Belépés
Törökország 6,0 százalékos éves GDP-növekedést ért el a negyedik negyedévben
...
A tavalyi negyedik negyedévben a statisztikai hivatal első becslése szerint éves bázison 6,0 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék Törökországban. A piac 5,0 százalékos éves GDP-növekedést várt a negyedik negyedévre a harmadik negyedévi 1,0 százalékos éves növekedés után.
A negyedik negyedévben az előző negyedévhez képest 1,9 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévi ...
A német infláció megközelítette az EKB célszámát februárban
...
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt előzetes adatai szerint az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) februárban 1,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. Elemzők a januárival megegyező értékre, 1,6 százalékra számítottak.
Havi összevetésben 0,6 százalékos emelkedést mértek. Elemzők 0,4 százalékot vártak a januá...
Történelmi mélypontra zuhant a kínai feldolgozóipar teljesítménye februárban
...
A pénteken közölt adatok szerint a nemzeti statisztikai hivatal, valamint a kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított beszerzésimenedzser-index (BMI) 35,7 pontra csúszott vissza februárban az előző hónapban mért 50,0 pontos adathoz képest. Elemzők 46,0 pontra számítottak. Ezt megelőzően a legalacsonyabb adatot 2008 novemberében, a gazdasági világválság ...
Szlovák választások - Az első részeredmények szerint az ellenzéki OLaNO vezet
...
A szlovák statisztikai hivatal (SÚSR) adatai szerint a választási jegyzőkönyvek közel 30 százalékának feldolgozása után az Igor Matovic vezette OLaNO a voksok 23,6 százalékát kapta. Ez a kimagasló eredmény meglepetésnek számít, tekintve, hogy a felmérések rendszerint csaknem 10 százalékponttal kevesebbre mérték.
A leköszönő kormány legerősebb pártja a Robert Fico vezette...
Heti makronaptár - Az iparról, a külkereskedelemről, a kiskereskedelemről érkeznek adatok a jövő héten
...
Hétfőn megjelenik a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLKBT) februári beszerzésimenedzser-indexe (BMI).
Kedden teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelői árak januári alakulásáról szóló statisztikát és a tavaly decemberi külkereskedelmi termékforgalom részletes adatait.
Tavaly decemberben az ipari termelői árak 2,4 szá...
Szlovák választások - Tarolt az ellenzék, a jobboldali OLaNO nyert a nem hivatalos végeredmények szerint
...
A szlovák statisztikai hivatal (SÚSR) nem hivatalos végeredményei szerint a választáson induló 24 politikai csoportosulásból 7 jutott be a pozsonyi törvényhozásba. A választás részvételi aránya 65,4 százalékos volt, ami magasabb a felmérésekben jósoltnál és a négy évvel ezelőttinél.
Az eddigi parlamenti ellenzék második legerősebb pártja, az Igor Matovic vezette OLaNO a ...
Koronavírus - A fertőzöttek számának további emelkedését várja az olasz egészségügyi tárca
... sokan lesznek, akiket intenzív osztályon kell kezelni, mivel Olaszország az öregek országa, akik veszélyeztetettebbek a vírushelyzetben" - fejtette ki Pierpaolo Sileri.
Az olasz statisztikai hivatal adatai szerint az olasz lakosság több mint 22 százaléka 65 év fölötti. A 80 évnél idősebbek aránya 7 százalék.
Az egészségügyi tárca helyettes vezetője megjegyezte, hogy a ...
Soha nem látott mélypontra zuhant a kínai feldolgozóipar teljesítménye februárban
... egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alá süllyedt. Az index alacsonyabb volt még a pénzügyi világválság idején, 2008. novemberében számított 40,9 pontos adatnál is.
A kínai statisztikai hivatal szombaton tette közzé a februári hivatalos feldolgozóipari BMI-t, amely szintén rekordalacsony szintre esett. Az alapvetően az állami tulajdonban lévő nagyvállalatok teljesítményét t...
Közel 12 éves mélyponton stagnált az euróövezeti munkanélküliségi ráta januárban
...
Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott jelentés szerint az euróövezet 19 tagállamában a munkanélküliségi ráta szezonális kiigazítással 7,4 százalékon - 2008 májusa óta a legalacsonyabb szinten - állt januárban, csakúgy mint az előző három hónapban.
Az Európai Unió 27 tagállamában 6,6 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta, ami a havi ...
Csökkentek az ipari termelői árak januárban az euróövezetben
...
Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közölte, hogy az euróövezetben éves összehasonlításban 0,5 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak januárban. Elemzők is 0,5 százalékos visszaesésre számítottak az előző hónapban mért 0,6 százalékos csökkenés után.
Havi összevetésben 0,4 százalékkal nőttek az ipari termelői árak januárban az euróövezetben, kisebb mér...
Koronavírus - Húszszázalékos fertőződési arányra készít terveket a brit kormány
... elképzelhető olyan "feszes helyzetet" modellező forgatókönyv, amelynek megvalósulása esetén az alkalmazotti állomány ötöde is kieshet a munkából a járvány csúcspontjának heteiben.
