Belépés
Ma 18 éve hunyt el..
... (1947-ig: Fodor Andor) (Kaposmérő, 1929. február 27. - Fonyód, 1997. június 27.) Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, könyvtáros.

Szülei: Fodor József (1885-1943)[1] és Lieber Etelka voltak.[2]Kaposváron érettségizett 1947-ben, gimnáziumi osztályfőnöke Takáts Gyula költő volt, akivel jó barátságba került, s aki pályaválasztására is hatással volt. Még gimnazista v...
87 éve született febr. 27-én
... (1947-ig: Fodor Andor) (Kaposmérő, 1929. február 27. - Fonyód, 1997. június 27.) Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, könyvtáros.
Szülei: Fodor József (1885-1943)[1] és Lieber Etelka voltak.[2]Kaposváron érettségizett 1947-ben, gimnáziumi osztályfőnöke Takáts Gyula költő volt, akivel jó barátságba került, s aki pályaválasztására is hatással volt. Még gimnazista volt, a...
Február 2-án jön Putyin...
... AUGUSZTUS-ában! Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál.
*
Kár, hogy csak 1999-ben, HEGEDÜS ANDRÁS halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége (szül.: HEGEDÜS ETELKA) féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak. https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged% C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
Azonban, még 1999-ben sem ismertem...
Az igazság 1956-tal kapcsolatban
... lehetősége van arra, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában kutathatja az 1956-os történéseket.
Neki természetesen nem volt arról tudomása, hogy lett volna egy Hegedüs Etelka nevű féltestvére az édesapjának.
Hiába volt a nagy felhajtással megünnepelt 60. évforduló, ha még mindig nem jött el az igazmondás ideje 1956-tal kapcsolatban!
Csak annyi...
Miért is kellett egész életemet belső száműzetésben leélnem
... lehetősége van arra, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában kutathatja az 1956-os történéseket.
Neki természetesen nem volt arról tudomása, hogy lett volna egy Hegedüs Etelka nevű féltestvére az édesapjának.
*
Hiába volt a nagy felhajtással megünnepelt 60. évforduló, ha még mindig nem jött el az igazmondás ideje 1956-tal kapcsolatban!
Csa...
4. rész: Nem csak MAGAMRÓL azoknak, akik nem értik harcomat
... látták az egészet AGYONHALLGATNI!
*
Ekkor elkezdtem méltatlankodó leveleket írni mindenféle, általam kompetensnek tartott személyiségeknek... Nagybátyám felesége: szül. HEGEDÜS ETELKA, pedig ismét meglátogatott és kérdezgetni kezdett a szociográfiáról. Nem értettem, miért érdekli, hiszen a családban titokban tartottam. Nem értettem, de örültem annak, hogy végre valak...
Belső száműzetésben éltem egész életemben
...
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál...
*
Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám: Bóna Imre felesége: Hegedüs Etelka, féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.
http://szaracen.blogspot.hu/2013/06/ miniszterelnok.html (Hegedüs Andrásról)
*
Azonban, még 1999-ben ...
Profilképem a Facebookon
... szolgálati megfigyelésben, és negatív megkülönböztetésben éljem le.
*
Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy rokonom, B. Imre felesége: Hegedüs Etelka, féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.
http://szaracen.blogspot.hu/2013/06/ miniszterelnok.html (Hegedüs Andrásról)
*
Azonban, még 1999-ben sem ...
2. Titkosszolgálati elszigeteltségben élek
... még sehol nem olvashattam és nem is hallottam: "KIÁLTVÁNY, SZTRÁJK....TILTAKOZÁS, TÜNTETÉS".
*
MA MÁR TUDOM, hogy ők, a ROKONAIM: BÓNA I. nagybátyám és felesége: szül. HEGEDÜS ETELKA, - az akkori miniszterelnök HEGEDÜS ANDRÁS testvére - vállalták AZOKNAK A RÖPLAPOKNAK A TERJESZTÉSÉT.
*
Nálam az a tragikus tény, hogy Bóna I. nagybátyám pont Hegedüs Etelkát vette...
2. 1956-tal kapcsolatban ideje lenne bevallani
...
http://furaila.xfree.hu/278080
Meg sem mertem kérdezni, hogy mi az a ,,sztrájk", annyira feldúltak voltak. Főleg nagybátyám felesége, akinek a lánykori neve HEGEDÜS ETELKA volt.
Csak 1999-ben tudtam meg, hogy féltestvére volt HEGEDÜS ANDRÁSNAK, az akkori 1956-os miniszterelnöknek...
Bővebben itt olvashatunk róla:
https://hu.wikipedia.org...
5. Az én 1956-om, Pesterzsébeten nov. 11-ig folytak a harcok
... nagybátyáméknál töltöttem nagyapa halála után. Így volt ez 1956 augusztusában is. Sajnos, csak 1999-ben -HEGEDÜS ANDRÁS HALÁLAKOR - árulta el nagybátyám felesége (lánykori nevén: HEGEDÜS ETELKA) hogy neki testvére volt ez az ember! Azt, viszont csak az alábbi írásból tudtam meg, hogy az 1956-os miniszterelnököt HEGEDÜS ANDRÁSNAK hívtak.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged% C3%...
14. Az én '56-om, Elszigeteltségem oka Hegedüs András minisz
... felrakott a kunszentmiklósi vonatra Pesterzsébeten és nagybátyám várt a Kunszentmiklós-Tass állomáson a Pannónia motorkerékpárjával. Azzal vitt ki a Bóna tanyára, ahol akkoriban éltek HEGEDÜS ETELKA nevű feleségével és 2 kicsi gyerekükkel.
Amikor megérkeztünk, nagy volt a csalódottságom, mert ez a tanya már nagyon nem az a tanya volt, ami az én emlékeimben élt! Nem volt ott P...
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
... meg:
,,Úgy adta a sors, hogy ma kutatni voltam az ÁBTL-ben és találkoztam Hegedűs Andrással, az egykori miniszterelnök fiával. Említettem neki, hogy tud-e arról, hogy az apjának van egy Hegedűs Etelka nevű féltestvére? Nem emlékezett rá, de Veled szívesen beszélne e témában is. Megadta az elérhetőségét:..."
Ifj. Hegedüs Andrásnak Bence Pál átadta az apja m...
Történelmi lecke
... egyik ismerősöm - az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának 1956-ot kutatója - elmondta ifj. HEGEDÜS ANDRÁSNAK, akinek nem volt tudomása arról, hogy apjának lett volna Hegedüs Etelka nevű féltestvére.... Pedig, mindaddig nem kerülhetek ki a célkeresztből, míg nincs tisztázva hogyan kezdődött valójában 1956-ban a forradalom!

