|
|
|
... hallasz (dél van? ünnep?), most kérdést.
Mintha ez a hely is színleg lenne. Színhely a megírandókhoz. Piroscsizmás táncolók meglepik. Piros almák a fejtetőn. Egy legény a fején vörös boros palackot egyensúlyoz. Énekelnek. De ezt nem kell megírnod. Nem is akartad. De a színhely vonzza. Deszkadobogó. Megyen már a hajnalcsillag lefelé.
Amikor a nővéred lejött a sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... dallam, de nekem pont ettől tetszik,
Visszagondolok,hogymilyen mikor mellettem fekszik,
Az ágyban, vagy a székben, vagy az ölemben, vagy bárhol.
Most meg csapvizet iszok egy üres boros kannából.
Van távol egy hely, egyszer elmegyek majd arra,
Meny az óperenciához, azt ott fordulj el balra.
Küldök képeslapot mindenkinek rajta egy baromi nagy szívvel,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hallasz (dél van? ünnep?), most kérdést.
Mintha ez a hely is színleg lenne. Színhely a megírandókhoz. Piroscsizmás táncolók meglepik. Piros almák a fejtetőn. Egy legény a fején vörös boros palackot egyensúlyoz. Énekelnek. De ezt nem kell megírnod. Nem is akartad. De a színhely vonzza. Deszkadobogó. Megyen már a hajnalcsillag lefelé.
Amikor a nővéred lejött a színpadról. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... elment a kedvem mindentől.Megérkezés,néhány ismeretlen ember.Gyorsan fogyasztottam egy kis kaját,mindenki folyamatosan öntötte magába a bort,én nagyon nem szeretem,de magam elé tettem egy boros colát,csak néha néha kortyoltam bele.Általában mindenkinél megtalálható volt a jókedv,illetve csak a lányoknál,a fiúknál nem igazán.Én nem éreztem jól magam,nem tudom,valami hoányzott,nagyo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük, az olajat is hozzáadjuk. A zselatinport csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő hagymára öntjük. Néhány percig hűlni hagyjuk. Ezalatt egy őzgerincformát kiolajozunk, a fűszeres-boros hagymát beleöntjük, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tálalás előtt elkészítjük a mártást: serpenyőben a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a bort beleöntjük, 5 percig f... |
|
|
|
|
|
|
|
Ez áll az egyik egri bikavér üvegén:
EGRI BIKAVÉR
Eljött a szép nap midön a legjobb pi-
ros bor mellett köszöntünk és a boros kan-
nát két kézre fogva hangos rivalgással
kívánunk neked minden féle jót,és hogy
élvezd életed boldog óráit,mert a kis fa-
kadó rózsa is csak egyszer virít és a te tava-
szod is elhervad egyszer és a régi... |
|
|
|
|
|
|
|
Eljött a szép nap, midôn a legjobb pi-
rosbor mellett köszöntünk, és a boros kan-
nát két kézre fogva, hangos rivalgással
kívánunk neked mindenféle jót, és hogy
élvezed az élet boldog óráit, mert kis fa-
kadó rózsa is csak egyszer virít, és a "TE" tava-
szod is elhervad egyszer, és a régi jó ba-
rátok szeretete övez akkor is, midôn az ivá-
sz... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhé... |
|
|
|
|
|
|
|
Sertéskocsonya
Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapják meg ismert barna színüket. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét illóolaj-tartalma adja. A jó minőségű szegfűszeg szétnyomkodva olajat enged. Pikáns mártások, paradicsomos és boros ételek, befőttek, kompótok, páclevek és főleg sütemények ízesítésére használják. Savanyúságokba is tehető, finom, különleges ízárnyalatot ad a savanyúságnak.
Szerecsendió (Myristi... |
|
|
|
|
|
|
|
... fejem megkoronázom.
Nézem a t... |
|
|
|
|
|
|
|
... műwészlelket =)
Cradle of Filth, Children of Bodom, Arch Enemy, Dimmu Borgir, Nightwish, SlipKnoT, Rómeó Vérzik, Alhana, Öröm, Gorgoroth meg még sok egyéb Akkor mééég, általába boros kólát szoktam inni...jaaa meg hubit És akkor az tök jóóó, mert az úgy szereteeem!! Meg nagyon szeretek gyerekes lenni, meg nagyon szeretem mééég a szőkeee fijjúkat, akiknek hosszú haju... |
|
|
|
|
|
|
|
... és megváltozott a születésem dátuma...
Üf: Mondom a kötvényszámot, itt van a kezemben, csak elmegyek érte...
Operátor: Milyen típusú biztosítása van?
Ügyfél: Boros Ernő típusú....
Üf: 82 éves vagyok. Múlt héten volt egy ütközetem .
Üf: Jó napot kívánok, volna egy óriási problémám: tegnap vettünk egy új Renault-t. Bár mondjuk ez ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Katalitikus eljárások a környezetvédelemben
[5] Közlekedéstudományi Szemle
2002 szeptenber 331-336. oldal
[6] http://human.kando.hu/pedlex/lexicon /Z.xml/zajartalom.html
[7] Dr. Boros Tiborné: Hulladékcsökkentés használt gépkocsik feldolgozásakor
Hulladékok és másodnyersanyagok hasznosítása 1996/1.sz.
[8] Használt autógumi hasznosításának lehetőségei... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db nagy alma, 3 deci fehérbor (vagy almalé), 10 dkg mogyorós vagy mazsolás csokoládé, fél evőkanál vaj, 2 evőkanál mandulaforgács, cukor
Elkészítése:
Az almát megmossuk, csak a tetejét hámozzuk meg, a magházat kikaparjuk. A bort (vagy az almalét) akkora edénybe öntjük, hogy a négy alma elférjen benne, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük... |
|
|
|
|
|
|
|
Kossuth Lajos iratai összevont népies kiadásban. A szerző meghatalmazásával szerkesztette Helfy Ignácz. Budapest, Athenaeum, 1885.
A kivonatért köszönet Boros-Kazai Andrásnak.
Az erdeti helyesírást megtartottuk... Részlet Kossuth Előszavából
Turin, 1885 március 26.
Harminczhárom éve, hogy átmentem Észak-Amerikába, megköszönni az Egyesült Államo... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtartására és a kapcsolatok folyamatos ápolására. Egyaránt nyitva áll a turisták, a tudományos érdeklődéssel érkezők és a vallási indíttatású zarándokok számára.
Márton Lúdja - boros libapecsenye
Hozzávalók (4)
1 db libamell,
2 db comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
... |
|
|
|
|
|
|
|
Canard a l`Orange (narancsos kacsa)
Hozzávalók:
2 db bőrös kacsamell
0,5 dl Cointreau (narancslikőr)
1 dl szárnyas barnamártás
1 dl narancslé
só
bors
A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Serpenyőben - a bőrös oldalával kezdve - elősütjük, majd középmeleg (150 - 180°C) sütőben készre süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg a legmegfelelőbb helyet, amely nem más, mint egy állandó hőmérsékletű, 12-14 °C-os, szagoktól mentes pince.
Kevesen mondhatják magukat olyan szerencsésnek, hogy a házukhoz borospince tartozik. Ha utólag szeretnénk kialakítani, ma már ez sem okozhat gondot, mert két lehetőség közül választhatunk. Vagy saját magunk fogunk hozzá a megépítéséhez, vagy keresünk egy céget... |
|
|
|
|
|