (Frankfurt, Németország, 1929. június 12. - Bergen-Belsen, 1945. március) zsidó származású német lány, akit ,,Anne Frank naplója" címmel kiadott, a II. világháború idején írt naplójegyzetei tettek világhírűvé. Naplóját, melyben családjáról és barátairól, érzéseiről, me...
Itália, a sokszínűség bölcsője
... mely még ennél is jobban virágzik a déli országban, nevezetesen az agriturizmus. A szinte érintetlen falvak erősségeire (a helyi emberek nyitottsága, ételkülönlegességei, na meg persze a nyugalom) építő ágazat is egyre népszerűbb (a HírExtra egy különálló cikkben fogja ezt a csak Olaszországban több mint tíz ezer különálló gazdasági egységet működtető ágazatot, és a lehetőségeket ...
Edom - A terebintus vásár
... ültetett - az úgynevezett mamréi tölgyest -, és kutat is ásott. A közeli Makpelá-barlangban temették el, amelyet Efróntól, Kheth egyik ivadékától vásárolt meg, hogy ott helyezze örök nyugalomra nővérét, Sárát, aki a felesége is volt. A feljegyzések szerint Izsák és Jákob patriarchát, valamint azok feleségét, Rebekát és Leát is ugyanabban a barlangban temették el.

...
MI a szerelem...
... Megkináltam pogácsával: nem fogadta el.
Hát én meg nem bántam.
Ettől a naptól fogva nem beszéltünk egymással.

Nem tűnt ez föl senkinek, mert én abban az időben fagyos nyugalomba voltam sülyedve. Csak hivatalos érintkezésekre alkalmaztam a beszélő-képésségemet.
Néhány hét mulva Ilkát elvitték a háztól. A mérnök bátyja Svájczba költözött valami alagutfurás...
Az aranyszőrű bárány
... gyöngyömadta,
Kis kacsóit összecsapta
S nem ijedt meg a kisasszony:
"Oh, apám, ez ne agasszon!
Csak mondd meg, hol a karám
S bízd a többit még ma rám!
Csitt, apókám, nyugalom!
Olyan biztos, fogadom,
Mint vasárnap a mise,
Nem lesz itt baj semmi se!"

Haja éjszín, mint a holló,
Hogy ne légyen szerte-bomló,
Szem minek n...
Magyar nóta
... falutokat nemsokára; Két babonás szép szemednek stb. - Fráter Lóránd a nótaszerző dzsentri mintaképe. Katonai pályán indult el, de 32 éves korában - huszárkapitányként - nyugalomba vonult. Attól fogva a nótaszerzésnek élt; emellett hangversenykörutakra járt, ahol cigánybanda élén hegedülte és dalolta dalait: Száz szál gyertya...; Hívlak akkor is, ha nem jössz; Me...
QUO VADIS 2. fejezet
... lila volt. A ciprusok sötét körvonalai még tisztábban látszottak, mint fényes nappal, s emberekre, fákra és az egész kertre ráborult az est békessége.

Petroniust meglepte ez a nyugalom s főleg az emberek békéje. Pomponia, az öreg Aulus, fiuk és Lygia arcában volt valami, amit sosem látott azoknak arcán, akik őt mindennap, jobban mondva minden éjjel körülvették. Volt ben...
Krúdy Gyula: A tánciskola
... havas téli hajnal tekintett be a bársonyfüggönyök mögül, és a szánok csilingelve érkeztek és mentek, kipirult arcú szép leányok, hamvas szemű fiatalasszony...
Kuthy Lajos:Hazai rejtelmek 1
... következtében, hat súlyos évi szolgálata után, rézsapkája, mely neveztetik kupaknak, vörös fejéről lehuzatván, im e rangjele nélkül nyugalmaztatott, ha ugyan egy korcsma szemetjén lakhatik nyugalom.