HEGEDÜS ANDRÁS, a volt miniszterel...
1.Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
... ,,Ez nem gyeröknek való!".

Meg sem mertem kérdezni, hogy mi az a ,,sztrájk", annyira feldúltak voltak. Főleg nagybátyám felesége, akinek a lánykori neve Hegedüs Etelka volt.
Csak 1999-ben tudtam meg, hogy féltestvére volt Hegedüs Andrásnak, az akkori 1956-os miniszterelnöknek...
Bővebben itt olvashatunk róla:
http://www.rev.hu/s...
3. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
... évesen minderről fogalmam nem volt. Csak láttam nagymamát - HALÁLÁIG GYÁSZRUHÁBAN.
*
HEGEDÜS ANDRÁS, akkori miniszterelnök (1955-1956) Imre nagybátyánknak volt a sógora, valamint: Etelka, Edit és Imre nevű gyerekeinek a nagybácsikája! Anya egyik barátnője volt Hegedüs Etelka, aki pesti lány volt és egy gazda-tanfolyamon ismerkedett meg Imre nagybátyánkkal. Az 1940-es év...
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
... MÉG CSAK KÉRDEZNI SEM KÉRDEZHETTEM APÁMTÓL A MIÉRTEKET!
Őt a kihallgató tisztek verték, engem pedig ő vert, ha szóba mertem hozni 1956-ot!
Nagybátyám felesége, szül.: HEGEDÜS ETELKA pedig rendszeresen ellenőrző- kikérdező látogatásokat tett nálam egészen 1999-ig, HEGEDÜS ANDRÁS, volt miniszterelnök haláláig.
*

Tragikus, de 1990-et követően sem változott...
1 
Címkék: Hegedüs András, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Fodor Andor, Fodor József, Lieber Etelka, Takáts Gyula, HEGEDÜS ANDRÁS, HEGEDÜS ETELKA, Hegedüs Andrásnak, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, Hegedüs Etelka, Bóna Imre, Hegedüs Andrásról, BÓNA, AZOKNAK RÖPLAPOKNAK TERJESZTÉSÉT, Bóna, Hegedüs Etelkát, HEGEDÜS ANDRÁSNAK, ANDRÁS HALÁLAKOR, Hegedűs Andrással, Hegedűs Etelka, Hegedüs Andrásnak Bence Pál, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának, HALÁLÁIG GYÁSZRUHÁBAN, CSAK KÉRDEZNI SEM KÉRDEZHETTEM APÁMTÓL MIÉRTEKET, igazság 1956-tal, akkori miniszterelnöknek, 1956-os történéseket, nagy felhajtással, igazmondás ideje, egészet AGYONHALLGATNI, családban titokban, akkori miniszterelnök, lánykori neve, akkori 1956-os, alábbi írásból, 1956-os miniszterelnököt, kunszentmiklósi vonatra, egykori miniszterelnök, volt miniszterel, gazda-tanfolyamon ismerkedett, kihallgató tisztek, személyiségeknek, titkosszolgálati, elszigeteltségem, miniszterelnököt,
© 2013 TVN.HU Kft.