A brit statisztikai hivatal (ONS) becslése szerint Nagy-Britanniában 30,5 millióan dolgoznak alkalmazotti munkakörökben, így egy ilyen mértékű megbetegedési arány több mint hatmillió alkalmazottat é...
ITM: négy év alatt másfélszeresére nőtt a kiskereskedelmi forgalom
...
A közleményben felidézik, hogy a Központi Statisztikai Hivatal friss adatsora szerint az üzletek forgalma idén januárbana nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint is 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mutatókat. A kiskereskedelmi forgalom így 79 hónapja, több mint hat és fél éve folyamatosan nő. Januárban kimagasló mértékben, mintegy 20 százalékkal...
Koronavírus - Elemzők: a járvány keltette felvásárlási pánik pár hónapig még segítheti a kiskereskedelmi forgal
...
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott jelentése szerint januárban 7,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A növekedés üteme a legmagasabb volt tavaly február óta. A 945 ezer milliárd forint havi forgalom viszont tavaly március óta a legalacsonyabb, azóta minden hónapban ezer milliárd forint felett volt az üzletek árbevétele.
Az élelmisze...
Januárban a várt mértékben nőtt a havi szintű kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben
...
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán azt közölte, hogy januárban az előző havihoz képest szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezet 19 tagállamában és 0,5 százalékkal bővült az Európai Unió 27 tagállamában.
Decemberben az euróövezetben 1,1 százalékkal, az EU-ban pedig 1 százalékkal csökkent havi b...
A vártnál erősebben nőtt a foglalkoztatás februárban az Egyesült Államokban
... szektornak tudható be, ahol 172 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Az árutermelésben 11 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma.
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó februári munkaerőpiaci adatait. Elemzők 175 ezres növekedést várnak a januári 225 ezres emelkedés után.
Az adatokat kommentálva Ah...
Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
... adatai szerint a januári 209 ezer után februárban 183 ezerrel emelkedett amerikai magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma. Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó februári munkaerőpiaci adatait. Elemzők 175 ezres növekedést várnak a januári 225 ezres emelkedés után.
Ahhoz, hogy a munkaer...
Csehországban tavaly 4,2 százalékkal emelkedtek a reálbérek
... emelni az oktatásügyet, amelyben tavaly a kormányzati inté...
Heti makronaptár - Az iparról, a külkereskedelemről, az inflációról érkeznek adatok a jövő héten
... kivitel 4,2 százalékkal, a behozatal 5,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
Csütörtökön az ipari termelés januári, második becslését teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A pénteki első becslés szerint januárban 2,4 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 2,7 sz...
A vártnál jobban teljesített a német ipar januárban
...
A német statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közölte, hogy a szezonális, naptári és árhatással kiigazított előzetes adatok szerint 3 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberhez képest. Elemzők 1,5 százalékos emelkedésre számítottak az előző hónapban mért 2,2 százalékos csökkenés után.
Éves összevetésben ár- és naptári hatással kiigazítva 1,3 százalékkal esett vissza...
Stagnált Németország exportja januárban
...
A német statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közzétett előzetes adatai szerint januárban szezonális és naptári hatással kiigazítva a kivitel értéke 110,9 milliárd eurót tett ki, gyakorlatilag nem változott az előző hónaphoz képest. A behozatalé viszont 0,5 százalékkal, 92,4 milliárd euróra emelkedett.
A kereskedelmi mérleg többlete 18,5 milliárd eurót tett ki, szemben ...
1 2 3 ...........141 142 ......212 213 .....277 278 279 281 282 283 
Címkék: Egyesült Államokban, Stagnált Németország, Igor Matovic, Robert Fico, Magyar Logisztikai, Készletezési Társaság, Központi Statisztikai Hivatal, Pierpaolo Sileri, Európai Unió, negyedik negyedévben, német infláció, kínai feldolgozóipar, első részeredmények, ellenzéki OLaNO, jövő héten, jobboldali OLaNO, fertőzöttek számának, olasz egészségügyi, euróövezeti munkanélküliségi, ipari termelői, brit kormány, kiskereskedelmi forgalom, járvány keltette, kiskereskedelmi forgal, várt mértékben, havi szintű, vártnál erősebben, foglalkoztatás februárban, munkanélküli segélyt, inflációról érkeznek, vártnál jobban, német ipar, tavalyi negyedik, statisztikai hivatal, bruttó hazai, negyedik negyedévre, harmadik negyedévi, előző negyedévhez, német szövetségi, uniós harmonizált, januárival megegyező, pénteken közölt, nemzeti statisztikai, kínai logisztikai, előző hónapban, legalacsonyabb adatot, gazdasági világválság, szlovák statisztikai, választási jegyzőkönyvek, kimagasló eredmény, felmérések rendszerint,
© 2013 TVN.HU Kft.