Belépés
A román főügyészség vizsgálja több ezer orosz kedvezményes romániai honosításának körülményeit
... szakosodtak az orosz igénylők állampolgársági ügyintézésére, és a közösségi portálokon kezdték ajánlani szolgáltatásaikat.
Az orosz igénylők ugyan átalában szüleikkel együtt Oroszországban születtek, egy olyan archív iratot is mellékelnek a kéréshez, amelyik látszólag azt tanúsítja, hogy az egyik nagyszülőjük vagy dédszülőjük olyan településről származik, amelyik 1940 előtt R...
Zelenszkij: Ukrajna újabb fogolycseréről tárgyal Oroszországgal
...
A dokumentum szerint az államfő Jeruzsálemben úgy nyilatkozott: szeretnék elérni, hogy az Oroszországban, a Krímben, illetve a Donyec-medencei szakadárok által ellenőrzött területeken fogva tartott minden ukrán - beleértve a krími tatárokat is - visszanyerje szabadságát, így erre két külön listát készítenek.
"Két szám, két lista" - fogalmazott. Kifejtette, hogy a Donyec-...
Kreml: nem lép életbe az alkotmánymódosítás, ha leszavazzák
... személy legfeljebb két ciklus erejéig töltheti majd be. Az erre a posztra törekvő, legalább 35 éves pályázókkal szemben követelmény lesz, hogy az eddigi 10 helyett 25 évig éljenek Oroszországban, semmilyen más országnak ne legyenek állampolgárai, és ne legyen külföldi lakhatási engedélyük.

Az orosz alkotmányban megjelenik majd az államtanács intézménye, amely sokak felt...
Csaknem 300 ezer ukrán kapott tavaly orosz állampolgárságot
... állampolgárság megszerzését.
Az orosz statisztikai szolgálat, a Roszsztat pénteken megjelent adatai szerint egyébként 2019 a második év volt 2018 után, amelyben csökkent a lakosság Oroszországban. Ennek mértéke 35 600 volt.
Oroszország lakossága 2020. január 1-jén mintegy 146 millió 745 milliót tett ki. A csökkenés 2018-ban csaknem 100 ezres volt.
A Roszsztat előre...
Apokaliptikus állapotok a karantén alá helyezett városban
... kijusson.

A vár...
Koronavírus - Orosz tisztségviselő: a halálozási ráta nem magas, de ellenőrzés alatt kell tartani a helyzetet
...
Közölte, hogy Oroszországban az elmúlt napok során több mint 100 olyan, Kínában megfordult személyt különítettek el, akiről azt gyanították, hogy a vuhani eredetű koronavírus fertőzte meg, ám ez a diagnózis a vizsgálat során egyetlen esetben sem nyert megerősítést.
Emlékeztetett rá, hogy a fertőzésveszély miatt Oroszország mind a 213 határátkelőhelyén fokozták az ellenő...
Több mint félezer szahalini horgászt mentettek ki egy sodródó jégtábláról
... előtt ért véget. A rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi kirendeltségének közleménye szerint a balesetben senki sem sérült meg.
A jéghorgászat rendkívül népszerű sportág Oroszországban. Művelői a Szahalini hatóságok figyelmeztetése ellenére merészkedtek a veszélyes jégtáblára, amely mintegy 2 kilométerre sodródott el a parttól.
A TASZSZ hírügynökség szerint hétvégén u...
Koronavírus - Oroszországban kivizsgálják az összes Kínából hazatérő turistát
... határátkelőhelyen hődetektoros dupla ellenőrzésnek vetik alá a veszélyeztetett területekről érkezőket.
Heveny légúti fertőzés szimptómáival az elmúlt napok során 139 embert vizsgáltak ki Oroszországban, de koronavírust eddig senkinél sem mutattak ki. Az utolsó orosz turistacsoportok a várakozások szerint február 4-én térnek majd vissza Kínából.
Az orosz egészségügyi mini...
Söder: a berlini gyilkosság közös felderítése javítana a német-orosz kapcsolatokon
... hogy az orosz-bajor kapcsolatok mindig is jók voltak, és maga is jó személyes viszonyt ápolt Söder elődjeivel. Emlékeztetett rá, hogy Bajorország még 1995-ben képviseletet nyitott Oroszországban, hogy minden ötödik német vállalat az orosz piacon bajor, s hogy az összes jelentős oroszországi beruházás felét Bajorországban bejegyzett cégek szervezték meg.
Söder a nap folyamán g...
Koronavírus - Két fertőzöttet találtak Oroszországban
...
Ez volt az első eset, hogy a vuhani eredetű kór felbukkant Oroszországban. Az egyik fertőzöttnél a Bajkálontúli területen, a másiknál Tyumeny megyében diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést.
Mindkét érintett kínai állampolgár. Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője közölte, hogy a betegség oroszországi terjedésének veszélye nem áll...
Koronavírus - 130 orosz készül elhagyni Hupej tartományt
... meg nem nevezett - repülőterén.
A pekingi orosz képviseletnek vasárnapig a tartományban tartózkodó orosz állampolgárok közül 202-vel sikerült felvennie a kapcsolatot.
Oroszországban pénteki bejelentés szerint két, koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, egyet a Bajkálontúli területen, a másikat Tyumeny megyében. Mindketten kínai állampolgárok.
Oroszország...
Végrehajtotta szűzrepülését a korszerűsített orosz Tu-160M hadászati rakétahordozó repülőgép
... szállítására alkalmas. Eredeti változatát a Szovjetunióban hozták létre, válaszként az amerikai Rockwell B-1 Lancer interkontinentális bombázóra.
Noha eredetileg 100 ilyen, Oroszországban "Fehér Hattyú" néven emlegetett repülőgép megépítését tervezték, 1981 és 1996 között csak 42 készült el belőle. Az orosz légierő 2018-ban 16 régi típusú modellel rendelkezett.
A számos ...
Lassult az orosz feldolgozóipari termelés csökkenése januárban
... továbbra is elsősorban a kereslet mérséklődése befolyásolta, ami miatt folytatódott a termelés és az új megrendelések visszaesése, miközben csökkent az ágazatban dolgozók száma.
Oroszországban a feldolgozóipar adja a hazai össztermék (GDP) mintegy 16 százalékát.
Elemzők szerint tavaly 1,1 százalék körüli mértékben nőttorosz gazdaság az egy évvel korábbi 2,3 százalékos bő...
Koronavírus - Oroszország arra készül, hogy kitoloncolja a fertőzött külföldieket
...
Misusztyin szerint a kormány által megalakított operatív törzs ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és Oroszországban megvannak a védekezéshez szükséges gyógyszerek és eszközök. Rámutatott, hogy a nemzeti védekezési terv a megbetegedett külföldiek kitoloncolása mellett lehetővé teszi más korlátozó intézkedések, egyebek között az elkülönítés és a karantén bevezetését is....
Erdogan: Törökország nem ismeri el a Krím Oroszország általi törvénytelen elcsatolását
... ötszáz krími tatár család számára finanszírozni lakásépítést Ukrajnában.