- Dehogy nem; ki is van már vetve a háló, mondá a közben Harangi a rábámult Lajosnak, felelőleg a félóra előtt tett kérdésre, melyet az már rég el is felejtett.

-...
Feng Shui
... állítva van, akkor felfelé nézzen.
Anyagát tekintve lehet réz, arany, ezüst. Készül üvegből is, ekkor a különben Jang alakzat Jin jellemzőkkel is kiegészül, az üveg színe zöld (béke, nyugalom), kék (biztonság, tisztelet) barna (takarékos) energetikai minőséget fogja növelni. Rejtetten használható eszköz.

Pénzérmék

Kedves szokás Kínában piros papírba csom...
Gárdonyi Géza:Mi az a szerelem
...

Egy csöpp tinta belehull egy pohár vizbe. A viz attól megfeketedik.

A csöpp tinta az volt, a melylyel Schopenhauer Az élet semmiségéről és gyötrelméről szóló fejezetet irta. A pohár tiszta viz az időben az én lelkem.

Én akkor husz éves voltam.

Egy essős őszi napon az emlitett könyv feküdt előttem, meg a csanaki kukoriczaföldek számadá...
A Katolikus Biblia
A Katolikus Biblia
Ószövetség
/Szent István Társulat/Sirák fia könyve/2.

Sir 26
Sir 26.1
Ha jó az asszony, boldog ember a férj, s kétszer annyi lesz napjainak száma.
Sir 26.2
A férjnek öröm a derék asszony: békességben töltheti ...
Marschalkó-A vörös boszorkány
... FEJEZET.

Fölugrott, hogy segítségért rohan, már a torkán törtetett kifaló a kiáltás: Segítség!... Se-gít-ség...

Azután mégsem kiabált segítségért. Halálos nyugalom szállta meg és olyan hidegen, józanul kezdte mérlegelni az esetet, mintha nem is itt ölték volna meg pár perce, néhány lépésre tőle, barátját, a kapitányt, aki az imént még vele beszélgetet...
Tormay Cécile(1876-1937)1.rész
... visszafordult és tekintetünk találkozott. Egy darabig nem szóltunk. Odakintről semmi sem hallatszott többé.
- Hát már nem lövöldöznek? - kérdezte kis vártatva Anyám, azzal a csodálatos nyugalommal, melyet mindenkor viszontláttam az arcán, mikor az élet kíméletlen és követelő volt hozzá.
- Majd csak elmúlik. Ezt is át kell élnünk, mondottam, hogy valamit mondjak,
...
1 2 3 4 5 
Címkék: Gárdonyi Géza, Anna Frank, Krúdy Gyula, Kuthy Lajos, Feng Shui, Katolikus Biblia, Tormay Cécile, Charles Dickens, Aláírta Scrooge, Márpedig Scrooge, Anneliese Marie, Anne Frank, Fráter Lóránd, Schopenhauer Az, Szent István Társulat, régi pécsi, sokszínűség bölcsője, terebintus vásár, aranyszőrű bárány, bárban jellemezte, tudományos kísérlet, megtestesült nyugalom, fürkésző tekinteteket, egyikük &#8211, névtábláján &#8211, naptól fogva, időben fagyos, mérnök bátyja, éjszakai zavartalan, szellem meghallhatta, temetési jegyzőkönyvet, temetkezési vállalkozó, öreg Marley, déli országban, szinte érintetlen, helyi emberek, különálló cikkben, csak Olaszországban, úgynevezett mamréi, feljegyzések szerint, barlangban temették, nótaszerző dzsentri, ciprusok sötét, egész kertre, emberek békéje, öreg Aulus, bársonyfüggönyök mögül, szánok csilingelve, korcsma szemetjén, közben Harangi, rábámult Lajosnak, félóra előtt, különben Jang, üveg színe, csöpp tinta, pohár vizbe, melylyel Schopenhauer, élet semmiségéről,
© 2013 TVN.HU Kft.