Zelenszkij a maga részéről közölte: Ukrajna számít Törökország segítségére a Krímben, illetve Oroszországban fogva tartott ukrán állampolgárságú politikai foglyok, beleértve krími tatárok kiszabadításában. Elmondta, hogy török hivatali partnere kérésére utasította az Ukrán Biztonsági Szolgálatot(S...
Koronavírus - Megkezdődött az orosz állampolgárok hazaszállítása Vuhanból
... akcióban öt, fedélzetén egészségügyi szakembereket és orvosi berendezéseket szállító Il-76-os vesz részt, amelyek Kínából visszatérve Ulan-Udében vesznek majd fel üzemanyagot.
Oroszországban, ahol eddig két koronavírus-fertőzöttet különítettek el, Szergej Krajevoj, az egészségügyi minisztérium helyettes vezetője kedden azt mondta, hogy a tárcának nincs a koronavírus elterjedé...
Putyin: nem célja az alkotmánymódosításnak az elnöki mandátum meghosszabbítása
... személy legfeljebb két ciklus erejéig töltheti majd be. Az erre a posztra törekvő, legalább 35 éves pályázókkal szemben követelmény lesz, hogy az eddigi 10 helyett 25 évig éljenek Oroszországban, semmilyen más országnak ne lehessenek állampolgárai, és ne lehessen külföldi lakhatási engedélyük sem. A külföldi állampolgárság tilalmát más országos és regionális vezető tisztségekre és...
Női asztalitenisz EK - Rosszabb szettaránnyal kiesett a Budaörs
... Bajnokok Ligája csoportharmadikjaként került át az ETTU Kupa utódjának számító EK-ba, amelyben a legjobb nyolc között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a múlt heti első meccsen, Oroszországban 3-2-re nyert.
A párharc második, budaörsi találkozója nem indult jól magyar szempontból, Pergel Szandra ugyanis három, viszonylag sima szettben kikapott az első összecsapáson is magabiz...
Téli reggel Kelet-Oroszországban
A videót az orosz TRV Muzsy csatorna honlapján találtam. - http://www.trv-muji.ru/

Címkék: műhold, orosz,

Hossz: 00:02:34

Kategória: utazás

...
Közlekedés Oroszországban
Közlekedés Oroszországban

Címkék: közlekedés, autók,

Hossz: 00:01:13

Kategória: járművek

...
1 2 3 ...........147 148 ......220 221 ......291 292 293 294 295 
Címkék: Krím Oroszország, Közlekedés Oroszországban, Anna Popova, Rockwell B-1 Lancer, Fehér Hattyú, Ukrán Biztonsági Szolgálatot, Szergej Krajevoj, Bajnokok Ligája, ETTU Kupa, Pergel Szandra, román főügyészség, halálozási ráta, sodródó jégtábláról, összes Kínából, berlini gyilkosság, német-orosz kapcsolatokon, korszerűsített orosz, orosz feldolgozóipari, fertőzött külföldieket, orosz állampolgárok, elnöki mandátum, orosz igénylők, közösségi portálokon, olyan archív, egyik nagyszülőjük, dokumentum szerint, államfő Jeruzsálemben, krími tatárokat, posztra törekvő, orosz alkotmányban, államtanács intézménye, orosz statisztikai, lakosság Oroszországban, csökkenés 2018-ban, elmúlt napok, vuhani eredetű, vizsgálat során, fertőzésveszély miatt, rendkívüli helyzetek, balesetben senki, jéghorgászat rendkívül, veszélyes jégtáblára, veszélyeztetett területekről, utolsó orosz, várakozások szerint, orosz egészségügyi, orosz-bajor kapcsolatok, orosz piacon, összes jelentős, első eset, egyik fertőzöttnél,
© 2013 TVN.HU Kft.